Elektrische fiets huren

9 aanbieders gevonden. Huurprijzen variëren van € 25,- tot € 28,- per dag en zijn afhankelijk van de accugrootte, de uitrusting en het merk. (huuradvies)

Top 9 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
25,-
27,-
28,-
Per weekend
50,-
53,-
55,-
Per week
175,-
187,-
193,-

Kenmerken en varianten

Versnellingen variërend tot 8 versnellingen

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Borg
€150
€200
€250
Eigen risico
€250
€875
€1500
Beoordeling van aanbieders
8.9
9.3
9.8

Recente huuraanvragen

E-bike in Breda

voor 2 dagen bij 2RIDE.nl

Vandaag om 01:56

Elektrische fiets in Alphen

voor 4 dagen en 7 uur bij De Jong Tweewielers

Afgelopen zaterdag om 13:54

E-bike in Breda

voor 8 uur bij 2RIDE.nl

Afgelopen zaterdag om 12:33

E-bike in Breda

voor 8 uur bij 2RIDE.nl

Afgelopen zaterdag om 12:30

Elektrische fiets in Ermelo

voor 3 dagen en 30 minuten bij Fietsverhuur Ermelo

Afgelopen vrijdag om 16:54

E-bike in Breda

voor 7 uur bij 2RIDE.nl

Afgelopen donderdag om 11:06

Elektrische fiets | E-bike in Epen

voor 4 uur bij Ebike en Fietsverhuur 't Zinkviooltje

Afgelopen woensdag om 17:36

Elektrische fiets in Utrecht

voor 2 uur bij Laag Catharijne

08-07-2024

Elektrische fiets in Utrecht

voor 2 uur bij Laag Catharijne

08-07-2024

E-bike in Breda

voor 5 maanden en 3 weken bij 2RIDE.nl

05-07-2024

Elektrische fiets in Hilversum

voor 23 uur en 30 minuten bij Van Beek Tweewielers -

04-07-2024

Elektrische fiets in Alphen

voor 23 uur bij De Jong Tweewielers

04-07-2024

Elektrische fiets in Rotterdam

voor 3 dagen en 5 uur bij Zwaan Bikes Rotterdam B.V.

03-07-2024

Elektrische fiets in Rotterdam

voor 3 dagen en 5 uur bij Zwaan Bikes Rotterdam B.V.

03-07-2024

Elektrische fiets in Rotterdam

bij Zwaan Bikes Rotterdam B.V.

01-07-2024

Elektrische fiets in Ermelo

voor 4 weken en 2 dagen bij Fietsverhuur Ermelo

29-06-2024

Elektrische fiets in Ermelo

voor 6 dagen en 2 uur bij Fietsverhuur Ermelo

26-06-2024

Elektrische fiets in Ermelo

voor 6 dagen en 2 uur bij Fietsverhuur Ermelo

26-06-2024

Elektrische fiets in Ermelo

voor 6 dagen en 2 uur bij Fietsverhuur Ermelo

26-06-2024

Elektrische Fiets in Nijmegen

voor 1 dag en 7 uur bij Jasper Fietsen

26-06-2024
Een duwtje in de rug nodig? Huur een elektrische fiets!

Wil je een mooie fietstocht door de natuur maken en ben je daarvoor op zoek naar een fiets met trapondersteuning? Dan is het huren van een elektrische fiets de oplossing. Ook als je overweegt om een elektrische fiets aan te schaffen, is huren een goed idee. Zo heb je de tijd om de fiets rustig uit te proberen alvorens een keuze te maken. Ben je het liefst actief bezig in de buitenlucht, maar heb je moeite met fietsen op een normale fiets? Een elektrische fiets is dan precies wat je zoekt! Bij iedere trapbeweging komt er extra kracht vrij, waardoor fietsen ineens vanzelf lijkt te gaan. Alleen nog even fietsnavigatie regelen en je bent klaar om eropuit te gaan!

Praktische informatie over de e-bike

Een elektrische fiets beschikt over een batterij. Deze kan gemakkelijk opgeladen worden door de fiets aan te sluiten op stroom. Je krijgt de elektrische fiets mee met een volledig opgeladen batterij, maar hoelang de accu meegaat verschilt per verhuurder. Vergeet dus niet hiernaar te informeren. Het is vaak mogelijk om zelf de mate van ondersteuning te bepalen en aan te passen tijdens het fietsen. Ideaal als je bijvoorbeeld wat meer ondersteuning nodig hebt om een heuvel op te komen. Let op! Sommige verhuurbedrijven doen alleen aan lange termijn verhuur of verhuur aan grote groepen. Dagverhuur of los verhuur is hier dus niet mogelijk. Naast de minimale huurperiode en de minimale afname is het ook slim om te achterhalen of je een borg moet betalen, of de fiets gebracht en gehaald wordt en of de verhuurder mooie fietsroutes, handige tips of leuke arrangementen heeft.

Tip: De kids, je hond of de boodschappen vervoeren? Ga dan voor een elektrische bakfiets!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een elektrische fiets huren?
Een elektrische fiets huren is vrij eenvoudig. Vergelijk de verhuurders en vind de verhuurder en de fiets die het beste bij je past. Vervolgens kun je de fiets vaak online of telefonisch reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de fiets wilt huren en hoe laat je de fiets komt ophalen. Bij enkele verhuurders dien je je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de elektrische fiets beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de fiets beschikbaar is op de door jou gekozen datum, willen we je adviseren om de fiets zo vroeg mogelijk te reserveren. Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via Ideal kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering bij het ophalen van de fiets.
Mag iedereen een elektrische fiets huren?
Er zijn twee verschillende soorten elektrische fietsen. Zo zijn er fietsen met trapondersteuning en er zijn elektrische fietsen met een kentekenplaatje (Speed pedelecs). De fietsen met trapondersteuning hebben een snelheidslimiet van 25 km/u en de speed pedelecs hebben een snelheidslimiet van 45 km/u. Iedereen mag de fiets met trapondersteuning besturen, je hebt geen rijbewijs nodig en er is geen minimumleeftijd. Voor de speed pedelecs heb je een brommerrijbewijs nodig. Er zijn verhuurders die een minimum en een maximum leeftijd hanteren bij elektrische fietsverhuur. Deze leeftijd varieert sterk per verhuurder en wordt vaak gehanteerd vanwege de veiligheid. Houd er rekening mee dat de huurder over een geldig legitimatiebewijs moet beschikken.
Kan ik een elektrische fiets voor een lange tijd huren?
Dit ligt volledig aan de verhuurder. Wanneer je voor een langere tijd een elektrische fiets wilt huren, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken. Daarnaast adviseren we je ook om te vragen naar de totaalprijs. Bij een langere periode verlaagt de verhuurder vaak de dagprijs. Ga je meerdere dagen met de elektrische fiets op pad? Vergeet dan niet om de acculader mee te nemen.
Moet ik borg betalen bij elektrische fietsen verhuur?
Ja, bij elektrische fietsverhuur betaal je vrijwel altijd borg. De borg varieert tussen de €50 en €150, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het merk van de elektrische fiets. Duurdere elektrische fietsen hebben vaak een hogere borg. Wanneer je borg dient te betalen, dan betaal je deze vaak bij het ophalen van de elektrische fiets. Of je de borg contant of per pin dient te betalen verschilt per verhuurbedrijf. We willen je adviseren om voor het ophalen van de fiets te controleren hoe je de borg dient te betalen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Nadat je de fiets volgens de voorwaarden van de verhuurder hebt ingeleverd, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg terugkrijgt hangt af van het verhuurbedrijf en de manier waarop je betaald hebt.
Heb ik de mogelijkheid om mijn reservering kosteloos te annuleren?
Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dien je de reservering 24 uur voor vertrek te annuleren. Dit hangt echter wel af van de verhuurder waar je de fiets wilt huren en op welk moment je wil annuleren. We willen je adviseren om van te voren altijd goed de annuleringsvoorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen en onnodige kosten.
Kan ik een elektrische fiets huren zonder een reservering te plaatsen?
Dit is bij de meeste verhuurders mogelijk. Wil je vandaag een fiets huren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. De verhuurder kan je meer vertellen over de beschikbaarheid van de fietsen. Fietsverhuur is zeer populair in de lente en zomermaanden, houdt hier rekening mee. Wanneer je niet reserveert, dan heb je de kans dat de verhuurder geen fiets op voorraad heeft!

