Dit is waarom je een elektrische auto moet leasen

Er zijn meerdere goede redenen om een elektrische auto te leasen. Allereerst is het milieu een belangrijk motief. Daarnaast is het aanschaffen van een elektrische auto erg prijzig. De aanschaf van een elektrische auto komt gepaard met een grote investering. Een grote investering die je je op sommige momenten misschien niet kunt permitteren. In dat geval biedt het leasen van een elektrische auto uitkomst. Bij het leasen van een elektrische auto rijdt je in een splinternieuwe auto zonder in één keer een grote som geld uit te moeten geven.

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Mede hierdoor is het aanbod in lease elektrische auto’s flink gegroeid. Er is nu voor ieder segment een passende elektrische auto te vinden. Of je nou op zoek bent naar een lage auto zoals een Tesla model 3 of een grotere en hogere Jaguar I-Pace, tegenwoordig kun je alle elektrische auto’s zowel zakelijk als privé leasen. Wanneer je elektrisch rijdt, profiteer je van veel financiële voordelen. Zo zijn volledig elektrische auto’s vrijgesteld van BPM en MRB (wegenbelasting). Daarnaast is het thuis opladen van je elektrische auto 50% goedkoper dan rijden op brandstof.

Welke elektrische auto past het beste bij je?

Door het verschil in aanbod kan het moeilijk zijn om de ideale elektrische auto te vinden. Wanneer je al bekend bent met elektrische auto’s, dan weet je waarschijnlijk wel al een beetje waar je naar op zoek gaat als het gaat om bereik en comfort. Weet je niet welke elektrische auto je wilt leasen? Huur dan eerst een elektrische auto voordat je een leasecontract tekent. Tijdens de huurperiode kun je aanvoelen of de door jou gekozen elektrische auto wel echt wat voor je is. Via deze pagina zie je alle elektrische auto verhuur bij jou in de buurt.

Waar kies je voor, zakelijk of private lease?

Mensen willen massaal een nieuwe elektrische auto rijden maar kunnen of willen niet in één keer de grote investering doen. Vrijwel alle leasemaatschappijen bieden zowel zakelijk als private lease aan. Dit kan voor beide partijen erg interessant zijn. Je rijdt namelijk zorgeloos in een splinternieuwe elektrische auto, bespaard BPM, motorrijtuigenbelasting en een hoop benzine kosten.

Voordat je een keuze maakt tussen zakelijk of private lease is het goed om de verschillen weten. De verschillen kunnen invloed hebben op jouw keuze.

  • Zakelijke rijders kunnen via de MIA-regeling, in sommige gevallen, de aanschaf van een nieuwe elektrische auto gedeeltelijk aftrekken van de nettowinst. 
  • Bij zakelijk leasen krijg je vaak een budget waar je je aan moet houden
  • Ben je van plan om zakelijk te leasen? Dan kan het zijn dat je bepaalde merken of kleuren niet mag rijden
  • Bij private lease heb je eigen zeggen over het merk, type en de kleur van de auto
  • Mag je een zakelijke lease auto alleen gebruiken voor werk gerelateerde ritjes? Dan moet je vaak alle ritten noteren in een rittenregistratie
  • Wanneer je privé leaset zijn de voorwaarden vaak duidelijker. Daarnaast heb je als privé consument meer consumentenbescherming

De verschillende vormen van leasen

Nu je een keuze hebt gemaakt tussen zakelijk en private lease, is het goed om te weten dat er verschillende leasevormen zijn. Bij zowel zakelijk als private lease heb je de keuze tussen operational lease, financial lease en shortlease. Welke keuze heb beste bij je past, hangt af van je wensen en voorkeuren.

Operational lease

Operational lease is een compleet zorgeloze leasevorm. De leasevorm lijkt sterk op huren. Je betaalt maandelijks een vast bedrag zonder enkele bijkomende kosten. Zo zijn de reparaties, onderhoudsbeurten, autoverzekering en wegenbelasting volledig bij de prijs inbegrepen. Heb je schade of gaat de auto onverwachts kapot? Dan wordt dit allemaal opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij.

Financial lease

Financial lease wordt ook wel kopen op afbetaling of huurkoop genoemd. Tijdens het leasecontract betaal je de auto binnen een aantal jaar af. Na deze periode is de auto volledig van jou. Tijdens de leaseperiode ben je zelf verantwoordelijk voor reparaties en onderhoudskosten en de verzekering. Een elektrische auto kopen op afbetaling doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Shortlease

Bij enkele lease-aanbieders heb je ook de mogelijk om te shortleasen. Short lease is een relatief nieuwe term binnen leasing. Shortlease is niets meer dan een lange huurovereenkomst. De lange huurovereenkomst wordt vastgelegd in een leasecontract. De leaseperiode is minimaal een maand waarna het dagelijks opzegbaar is. Ideaal voor als je voor een korte periode een elektrische auto wilt leasen.