Scooter huren

2 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 29,- tot € 29,- per dag en hangt af van de uitvoering, het model en de geleverde extra's. (huuradvies)

Top 2 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
29,-
29,-
29,-
Per weekend
59,-
59,-
59,-
Per week
206,-
206,-
206,-

Kenmerken en varianten

Maximale snelheid 25 of 45 km/u
Aandrijving elektrisch of benzine
Rijbewijs AM of B

Meest voorkomende kenmerken

  • Rijbewijs AM (3)
  • Nederlands identiteitsbewijs (3)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Eigen risico
€1500
€1500
€1500

Meest voorkomende voorwaarden

Helmplicht
  • Ja (1)
  • Nee (2)
Gratis pechhulp
  • Ja (3)
  • Nee (0)

Recente huuraanvragen

Scooter | AGM VX50 in Zaandam

voor 4 dagen bij Stadscooters

13-06-2024

Scooter huren in Alkmaar

voor 10 uur en 30 minuten bij Rent a Scooter Alkmaar

12-06-2024

Scooter | AGM VX50 in Zaandam

voor 1 dag bij Stadscooters

05-06-2024

Scooter | AGM VX50 in Zaandam

voor 7 uur bij Stadscooters

31-05-2024

Scooter huren in Alkmaar

voor 3 dagen en 11 uur bij Rent a Scooter Alkmaar

30-05-2024

Scooter in Den Helder

voor 1 dag bij Scootout rent & event

23-05-2024

Scooter huren in Mechelen

voor 1 week en 1 dag bij Imbali scooterverhuur

11-05-2024

Scooter | AGM VX50 in Zaandam

voor 8 uur bij Stadscooters

08-05-2024

Retro Scooter huren in Vaassen

voor 5 uur en 30 minuten bij Retro Scooter Verhuur Veluwe

07-05-2024

Scooter huren in Alkmaar

voor 23 uur en 30 minuten bij Rent a Scooter Alkmaar

06-05-2024

Scooter huren in Alkmaar

voor 1 dag bij Rent a Scooter Alkmaar

06-05-2024

Scooter | BTC Riva in Putten

voor 4 uur bij Forza Scooter Verhuur

30-04-2024

Scooter | Categorie A in Landsmeer

voor 1 dag bij Scooter Experience

27-04-2024

Scooter huren in Haarsteeg

bij Van den Brandt verhuur

20-04-2024
Eenvoudig van A naar B met een gehuurde scooter 

Een groot voordeel van het huren van een scooter is dat deze compact en eenvoudig te besturen is. Op veel plaatsen een goed transportmiddel. Zo kan je de scooter huren als je een dagje de drukke stad in wilt om toeristische plekken te bezoeken. Ook kan je een scooter huren als je een leuke tocht wilt maken met vrienden of collega’s. Andere vervoersmiddelen voor dit soort recreatieve doeleinden zijn de Retro scooter en de Solex. De scooter is een goed vervoermiddel wanneer je de omgeving wilt zien, maar ook als je door een drukke stad snel van A naar B wilt rijden. 

Er zijn verschillende soorten scooters te huur

De meest verhuurde scooters zijn: scooters die op benzine rijden, en scooters die op elektriciteit rijden. Deze laatste categorie kan aantrekkelijk zijn om te huren als je geen zin hebt in het harde geluid van de scootermotor, maar graag een stille en comfortabele rit wilt ervaren. Een ander verschil tussen scooters is de maximumsnelheid. Huur je een scooter die maximaal 45 kilometer per uur rijdt, dan heb je een helm nodig (die je vaak kan huren bij de scooterverhuurder). Huur je een scooter die tot 25 km/u gaat, dan hoef je geen helm op.

