Spantent huren

6 aanbieders gevonden. Let tijdens het huren van een spantent op het formaat en de geleverde service (bijv. inclusief vloer en opbouw).

Top 6 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Breedte variërend van 5 tot 35 m
Zijhoogte variërend van 2,25 tot 2,70 m
Nokhoogte variërend van 6,20 tot 9 m
Lengte variërend van 5 tot 200 m
Een graag geziene gast op festivals en grote evenementen

Spantenten zijn misschien wel de meest gehuurde grote feesttenten. Ze zijn groot, stevig en zien er opvallend uit. Ideaal voor een festival, beurs, bruiloft, concert of ander groot evenement. Spantenten, ook wel scheerlijntenten genoemd, zijn snel op te bouwen en vaak nog sneller af te breken. Op deze pagina staan de verschillende verhuurbedrijven van de bekende eventtent gesorteerd, zo kan je eenvoudig verhuurbedrijven vergelijken en eenvoudig een spantent huren.

Het huren van een festivaltent: goedkoop en makkelijk

Het huren van een spantent is een van de goedkopere manieren om je evenement er professioneel en mooi uit te laten zien. Spantenten huren is vaak ook relatief goedkoper dan het huren van ander soort grootte tenten. Dit komt omdat het systeem van de spantent gemakkelijk is, zodat het opzetten en afbreken van de spantent in een mum van tijd plaats kan vinden. Gevolg is dat de kosten voor de op- en afbouw laag blijven.

Soms kan het nodig zijn om toch voor een ander soort tent te kiezen, bijvoorbeeld als de standaard maten van de spantent niet goed zijn. In zo’n geval kun je kiezen voor een in lengte en breedte aanpasbare aluhal. Ook pagodetenten zijn vaak in lengte en breedte aanpasbaar, omdat deze tent eenvoudig te koppelen is. Ben je op zoek naar een tent voor een kleiner evenement? Dan kan een partytent, starshadetent of andere speciale tent geschikt zijn.

Verschillende soorten spantenten te huur

De meest bekende spantenten die je kunt huren zijn meestal rood-wit of blauw-wit gestreept en zijn rechthoekig van vorm. Sommige verhuurbedrijven bieden je echter nog meer keus. Zo bestaan er ook vierkante spantenten die je kunt huren. Ook de minder bekende ronde spantent is bij sommige tentverhuurders te huur. Niet alle verhuurbedrijven bieden deze tent te huur aan, informeer hiernaar bij het verhuurbedrijf van jouw keuze. Ook de ‘standaardkleuren’ van de spantent kunnen variëren. Sommige bedrijven bieden je ook effen tenten aan of gestreepte tenten in andere kleuren. Door middel van spanbanden wordt de spantent gespannen. De spantent is er vaak in standaardmaten van 10, 15 of 20 meter te huur. De lengte van de spantent kan vaak met lengtes van 5 meter verlengt worden. Daardoor is de tent op bijna elk evenement inzetbaar.

Tips voor het huren van een spantent

Als je een spantent gaat huren zijn er een aantal dingen om niet te vergeten. Elk verhuurbedrijf bepaald zijn prijs op een andere manier, en daarom kan het handig zijn om eerst zelf te bedenken wat je aan middelen hebt, om de kosten zo laag mogelijk te houden. Spantenten zijn erg grote tenten, en er zijn een aantal mensen nodig om de tent op te zetten. Verhuurbedrijven bieden hier vaak medewerkers voor die helpen bij het op- en afbouwen van de tent. Informeer bij het verhuurbedrijf of de prijs voor het opzetten en afbreken van de tent bij de huurprijs inbegrepen zit.

Overweeg ook de tijd van de huur van de spantent. Soms is het voordeliger om een tent een weekend te huren in plaats van anderhalve dag, of een week in plaats van vijf dagen. Een andere handige tip is om, voordat je een tent huurt, ook aan andere benodigdheden te denken die bij het huren van een spantent komen kijken, zoals vloerdelen, podia, verlichting, stoelen, etc.