Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Partytent huren in Groningen

De huurprijs varieert van € 25,- tot € 194,- en hangt af van het model, de kwaliteit en het formaat.

Vergelijk 4 verhuurbedrijven

10 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • Verhuurt alles voor uw feest!
  - Groningen v.a. 25,-
  v.a. 25,-
 • Verhuurt praktisch alles!
  - Groningen v.a. 194,-
  v.a. 194,-
 • 6 km Harkstede
 • - Groningen
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Lees verder over verhuur van partytenten in Groningen

Stadjes, studenten en feestbeesten. Ben jij wel in voor een feestje, maar houd je het graag droog? Via Huren.nl vind je met gemak een tent voor je partij in o.a. Delfzijl, Assen, Leeuwarden en Roden. Voor iedere feestelijke gelegenheid. Het huren van een feesttent is een fluitje van een cent. Woon je vlakbij Oranjebuurt of Grote markt? Dat komt dan goed uit. We hebben alle verhuurbedrijven van partytenten in en om Groningen voor je verzameld en op de overzichtsite gezet. Zo vergelijk je met Huren.nl heel eenvoudig alle verhuurbedrijven van partytenten bij jou in de buurt. Je hoeft alleen nog maar te kiezen voor de partytent die het meest geschikt is voor jouw fuif. Geen behoefte aan water bij de wijn, doorweekte hapjes en onflatteuze poncho’s? Huur een partytent vlakbij Groningen en sta het hele feestje droog. Dat is toch fan-tent-astisch.

Kenmerken en varianten

 • Afmetingen
  variërend van 2x2 tot 6x14 m
 • Nokhoogte
  variërend van 2,6 tot 3,4 m
 • Kleur
  wit/grijs wit, wit/groen, wit/ecru
 • Modellen
  easy-up en frame modellen

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat is het verschil tussen een opvouwbare partytent en een normale partytent?

  Een easy up partytent / partytent easy up is een opvouwbare partytent welke je, zoals de naam suggereert, makkelijk kunt uitklappen en opvouwen. De tent is hierdoor binnen enkele minuten opgezet. Een 'normale' partytent is een steviger geheel, echter neemt het op- en afbouwen van de tent meer tijd in beslag. Wanneer je een partytent van een groot formaat nodig hebt, dan zul je altijd terecht komen bij een 'normale' partytent. Bij de normale variant is het vaak mogelijk om verschillende maten aan elkaar te koppelen. Geef je een groot feest, dan raden wij jou aan om voor een normale variant te gaan. Ook als de weersverwachting slecht is, dan is een normale partytent de beste en stevigste keuze. Een vouwtent wordt hierdoor vaak alleen ingezet bij mooi weer.

 • Worden de zijwanden altijd meegeleverd?

  Nee, de zijwanden worden niet altijd meegeleverd. Het verschilt per tent en per verhuurbedrijf of de zijwanden standaard meegeleverd worden. Bij de reguliere partytenten is het vaak wel mogelijk om deze meegeleverd te krijgen, echter is dit bij de vouwtent niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen informeert het verhuurbedrijf jou over de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten. Mocht je er niet zeker van zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende tentenverhuur bedrijf.

 • Is de partytent waterdicht?

  Ja, in de meeste gevallen zijn partytenten water- en winddicht. Wel kan het gebeuren dat als de partytent niet goed opgezet is, er lekkage kan ontstaan. Twijfel je toch nog over de waterdichtheid van de partytent? Neem dan contact op met de verhuurder.

 • Wordt het verankeringsmateriaal altijd meegeleverd?

  Ja, het verhuurbedrijf levert standaard verankeringsmateriaal mee. Denk hierbij aan haringen en spanbanden.

 • Van welke materialen is de partytent gemaakt?

  De partytenten worden over het algemeen gemaakt van drie soorten materiaal. Zo heb je PVC partytenten, PE partytenten en polyester partytenten. De kwaliteit van de partytent hangt onder andere af van het gebruikte materiaal en de dikte ervan. Over het algemeen zijn PVC partytenten van hogere kwaliteit omdat ze een dikkere stof gebruiken, dit tot wel 550 gram per vierkante meter. De PE partytenten gaan vaak maar tot 240 gram per vierkante meter en is daarom vaak wat goedkoper dan een PVC partytent. De goedkope partytent van PE materiaal is door de lichtere stof wel minder stevig en daarom vooral geschikt voor wanneer het mooi weer is.

Levering

 • Kan ik de partytent laten op- en afbouwen?

  Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om de partytent op- en af te laten bouwen door het tent verhuur bedrijf. Het verschilt per aanbieder of dit standaard bij de prijs in zit, of dat hiervoor betaald moet worden. Mocht het onduidelijk zijn of de partytent op- en afgebouwd kan worden, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Kan de partytent bezorgd worden?

  In de meeste gevallen kan de partytent bezorgd worden. Houd er wel rekening mee dat er in de meeste gevallen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Naast het bezorgen kun je bij veel bedrijven de partytent ook laten op- en afbouwen. In de meeste gevallen staan de bezorgkosten van het verhuurbedrijf op de website van de aanbieder. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met de verhuurder.

Gebruik

 • Hoeveel personen passen er in een partytent?

  "Als je niet zeker weet welk formaat partytent jij nodig hebt, dan kun je de volgende berekening gebruiken: (Aantal staande personen) + (aantal zittende personen * 1,5) = de gewenste grootte van de partytent in vierkante meter. Voorbeeld: het feest telt 20 gasten, de verwachting is dat 6 personen gaan zitten en 14 personen blijven staan. De 6 zittende personen hebben (6*1,5) 9 vierkante meter nodig en de staande gasten hebben (14*1) 14 vierkante meter nodig. In totaal zal de tent dus (9+14) 23 vierkante meter groot moeten zijn. De berekening is natuurlijk afhankelijk van de inrichting van de tent, denk hierbij aan statafels, stoelen, een lopend buffet of een klein podium. Een partytent 3x3 is dus geschikt voor 6 tot 9 personen, een partytent 6x3 is geschikt voor 12 tot 18 personen en een partytent 4x4 is geschikt voor 8 tot 12 personen."

 • Moet ik de partytent schoon en droog inleveren?

  Ja, er wordt door de verhuurder van jou verwacht dat je de partytent altijd schoon en droog inlevert. Is dit niet het geval, dan kan het verhuurbedrijf schoonmaakkosten in rekening brengen.

 • Mag ik open vuur in de partytent plaatsen, bijvoorbeeld met een vuurkorf?

  Nee, het is ten strengste verboden om open vuur in de tent te plaatsen, dit in verband met brandgevaar. Vaak biedt het verhuurbedrijf verschillende opties om de partytent sfeervol en/of warm te maken. Denk hierbij aan verschillende soorten feestverlichting, statafels en heaters.

 • Bij welke weersomstandigheden mag de partytent niet geplaatst worden?

  Bij een weeralarm of een windkracht van 5 of meer mag de tent niet geplaatst worden. Een annuleringsverzekering kan hiervoor een oplossing bieden, zodat je je reservering kunt annuleren wanneer het weer ineens flink tegenzit.

 • Hoe veranker je de partytent?

  Je verankert de partytent met behulp van haringen en scheerlijnen. Mocht het niet mogelijk zijn om haringen te gebruiken, bijvoorbeeld op een verharde ondergrond, dan kan je het beste contact opnemen met de verhuurder. Vaak is er de mogelijkheid om gewichten of speciaal verankeringsmateriaal bij te huren.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links