Overdracht

Waar moet ik aan denken als ik de elektrische fiets ga ophalen?
Voordat je de elektrische fiets gaat ophalen moet je aan een aantal zaken denken. Wanneer je de fiets gaat ophalen moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen. Zorg er daarnaast voor dat je de borg kunt betalen. Of de de borg contant of per pin moet betalen hangt af van de verhuurder. Voordat je met de fiets weg rijd moet je een aantal dingen checken. Bekijk of de elektrische fiets goed werkt en of de fiets beschadigingen heeft. Laat de oude schadeplekken vaststellen door de verhuurder en maak foto's. Zo voorkom je eventuele onenigheid over nieuwe of oude schade.
Krijg ik een acculader meegeleverd?
Dit hangt af van de huurperiode. Wanneer je voor een dag een elektrische fiets huurt, dan heb je vaak geen acculader nodig. Ga je voor meerdere dagen een elektrische fiets huren? Vraag dan bij de verhuurder om een acculader. Enkele verhuurders rekenen hier aparte borgkosten voor. Vergelijk de verhuurders en bekijk de mogelijkheden.
Heb ik de mogelijkheid om de elektrische fiets te laten bezorgen?
Dit is maar bij enkele verhuurders mogelijk. De verhuurders leveren de fietsen soms alleen bij een lange huurperiode. Wanneer levering mogelijk is, dan rekenen veel verhuurder extra bezorgkosten. Sommige verhuurders leveren alleen binnen een bepaalde regio en andere rekenen een prijs per kilometer. Vergelijk de elektrische fietsverhuur en vind de beste deal!

Gebruik

Heb ik de mogelijkheid om de huurperiode tijdens het gebruik te verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kan verlengen hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf waar jij wilt gaan huren. Vaak is het mogelijk om tijdens het gebruik de huurperiode te verlengen mits dit een bepaald aantal uren voor het inleveren van de fiets wordt gevraagd. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.
Wat is de actieradius van een elektrische fiets?
Het actieradius van een elektrische fiets verschilt sterk per fiets en de stand waarin de trapondersteuning staat ingesteld. Daarnaast wordt het actieradius snel beïnvloed door de wind, bandenspanning, rijsnelheid, gewicht berijder en het gewicht van de bagage. Een gemiddelde elektrische fiets kan circa 12 a 14 kilometer per 100 watt rijden. Natuurlijk kun je de motor minder gebruiken. Hierdoor kun je soms tot wel 25 kilometer per 100 watt halen. Om zeker te zijn van het actieradius willen we je adviseren om goed te kijken naar de specificaties van de door jou gekozen fiets zodat je niet voor verrassingen komt te staan en onderweg geen trapondersteuning meer hebt.
Kan ik een elektrische fiets huren inclusief een fietsroute?
Voordat je de elektrische fiets gaat ophalen moet je aan een aantal zaken denken. Wanneer je de fiets gaat ophalen moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen. Zorg er daarnaast voor dat je de borg kunt betalen. Of de de borg contant of per pin moet betalen hangt af van de verhuurder. Voordat je met de fiets weg rijd moet je een aantal dingen checken. Bekijk of de elektrische fiets goed werkt en of de fiets beschadigingen heeft. Laat de oude schadeplekken vaststellen door de verhuurder en maak foto's. Zo voorkom je eventuele onenigheid over nieuwe of oude schade.
Wat moet ik doen bij pech, schade of diefstal?
Neem bij pech, schade of diefstal direct contact op met de verhuurder. Wij raden je ook aan foto's te maken van de eventuele schade, hierdoor kun je de schade op een later moment aantonen bij bijvoorbeeld de verzekering. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen.
Is een elektrische huurfiets verzekerd tegen diefstal of schade?
De elektrische fietsen zijn vaak niet standaard verzekerd tegen diefstal of schade. Bij de meeste verhuurders heb je wel de mogelijkheid om de fiets apart te verzekeren. Hier wordt een extra tarief voor berekend. Het tarief hangt af van het model en varieert tussen de €3 en €15 per dag. Bekijk de elektrische fietsverhuur bij jou in de buurt en vind de beste deal!