Solex huren

1 aanbieder gevonden. Prijzen variëren van € 30,- tot € 30,-, afhankelijk van de huurvorm (zelf rijden/verzorgde toer).

Top 1 verhuurbedrijf

Prijs per dag:

Verhuur van een Solex voor het nostalgische gevoel

Een Solex is een ouderwetse bromfiets. Het heeft de naam van een Frans bedrijf gekregen dat Vélosolex heette, maar in Nederland is de naam afgekort tot Solex. Tegenwoordig zijn er in Nederland weinig mensen die nog op een Solex rijden, maar de Solex wordt wel veel verhuurd door een groot aantal verhuurbedrijven. Het huren van een Solex wordt vooral gedaan om een toertocht te kunnen maken en zo de omgeving te kunnen bezichtigen. Bij veel mensen roept het een nostalgisch gevoel op om op een Solex te rijden.

Mogelijkheden tijdens een tochtje met de gehuurde Solex<

Om een mooie tocht te maken door het Nederlands landschap is het huren van een Solex een uitstekend vervoermiddel. Met dit brommertje lijkt het voor veel mensen net of ze even terug kunnen in de tijd. Terwijl je op het oude model zit, kun je van een fijn dagje uit genieten. Met een Solex ben je mobiel en kun je op een rustige manier genieten van de omgeving. Bij het maken van een toer op een Solex is er vaak de mogelijkheid om tussendoor even ergens te stoppen. Zo kun je tijdens de pauze een picknick houden, een (Oudhollands) spel spelen, een historisch gebouw bezichtigen, een hapje eten of een andere activiteit doen om het dagje uit compleet te maken. De lengte van de tocht die je gaat maken, hangt af van wat het verhuurbedrijf aanbiedt en van je eigen wensen. Veel verhuurders bieden bovenstaande opties ook in een arrangement aan.

Met hoeveel mensen kan je een Solex huren?

De Solex kun je huren voor verschillende dagjes uit. Je kunt bijvoorbeeld met een familiedag een ritje op de Solex maken, een bedrijfsuitje maken met dit brommertje of met vrienden er een dagje op uit. Meestal moet je met een minimaal aantal personen Solexen huren. Dit getal zal in de meeste gevallen rond de 6 à 8 personen zitten, maar er zijn ook verhuurbedrijven waarbij je al vanaf 2 personen een Solex kan huren. Het maximaal aantal personen dat mee kan verschilt per verhuurbedrijf.

Voorwaarden van het huren van een Solex

Je mag op de Solex rijden wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs of een brommercertificaat. Houd er rekening mee dat je vaak een borg moet betalen bij het huren van een Solex. Om de Solex op te starten, trap je in het begin even mee en vervolgens neemt de motor het van je over, zodat je zelf rustig kunt genieten van de rit. De Solex rijdt op brandstof. De duur en de lengte van de toer op een Solex hangt af van meerdere factoren. In veel gevallen zal de tijdsduur van een tocht rond de drie uur zitten. Het is slim om hierover van te voren informatie te vragen bij het verhuurbedrijf van jouw keuze, zodat je rekening kunt houden met de tijdsduur.