Stretchtent huren

17 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 375,- tot € 968,- en zijn afhankelijk van het formaat, kwaliteit en service vanuit de verhuurder.

Top 17 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Huurtopper 2023
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Afmetingen variërend van 5x5 tot 20x30 m
Zijhoogte variërend tot 6 m
Aantal personen variërend tot 240 personen

Recente huuraanvragen

Stretchtent | 7,5 x 10 m in Hilversum

voor 1 dag en 21 uur bij Van Ekeris Tenten

05-03-2024
Creëer entourage met een gehuurde flextent!

Een stretchtent, ook wel wavetent of flextent genoemd, vindt zijn oorsprong in het soort tent die door nomaden en bedoeïenen werd gebruikt. De open en flexibele structuur is kenmerkend voor de stretchtent. De constructie is simpel: met behulp van touwen en palen wordt een doek gespannen. De tent is dan ook vaak in elk denkbare vorm op te zetten. De flextent geeft een uniek en elegant tintje aan de gelegenheid. Het formaat van een stretchtent varieert van 5 x 5 tot wel 20 x 30 m.

De mogelijkheden zijn enorm met de flexibele stretchtent

Een stretchtent is een speciale tent die gespannen wordt doormiddel van stokken en kan op vrijwel elke ondergrond geplaatst worden. Mede hierom is de stretchtent de perfecte soort tent om te huren voor welke gelegenheid dan ook. Je kunt stretchtenten ook tegen een gevel opzetten of juist helemaal los opzetten. Het is daarnaast mogelijk om de tent volledig af te sluiten of juist op te zetten met open zijkant. Een stretchtent wordt verhuurt voor verschillende gelegenheden zoals festivals, bruiloften, tuinfeesten, en andere gelegenheden die zich in de buitenlucht afspelen.

De stretchtent is gebaseerd op het ontwerp van de bedoeïenentent uit Afrika. Deze bedoeïenen ontwierpen relatief lage tenten die ze strak spannen met stokken. Omdat het klimaat erg warm is konden de zijkanten helemaal open zodat de wind er goed doorheen kon waaien. Tegenwoordig worden stretchtenten standaard verankerd met grondpennen van een meter. Als de grond dit niet toelaat, zoals afvalt, kan de tent verankerd en gezekerd worden door middel van betonnen blokken.

Denk aan de toebehoren bij het huren van een stretchtent

Overleg goed met het verhuurbedrijf wat de verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt vaak kiezen of je de tent zelf opzet of dat je dit door het verhuurbedrijf laat uitvoeren (dit is vaak gebruikelijk). Sommige verhuurbedrijven hebben de op- en afbouw automatisch bij de huurprijs inbegrepen, andere verhuurbedrijven verrekenen dit bedrag later. Verwacht je dat mensen een dansje gaan wagen, overweeg dan om een cassettevloer te huren. Dit zorgt voor een egale, verharde ondervloer. Veel tentverhuurbedrijven bieden ook handige toebehoren aan, zoals terrasheaters, sfeerverlichting en meubilair. Overweeg je om de tent zelf op te halen, houd dan rekening met gepast transport zoals een grote auto of een gehuurde aanhanger.