Vind jouw beste huurdeal

Rookmachine huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Verhuurwinkel.nl B.V. logo

Gratis bezorgd en opgehaald in héél Nederland!

Landelijke levering
v.a. 39,-

Jump 4 Joy logo

Geen vaste bezorgkosten. Gratis meehelpen opzetten

Maarheeze
v.a. 30,-

M Rental logo

Winnaar Huurtopper Award 2017/2018/2019/2020

Oud-Beijerland
v.a. 30,-

Hopje Verhuur logo

breedste en goedkoopste assortiment

Geesteren
v.a. 40,-

Licht en geluid zeeland logo

Een verhuurpartner die met u meedenkt!

Middelburg
v.a. 10,-

LGV Event Support logo

Your partner in events and rental

Ede
v.a. 15,-

Straatman Amusement logo

VERHUUR LICHT EN GELUID VOOR GROOT EN KLEIN

Beek en Donk
v.a. 20,-

Powersounds logo

Powersounds: Alles in huis voor een super feest!

Rotterdam
v.a. 18,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Verhoog de sfeer: huur een rookmachine

Een rookmachine kan op talloze verschillende manieren worden ingezet. De meest voor de hand liggende manier is waarschijnlijk tijdens een evenement waar gedanst wordt en waar discolampen gebruikt worden. Tegenwoordig heb je prachtige lasershows en discoverlichting die stralen. Als je rook in de ruimte blaast doormiddel van een rookmachine kun je deze lichtbundels extra accentueren. Ook krijg je een gezelligere, rokerige sfeer in de ruimte, waardoor je een echte disco nabootst. Bekijk of de rookmachine verhuurd wordt met een afstandsbediening.

Let op de rookmelders als je een rookmachine huurt

Houd er rekening mee dat een rookmachine rook produceert die wellicht geen gevaar vormt, maar dat weten de rookmelders niet altijd. Niet elke brandmeldingsinstallatie kan het verschil detecteren. Zorg dat je de rookmachine op een plek zet waar hij niet te dicht op het publiek staat. De rook die direct uit de machine komt is nog een beetje warm. Zorg dat er minimaal 70 centimeter tussen de rookmachine en het publiek blijft. Huur de rookmachine die geschikt is voor jouw ruimte. Houd hierbij rekening met de rookuitstoot. Deze varieert van rond de 70 tot 5.000 kubieke meter per minuut.

Waarom een rookmachine huren?

Rookmachines maken gebruik van een speciaal soort rook. Je hebt hiervoor rookvloeistof nodig. Deze vloeistof stop je in de machine en wanneer je hem aanzet zal de rookmachine rook produceren. De vloeistof die je hiervoor nodig hebt wordt in sommige gevallen automatisch bijgeleverd, in andere gevallen moet je de rookvloeistof er extra bij huren. Let op: als de vloeistof al bij de rookmachine in de huur zit inbegrepen, denk er dan aan of je genoeg hebt aan één tankje vloeistof. Als je de rookmachine in gaat zetten op meerdere dagen heb je misschien niet genoeg aan de standaard hoeveelheid. Een rookmachine wordt ook vaak in het theater gebruikt. Door de rook over de speelvloer te blazen krijg je een sprookjesachtig effect, ideaal voor bijvoorbeeld dansvoorstellingen. Als laatste zijn griezelfeestjes zoals Halloween ook een uitstekende gelegenheid om een rookmachine te huren.

Kenmerken en varianten

  • Rookuitstoot variërend van 69 tot 5.000 m3/min
  • Opwarmtijd variërend van 3 tot 9 minuten
  • Aansluiting 220 of 230 V