Vind jouw beste huurdeal

Scooter huren

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

Sanders tweewielers logo

De verhuur specialist van de regio

Groesbeek
v.a. 40,-

Off-Road Verhuur logo

Alleen verhuur aan ZAKELIJKE klanten!

Bant

Brommer centrum Zwolle logo

Zwolle
v.a. 50,-

Verhuur Reeuwijk - FUN IN REEUWIJK! logo

BELEEF REEUWIJK MET EEN SCOOTER, E-BIKE OF BOOT!

Reeuwijk
v.a. 35,-

Scootout rent & event logo

Huur snel en voordelig een nieuwe (E)scooter

Den Helder
v.a. 30,-
Prijs per dag

Huuralternatieven

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Eenvoudig van A naar B met een gehuurde scooter 

Een groot voordeel van het huren van een scooter is dat deze compact en eenvoudig te besturen is. Op veel plaatsen een goed transportmiddel. Zo kan je de scooter huren als je een dagje de drukke stad in wilt om toeristische plekken te bezoeken. Ook kan je een scooter huren als je een leuke tocht wilt maken met vrienden of collega’s. Andere vervoersmiddelen voor dit soort recreatieve doeleinden zijn de Retro scooter en de Solex. De scooter is een goed vervoermiddel wanneer je de omgeving wilt zien, maar ook als je door een drukke stad snel van A naar B wilt rijden. 

Er zijn verschillende soorten scooters te huur

De meest verhuurde scooters zijn: scooters die op benzine rijden, en scooters die op elektriciteit rijden. Deze laatste categorie kan aantrekkelijk zijn om te huren als je geen zin hebt in het harde geluid van de scootermotor, maar graag een stille en comfortabele rit wilt ervaren. Een ander verschil tussen scooters is de maximumsnelheid. Huur je een scooter die maximaal 45 kilometer per uur rijdt, dan heb je een helm nodig (die je vaak kan huren bij de scooterverhuurder). Huur je een scooter die tot 25 km/u gaat, dan hoef je geen helm op.

Regels en voorwaarden voor het huren van een scooter

Om een scooter te mogen huren en besturen, heb je een bromfietsrijbewijs nodig. Als je een motorrijbewijs of autorijbewijs hebt, mag je in de meeste gevallen ook een scooter huren en besturen. Natuurlijk mag je vanaf je zestiende, met het juiste certificaat, al op een scooter rijden, maar bij veel verhuurbedrijven geldt er alsnog een hogere minimumleeftijd voor het huren van een scooter. Deze minimumleeftijd ligt vaak rond de 18 jaar.

Daarnaast vragen verhuurbedrijven vaak om een geldig legitimatiebewijs bij het huren van een scooter. Scooters worden het veelal voor een dagdeel gehuurd, maar je kunt soms ook per uur of per dag een scooter huren. Denk eraan dat je bijna altijd een borg moet betalen. De borg verschilt van €50 tot €300. Natuurlijk krijg je dit bedrag na afloop van de huurperiode terug, mits je de scooter in goede staat inlevert. Soms vraagt het verhuurbedrijf om scooters die op benzine werken, in te leveren met een volle tank. Doe je dit niet, dan wordt er vaak een bedrag van de borg ingehouden. Wil je met zijn tweeën op één scooter? Vaak is dat geen probleem, maar het kan wel zijn dat het verhuurbedrijf een kleine toeslag vraagt voor een extra persoon achterop. Ook handig om te weten: sommige verhuurbedrijven bieden een pech-onderweg-service aan. Als je ergens strandt met een kapotte scooter komt het verhuurbedrijf je gelijk helpen! Goed om hier rekening mee te houden voor dat je gaat huren. 

Kenmerken en varianten

  • Maximale snelheid 25 of 45 km/u
  • Aandrijving elektrisch of benzine
  • Rijbewijs AM of B

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik