Vind jouw beste huurdeal

Hatchback huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Van den Hadelkamp Autos logo

Maakt u ook gebruik van onze speciale huuractie?

Montfoort
v.a. 28,-

Autoverhuur H. Kroon logo

AANBIEDING! Maandag t/m Vrijdag 10% korting!

Meerdere vestigingen
v.a. 39,-

Diks Autoverhuur logo

All-in tarieven! Lage borg en gratis annuleren.

Meerdere vestigingen
v.a. 29,-

Pouw Rent Groningen logo

DE AUTOVERHUURDER VOOR (ZAKELIJK) GRONINGEN

Groningen
v.a. 15,-

Autobedrijf Wouter Hageman logo

Huur een auto via email, telefoon of WhatsApp!

Gendt
v.a. 25,-

Helm Autoverhuur logo

De goedkoopste in Den Haag, altijd 200 km. vrij

Den Haag
v.a. 39,-

Autoradam logo

Er kan er maar een de goedkoopste zijn!

Meerdere vestigingen
v.a. 15,-

Autopallas Autoverhuur logo

Goedkoopste autoverhuurder van Groningen Friesland

Meerdere vestigingen
v.a. 25,-

Autobedrijf Van Oort logo

Het adres voor bedrijfswagens en personenvervoer!

Veenendaal
v.a. 31,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Kleine auto huren? Huur een hatchback

Een hatchback is een compacte auto met een open kofferbak. Via de bagageruimte kun je het bestuurdersgedeelte bereiken: een hatchback kent dan ook een oneven aantal deuren. Je kunt de hatchback huren in een 3- of 5-deursuitvoering. De kofferbak is relatief klein in vergelijking met bijvoorbeeld een stationwagen. De laadopening is daarentegen ruim, omdat de achterdeur helemaal open kan. Op Huren.nl vind je verhuurbedrijven van hatchbacks bij jou in de buurt.

Een hatchback huren voor een dag

Als je een compacte, kleine auto nodig hebt voor een dag, dan is het huren van een hatchback ideaal. Het is handig om te weten dat het ene verhuurbedrijf een dag berekent van openen tot sluiten van het verhuurbedrijf, terwijl de andere verhuurder (meestal de grotere verhuurbedrijven) een dag berekent als 24 uur, vanaf het moment dat je de auto komt ophalen. Je kunt bij sommige verhuurbedrijven van hatchbacks ook kiezen om de auto een dagdeel/halve dag te huren. Je betaalt dan slechts een gedeelte van de dagprijs. Meestal is een dagdeel een periode van ongeveer vier uur. Handig als je de auto maar even nodig hebt. Let goed op het aantal vrije kilometers dat bij de dagprijs van het verhuurbedrijf zit inbegrepen, vaak is dit 100 of 150 vrije kilometers. Kom je hierboven en rijd je extra kilometers, dan betaal je een extra kilometerprijs (ook deze prijs kan verschillen per verhuurbedrijf en model).

Waar je op moet letten bij het huren van een kleine auto

Uiteraard moet je voor het huren van een auto in het bezit zijn van een geldig B rijbewijs. Dit betekent automatisch ook dat er een minimale leeftijd geldt van 18 jaar voor het huren van een hatchback. Een andere huurvoorwaarde kan zijn, dat je langer dan een jaar in het bezit moet zijn van je rijbewijs. Goed om hier rekening mee te houden.

Let op de verschillen tussen de hatchbacks die er te huur zijn. Wil je een kleine auto om in de zomer mee te rijden, let er dan op dat de hatchback die je huurt voorzien is van airconditioning. Het kan zijn dat het verhuurbedrijf de gegevens van je creditcard noteert zodat, mocht er schade zijn, de verhuurder dit op jou kan verhalen. Om er zeker van te zijn dat je goed verzekerd bent voor schade, kun je je eigen risico vaak verlagen. Hier betaal je uiteraard extra voor. Soms gaat je eigen risico juist omhoog, bijvoorbeeld als je onder de 21 bent (dit verschilt echter enorm per verhuurbedrijf!). Huur makkelijk en snel een hatchback via Huren.nl. Toch een grotere auto huren voor meer ruimte? Bekijk dan de andere auto’s die je kunt huren via Huren.nl.

Kenmerken en varianten

  • Rijbewijs B
  • Versnelling handgeschakeld of automaat
  • Aantal deuren 3 of 5 deuren
  • Aantal zitplaatsen variërend tot 5 zitplaatsen
  • Brandstof benzine of diesel

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik