Heggenschaar huren

6 aanbieders gevonden. Prijzen variëren van € 17,- tot € 25,- en zijn afhankelijk van de bladlengte en de aandrijving (bijv. benzine).

Top 6 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Aansluiting 220 of 230 V
Bladlengte variërend van 45 tot 75 cm
Uitvoering brandstof of accu
Eigen gewicht variërend van 4,3 tot 6,2 cm
Wil je een strakke heg? Huur een heggenschaar

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat een heggenschaar een handmatig aangestuurd object is, worden de meeste heggenscharen elektrisch aangedreven. Een heggenschaar lijkt een beetje op een kettingzaag, maar werkt op een andere manier. Een kettingzaag draait in cirkels, terwijl een heggenschaar twee bladen heeft die verticaal over elkaar heen schuiven, steeds weer heen en weer. De kleine inkepingen op de twee bladen kruisen elkaar, zodat er op veel verschillende plaatsen tegelijk ‘geknipt’ wordt. Een heggenschaar houd je dus plat tegen de heg zodat je alle uitstekende bladeren en takken met de heggenschaar te lijf kunt gaan. Op Huren.nl vind je alle verhuurbedrijven van heggenscharen in jouw omgeving, je vindt dus binnen no time het juiste verhuurbedrijf van de juiste heggenschaar bij jou in de buurt!

Welke heggenschaar kun je huren voor welke klus?

Er zijn diverse heggenscharen te huur. Let op de lengte van het blad, deze kan erg verschillen. De bladlengte kan namelijk variëren van 45 tot 75 centimeter lang. Het gewicht van een heggenschaar ligt tussen de 4 en 6,5 kilogram. De meeste verhuurbedrijven verhuren elektrische heggenscharen. Er zijn enkele verhuurders die ook heggenscharen verhuren die op een benzinemotor werken. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een heg gaat knippen op een plek waar je geen stroomtoevoer hebt. Je kunt er in dit geval ook voor kiezen om een (telescopische) heggenschaar te huren die handmatig bediend wordt, maar dit is vooral handig voor kleine (hoge) heggen. Dikke takken knippen kan niet met de heggenschaar, daarvoor is het huren van een kettingzaag handig.