Vind jouw beste huurdeal

Rupstelescoophoogwerker huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

HOP Boomrooierij & Hoogwerkerverhuur logo

Veilig en voordelig. Bel voor persoonlijk advies.

Scherpenzeel (FR)
v.a. 240,-

LW Rent logo

Wij verhuren alleen materieel van de topmerken.

Klazienaveen

Willemsen Verhuur logo

Snel en simpel binnen 4 stappen uw verhuur product

Opheusden
v.a. 218,-

Xtra Materieel B.V. logo

Uw betrouwbare verhuurpartner

Rotterdam
v.a. 575,-

Van Schie logo

Continu in beweging

Mijdrecht

Hoogwerkservice logo

Specialist in hoogwerkers, liften en kranen

Meerdere vestigingen
v.a. 363,-

Hendrikse Verhuur BV logo

Alle heftrucks en hoogwerkers op locatie geleverd!

Meerdere vestigingen
v.a. 248,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Werk op hoogte en ruw terrein? Huur een rupstelescoophoogwerker

De rupstelescoophoogwerkers is de ideale hoogwerker om te huren voor werkzaamheden op hoogte waarbij de werkzaamheden plaatsvinden op een ruw terrein. De lage bodemdruk maakt de rupshoogwerker perfect inzetbaar in drassige omstandigheden. Er zijn verschillende types telescoophoogwerkers met rupsbanden te huur. Je kunt op Huren.nl de verschillende verhuurbedrijven met alle soorten en maten rupstelescoophoogwerkers vinden.

Verschillende soorten telescoophoogwerkers op rupsbanden te huur

Als je een rupstelescoophoogwerker gaat huren, bedenk dan van te voren wat de werkhoogte en reikwijdte moet zijn. Als je een te grote hoogwerker huurt, kan het zijn dat je weinig bewegingsvrijheid hebt en daardoor minder manoeuvreerbaar bent. Een te kleine hoogwerker huren is onhandig omdat je dan niet de locatie kan bereiken waar gewerkt moet worden. De meeste rupstelescoophoogwerkers die te huur zijn hebben een werkhoogte tussen de 12 en 40 meter of meer.

Waarom een telescoophoogwerker op rupsbanden?

Het voordeel van hoogwerkers met rupsbanden is dat ze stabiel zijn en vooral op grove ondergrond en ruw terrein uitstekend inzetbaar zijn. Vinden de werkzaamheden plaats op erg oneffen terrein of onvaste ondergrond? Huur dan een rupstelescoophoogwerker met extra uitschuifbare stempels voor nog meer stabiliteit. Let op: moet je op de werkplaats een stuk met rupsbanden over tegels of een op andere manier verharde weg rijden? Huur dan rijplaten zodat je overal kunt komen met de telescoophoogwerker met rupsbanden. Vaak kan je deze gewoon huren bij het desbetreffende verhuurbedrijf. Toch een telescoophoogwerker op wielen huren? Dat kan gelukkig bij veel verschillende verhuurbedrijven. 

Denk aan gepast transport voor de rupshoogwerker

Er zijn rupstelescoophoogwerkers te huur die niet zelfrijdend zijn, maar de meeste telescoophoogwerkers met rupsbanden zijn dat wel. Voor vervoer over de openbare weg is echter meestal wel een oplegger of aanhangwagen nodig waarop de telescoophoogwerker vervoerd kan worden. De meeste telescoophoogwerkers die op rupsbanden rijden werken met dieselmotoren. Dit heeft als voordeel dat de aandrijving zeer krachtig is. Handig als je op ruw terrein werkt: de dieselmotor zorgt ervoor dat je op heuvels en andere moeilijk bereikbare plekken kunt komen met de telescoophoogwerker.

Gebruik de rupstelescoophoogwerker veilig en verstandig

Het ergste wat er kan gebeuren tijdens het gebruiken van de telescoophoogwerker is dat deze omvalt. Om dit te voorkomen is het verplicht om de hoogwerker alleen te gebruiken als de ondergrond niet meer dan 5 graden helt. Zorg dat de eventueel aanwezige assen/stempels volledig zijn uitgeschoven en geïnstalleerd alvorens je de hoogwerker gebruikt. Is de leuning van de kooi waarin personen passen lager dan 1,1 meter? Zorg dan dat men een veiligheidsharnas draagt. Een laatste tip van Huren.nl: houd altijd het weer in de gaten, en staak het werken bij (opkomend) slecht weer. Werk in ieder geval nooit met windkracht 5 of hoger.

Kenmerken en varianten

  • Maximale werkhoogte variërend van 11,70 tot 47,40 m
  • Horizontaalbereik variërend van 8,30 tot 24,40 m
  • Maximale werklast variërend van 200 tot 250 kg
  • Eigen gewicht variërend van 5.400 tot 22.000 kg
  • Aandrijving diesel
  • Soort rupsbanden rubber of staal