Regels en voorwaarden voor het huren van een scooter

Om een scooter te mogen huren en besturen, heb je een bromfietsrijbewijs nodig. Als je een motorrijbewijs of autorijbewijs hebt, mag je in de meeste gevallen ook een scooter huren en besturen. Natuurlijk mag je vanaf je zestiende, met het juiste certificaat, al op een scooter rijden, maar bij veel verhuurbedrijven geldt er alsnog een hogere minimumleeftijd voor het huren van een scooter. Deze minimumleeftijd ligt vaak rond de 18 jaar.

Daarnaast vragen verhuurbedrijven vaak om een geldig legitimatiebewijs bij het huren van een scooter. Scooters worden het veelal voor een dagdeel gehuurd, maar je kunt soms ook per uur of per dag een scooter huren. Denk eraan dat je bijna altijd een borg moet betalen. De borg verschilt van €50 tot €300. Natuurlijk krijg je dit bedrag na afloop van de huurperiode terug, mits je de scooter in goede staat inlevert. Soms vraagt het verhuurbedrijf om scooters die op benzine werken, in te leveren met een volle tank. Doe je dit niet, dan wordt er vaak een bedrag van de borg ingehouden. Wil je met zijn tweeën op één scooter? Vaak is dat geen probleem, maar het kan wel zijn dat het verhuurbedrijf een kleine toeslag vraagt voor een extra persoon achterop. Ook handig om te weten: sommige verhuurbedrijven bieden een pech-onderweg-service aan. Als je ergens strandt met een kapotte scooter komt het verhuurbedrijf je gelijk helpen! Goed om hier rekening mee te houden voor dat je gaat huren. 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een scooter huren?
Een reservering plaatsen is vaak vrij eenvoudig. Bij het merendeel van de verhuurders kun je een scooter online reserveren. Hierbij dien je de reservering vaak aan te vragen via een formulier. Bij het formulier geef je aan wanneer je de scooter wil huren, hoe laat je de scooter wilt ophalen en laat je jouw persoonlijke gegevens achter. De verhuurder neemt vervolgens contact met je op over de reservering. De verhuurder laat in het telefoongesprek weten of de scooter beschikbaar is op de door jou gekozen datum. We willen je adviseren om de scooter zo ver mogelijk van te voren te reserveren. Scooterverhuur is namelijk zeer populair in de lente- en zomer maanden. Hoe je voor de reservering dient te betalen verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via iDeal kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de scooter. Vergelijk alle verhuurders en vind de scooter en de verhuurder die het beste bij je past!
Wat is de minimale leeftijd bij scooterverhuur?
Om een scooter te mogen rijden/huren moet je bij vrijwel alle verhuurders minimaal 16 jaar zijn en bezitten over een scooterrijbewijs of het rijbewijs B. Natuurlijk kan dit afwijken, controleer daarom altijd goed de minimale leeftijd voordat je de door jou gekozen scooter gaat huren.
Dien ik borg te betalen bij het huren van een scooter?
Bij vrijwel alle verhuurder dient er een borg te worden betaald. De hoogte van de borg hangt af van het verhuurbedrijf en het type scooter en varieert tussen de €50 en €300. De borg wordt bepaald door de waarde van de scooter, zo is de de borg bij Vespa verhuur vaak stukken hoger dan bij andere scooters. Natuurlijk krijg je dit bedrag na afloop van de huurperiode terug, mits je de scooter in goede staat inlevert. Enkele verhuurders vragen om de scooter weer met een volle tank in te leveren. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat de verhuurder een bedrag van de borg inhoud.
Kan ik ook een elektrische scooter huren?
Wil je geruisloos en milieuvriendelijk scooter rijden? Huur dan via Huren.nl een e-scooter. Via Huren.nl vind je een ruim aanbod aan elektrische scooter verhuurders. Vergelijk alle scooter verhuurders en vind de scooter en de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van een scooter?
Op tijd annuleren is in de meeste gevallen kosteloos. De reservering dien je vaak minimaal 24 uur voor vertrek te annuleren. Dit hangt echter wel af van de verhuurder waar je de scooter wilt huren en op welk moment je wil annuleren. We willen je adviseren om goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder door te nemen voordat je een scooter gaat huren. Zo voorkom je eventuele verrassingen en onnodige kosten. Bekijk alle bedrijven met een scooter te huur en vind de beste deal!
Kan ik een scooter huren inclusief route?
Dit is bij enkele verhuurders mogelijk. Sommige verhuurbedrijven van scooters bieden extra services zoals routes die je mee kunt krijgen. Vaak zijn er verschillende routes met verschillende lengtes. Hoe je de route mee krijgt verschilt per verhuurder. Zo zijn er verhuurders die de route meegeven op een kaart en er zijn verhuurders die een gps systeem monteren op de scooter. Wil je een scooter tour huren? Bekijk dan de mogelijkheden bij de verhuurders.
Kan ik een scooter huren zonder te reserveren?
Bij de meeste verhuurders is dit mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat er een kans is dat de scooter verhuurder de scooter niet beschikbaar heeft. Scooterverhuur is ontzettend populair in de zomermaanden, dus wil je een scooter huren in de zomer? Probeer de scooter dan zo ver mogelijk van te voren te reserveren. Wanneer je de scooter voor vandaag wil huren, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo vergroot je de kans op succes.
Ben ik verzekerd als ik een scooter huur?
Vrijwel alle scooters zijn WA-verzekerd. Dit betekent dat je verzekerd bent voor schade die je bij derde veroorzaakt. Bij schade bij derde betaal je wel het eigen risico. Dit eigen risico varieert tussen de €300 en €600 en is afhankelijk van de verhuurder en het type scooter.

Ophalen

Waar moet ik op letten bij het ophalen van de scooter?
Voordat je een scooter gaat ophalen moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je niet vergeten om een geldig rijbewijs mee te nemen en er voor te zorgen dat je de borg kunt betalen voordat je de scooter op gaat halen. De borg varieert tussen de €50 en €300. Of je de borg contant of per pin dient te betalen hangt af van de verhuurder, controleer dit voordat je van huis vertrekt. Voordat je met de scooter wegrijdt willen we je adviseren om een rondje om de scooter heen te lopen. Maak foto's van de eventuele schade plekken en laat de schade erkennen door de verhuurder. Zo voorkom je eventuele onenigheid omtrent nieuwe of oude schade.
Kunnen de scooters op locatie gebracht en gehaald worden?
Er zijn enkele verhuurders die de scooters op locatie brengen en halen. Deze verhuurders leveren de scooters alleen wanneer je meer dan een bepaald aantal scooters huurt. Voor het halen en leveren rekenen de meeste verhuurders bezorgkosten. Deze kosten worden vaak berekend op afstand. Neem telefonisch contact op met de door jou gekozen verhuurder en bespreek de mogelijkheden.

Gebruik

Kunnen er twee personen op één scooter?
Vaak is het geen probleem om met twee mensen op één scooter te zitten. Het kan echter wel zijn dat het verhuurbedrijf een kleine toeslag vraagt voor een extra persoon achterop.
Mogen kinderen mee achterop de scooter?
Bij de meeste verhuurders mogen kinderen vanaf 3 à 4 jaar in een kinderzitje achterop meerijden. Of je extra moet betalen voor het kinderzitje hangt af van het verhuurbedrijf. Om er achter te komen welke regels de door jou gekozen verhuurder hanteert willen we je adviseren om een kijkje te nemen op de website van de verhuurder. Staat de informatie niet vermeld op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Wat moet ik doen bij schade, pech of diefstal?
Neem bij schade, pech of diefstal direct contact op met de verhuurder. Wanneer je schade of pech hebt, dan adviseren we je om altijd foto's te maken van de schade en de situatie. Zo kun je op een later moment terugvallen op de schade en de situatie. Wanneer er sprake is van een ongeluk waar andere bij betrokken zijn, dan dien je het meegegeven schadeformulier in te vullen. Bel bij diefstal de politie en doe aangifte.