Trekker huren

Top 0 verhuurbedrijven

Kenmerken en varianten

Brandstof diesel
Rijbewijs C of C+ccvb
Versnelling automaat of schakel
Slaapcabine variërend van 0 tot 2 personen
Een gehuurde trekker: de flexibele oplossing voor seizoenswerk

Een trekken, ook wel truck genoemd, wordt veel gehuurd voor zakelijke doeleinden. Het huren van een vrachtwagentrekker is de oplossing voor transportbedrijven die veel te maken hebben met transportpieken en seizoensgebonden werk. Door te huren kan je flexibel met je wagenpark omgaan. Een trekker wordt vaak in combinatie met een vrachtwagenoplegger gehuurd. Op Huren.nl hebben we alle verhuurbedrijven van trucks verzameld.  

Er zijn trucks te huur waar een slaapcabine ingebouwd is. Sommige trucks bieden ruimte aan twee personen, andere trucks hebben slechts één slaapplek. Ook de schotelhoogte en treingewicht kunnen verschillen. Het treingewicht is het gewicht van de trekker zelf, het laadvermogen van de trekker, het gewicht van de oplegger, en het maximale laadgewicht van de oplegger. Afhankelijk van hoe hoog, hoe zwaar en hoeveel plek de truck biedt, en of hij handgeschakeld of voorzien is van een automaat, kunnen de prijzen erg verschillen. De brandstof waarop de meeste trucks rijden is diesel. Denk aan de eventuele bijkomende kosten voor diesel die je moet betalen als je over het aantal vrije kilometers rijdt. 

Welk rijbewijs heb je nodig om een trekker te huren

Ben je bevoegd om een trekker te huren? Voor vrijwel elke truck die je kan huren heb je een rijbewijs C nodig. Daarnaast kan het zijn dat je, als je voor zakelijke doeleinden rijdt, je in het bezit moet zijn van een chauffeurspas (ccvb). Als je een trailer gaat trekken met de truck, heb je in veel gevallen rijbewijs C+E nodig. Wil je een voertuig met grote laadruimte huren waarin je met rijbewijs B kunt rijden? Huur dan een bakwagen. Op Huren.nl kun je op zoek gaan naar het verhuurbedrijf dat dé truck verhuurt waar jij naar op zoek bent, lees hieronder meer over de tips van Huren.nl over het huren van een trekker!

Meer info over het huren van een vrachtwagentrekker

Heb je alleen een trekker nodig, of huur je ook een oplegger? De meeste verhuurbedrijven die trucks verhuren, verhuren ook opleggers zoals koeltrailers, diepladers, open en gesloten trailers, en meer. Bij de meeste verhuurbedrijven geldt de regel, hoe langer de huurperiode, hoe lager de dagprijs. Bovendien is het vaak zo dat je per dag nog per kilometer moet bijbetalen, en hanteren de meeste verhuurbedrijven vanaf een bepaald aantal dagen, bijvoorbeeld een week, vrije kilometers. Ook is niet altijd de BTW bij de getoonde huurprijs inbegrepen. Dit zijn een aantal aspecten waar je aan kunt denken als je de verschillende verhuurbedrijven die je hier op Huren.nl vindt gaat vergelijken. Bekijk ook welke mogelijkheden de verhuurbedrijven bieden op het gebied van het afkopen van het eigen risico.