Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Alu tent huren

Wist je dat het formaat, de service en het materiaal van een alutent enorm verschillen per verhuurbedrijf?

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Verhuur van tijdelijke accomodaties
  Landelijke levering
 • Tenten voor Evenementen & Opslag >Gratis Advies>
  Landelijke levering v.a. 1000,-
  v.a. 1000,-
 • Tentenverhuur voor elke gelegenheid.
  Landelijke levering
 • Opslagtenten Werktenten en Festivaltenten
  Landelijke levering
 • Skippy-Rent, one event one partner
  Landelijke levering v.a. 1314,-
  v.a. 1314,-
 • Wij bouwen de tent, jullie het feestje!
  Landelijke levering
 • De specialist met meer dan 90 jaar ervaring!
  Landelijke levering
 • De juiste TENT voor uw evenement !
  Helmond
 • Full-service huren bij HFK partytent verhuur
  Koudum
 • Alles voor uw party's en evenementen
  Utrecht
 

Alutent: de multifunctionele alleskunner

Een aluhal, ook wel alutent genoemd, is een tent bestaand uit een zelfdragende aluminium. Het frame zorgt ervoor dat de tent stevig en stormbestendig is. Alutenten worden dan ook veel gehuurd voor de grote evenementen, bedrijfsfeesten en bruiloften. De tent wordt daarnaast vaak gehuurd voor tijdelijke opslag of andere zakelijke doeleinde. Omdat de tent modulair is opgebouwd is de tent oneindig te verlengen. Op deze pagina staan de verschillende verhuurbedrijven gesorteerd.

De perfecte tent voor evenementen en bruiloften

Voor een evenement zoals een bedrijfsfeest, huwelijk, festival, beurs of congres is het huren van een aluhal een perfecte oplossing. De gasten zijn in de kierdichte tent beschut tegen slecht weer en wind of juist tegen de felle zon wanneer het mooi weer is. Aluhallen behoren tot de grootste tenten die te huur zijn. Voor kleinere evenementen kun je denken aan het huren van een partytent, starshadetent of een andere speciale tent. Zoals het woord al zegt, bestaat het frame van de aluhal uit aluminium. Dit heeft als voordeel dat het licht en toch stevig is. Zodra de tent is opgezet is deze dan ook goed bestand tegen harde wind.

De constructie is zelfdragend, wat betekent dat je geen last hebt van palen in het midden van de tent. Met een alutent heb je dan ook een vrij vloeroppervlak. Omdat de tent niet met haringen of scheerlijnen gespannen wordt, kan de aluhal gewoon op de verharde ondergrond geplaatst worden. Een ander voordeel van de lichtgewicht aluminium draagbalken is dat een bredere overkapping dan bij andere tenten gecreëerd kan worden. Zo heb je één tent die genoeg plek kan bieden voor al je gasten. Het aantal staanplaatsen en zitplekken varieert per aluhal en hangt af van de lengte- en breedtematen. Informeer hiernaar bij je verhuurbedrijf, zodat je precies weet hoeveel gasten je kwijt kan in je gehuurde aluhal.

Verschillende maatvoeringen van een alutent

Alutenten kun je huren in veel verschillende maten. De meeste verhuurbedrijven houden een aantal verschillende breedtematen aan, zoals 6, 8 of 10 meter. Echter zijn er ook alutenten te huur van een maximale breedte van 25 meter. De lengtematen zijn zelf te bepalen. Aluhallen hebben namelijk een bepaalde constructie in de vorm van segmenten. Deze segmenten zijn allemaal even breed en je kunt zelf vaak kiezen hoeveel segmenten je huurt. Op deze manier is de lengte volledig aan jou. De meeste verhuurbedrijven hebben segmenten met een lengte van 3 of 5 meter. Informeer van te voren bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze wat de lengtemaat is en of er een limiet zit aan het aantal segmenten. Informeer ook naar de prijs van het opzetten en het halen en brengen van de alutent.

Kenmerken en varianten

 • Breedte
  variërend van 4 tot 25 m
 • Zijhoogte
  variërend van 2.25 tot 2.60 m
 • Nokhoogte
  variërend van 3,87 tot 5.25 m
 • Lengte
  variërend van 3 tot 50 m
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!