Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Bouwafval en sloopafvalcontainer huren

De prijs varieert van € 187,- tot € 211,- ex. BTW per week, afhankelijk van de maximale inhoud en de geleverde service.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • *Goedkoop* *Snelle levering* *Landelijke levering*
  Landelijke levering v.a. 194,-
  v.a. 194,-
 • Laagste Prijs ! Beste service ! (Beste Keus !)
  Landelijke levering v.a. 187,-
  v.a. 187,-
 • Op werkdagen tot 20.30 uur bereikbaar voor advies
  Landelijke levering v.a. 202,-
  v.a. 202,-
 • *TIP* | Laagste all-in Prijzen | Beste Service
  Amsterdam
 • Geen tussenpersoon! Wij plaatsen zelf de container
  Meerdere vestigingen v.a. 200,-
  v.a. 200,-
 • incl. transport, verwerking en 4 weken huur!
  Meerdere vestigingen v.a. 198,-
  v.a. 198,-
 • 50km rondom Veenendaal. Goedkoopste in de regio!
  Veenendaal v.a. 200,-
  v.a. 200,-
 • *TIP* | Beste Service | Laagste Prijs
  Meerdere vestigingen
 • Incl. bezorgen en ophalen. Klantbeoordeling 9,3
  Meerdere vestigingen v.a. 193,-
  v.a. 193,-
 • Huur snel een container voor alle afvalstromen
  Ede v.a. 211,-
  v.a. 211,-
 

De juiste afvalcontainer tijdens een verbouwing

Wanneer je veel bouwafval hebt, bijvoorbeeld wanneer er een verbouwing plaatsvindt, is het huren van een bouwafvalcontainer een goede oplossing. Het afval kan vaak niet zomaar bij het grofvuil aan de weg geplaats worden. Voor de correcte afwikkeling van sloopafval huur je eenvoudig een bouw- of sloopafvalcontainer. Op deze pagina staan de verschillende verhuurbedrijven van sloop- en bouwafvalcontainers.Vergelijk eenvoudig om vandaag nog een container te huren. 

Hoe werkt het huren van een sloop- of bouwafvalcontainer?

Via de website van het verhuurbedrijf kan je online selecteren welk soort en maat afvalcontainer je nodig hebt. De containers worden in de meeste gevallen landelijk geleverd door de containerverhuurder. De maximale huurperiode verschilt per verhuurbedrijf, vaak ligt dit tussen de twee of vier weken. Na de afgesproken huurperiode wordt de volle afvalcontainer weer opgehaald. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en kun je je bezighouden met andere werkzaamheden.

Waar huur je een container voor sloopafval of bouwafval?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je terecht kunt als je een container wilt huren om je bouwafval en sloopafval in kwijt te kunnen. Deze afvalcontainers kun je in verschillende maten huren, bedenk goed hoeveel sloopafval of bouwafval je kwijt moet, en bedenk aan de hand daarvan welke maat container je wilt huren. Sommige verhuurbedrijven bieden gesloten containers aan voor sloopafval en bouwafval. Of je nou een container wilt huren voor puin, beton of hout, en of je nou aan het renoveren bent of bij een nieuwbouwproject aan het werk, op deze pagina vind je het verhuurbedrijf van containers voor sloop- en bouwafval dat bij jou past.

Heb je al een vergunning voor de container die je gaat huren? Bij twijfel of je wel of geen vergunning nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer de container op de openbare weg moet staan, is het verstandig om contact op te nemen met het desbetreffende verhuurbedrijf.

Wat mag er wel en niet in een gehuurde bouwcontainer?

Als je van plan bent om een container te huren voor bouwafval en sloopafval, houd er dan rekening mee dat niet al je bouw- en sloopafval zomaar in de container mag. Dit heeft te maken met de verwerking en recycling van het afval en de belasting van het milieu. Afval als asbest, afvalolie en gevaarlijke afvalstoffen mogen niet in een container voor bouwafval en sloopafval. Bovendien mag de container vaak met slechts maximaal 5% gevuld zijn met zand, aarde of grond. Dus heb je een container nodig om veel groenafval in kwijt te kunnen, dan kan je beter een tuin- en groenafvalcontainer huren. Een container die je huurt voor gemengd puin mag wel gevuld worden met alle overige stoffen die vrijkomen bij een verbouwing of renovatie. Bij twijfel doe je er goed aan om contact op te nemen met het containerverhuurbedrijf. Dus, even samengevat op een rijtje:

Wel:

 • Alle afvalstoffen die vrijkomen tijdens het verbouwen van een gebouw
 • Steenhoudende materialen (puinafval) afkomstig van metselwerk, betonconstructies, vloeren en tuintegels

 

Niet:

 • Puin met roet en/of asbest
 • Dakleer/dakgrind
 • Asfaltbeton/teerhoudend asfalt
 • Chemisch afval zoals spuitbussen en verfresten
 • Elektronische apparatuur/witgoed
   

Kenmerken en varianten

 • Inhoud
  variërend van 3 tot 40 m³
 • Lengte
  variërend van 175 tot 750 cm
 • Breedte
  variërend van 90 tot 250 cm
 • Hoogte
  variërend van 55 tot 260 cm

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe huur ik een een bouw- en sloopafvalcontainer?

  Bij vrijwel elke verhuurder kun je een bouwcontainer online bestellen. In enkele gevallen moet je de container telefonisch te reserveren. Kies de bouw-en sloopafvalcontainer die jou het beste voorziet in behoefte en geef aan waar en wanneer je container wilt hebben.

 • Is het mogelijk om mijn reservering kosteloos te annuleren?

  Bij alle verhuurders kun je kosteloos annuleren wanneer je dit op tijd doet. Bij de meeste verhuurders is annuleren kosteloos wanneer je de reservering 24 uur voor de levering annuleert. Voordat je een bouwafvalcontainer huurt adviseren we je om de annuleringsvoorwaarden te checken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Wat is de minimale en maximale huurperiode?

  De minimale huurperiode verschilt sterk per verhuurder. Enkele bedrijven verhuren de container per week. Andere verhuurders verhuren de container alleen per 4 weken. Bekijk op de website van de verhuurder de mogelijkheden.

 • Dien ik borg te betalen bij bouw- en sloopafvalcontainer verhuur?

  Veel van de verhuurders vragen geen borg. We adviseren je om de algemene voorwaarden te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Hoe lang van tevoren moet ik een bouw- en sloopafvalcontainer reserveren?

  Dit verschilt per verhuurder. Echter kun je bij de meeste container verhuurders één werkdag van tevoren een sloopafvalcontainer huren. Bij enkele verhuurders kun je voor de dezelfde dag een container huren. Toch adviseren we je om zo ver mogelijk van te voren een container te huren, zo weet je zo goed als zeker dat de verhuurder een container op voorraad heeft.

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Wanneer je de afvalcontainer online bestelt, dan kan kan je in veel gevallen betalen met iDeal. Vaak heb je ook de mogelijkheid om de container via Afterpay of op factuurbasis te bestellen. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder.

Levering

 • Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen of ophalen van de container?

  Vaak hoef je zelf niet aanwezig te zijn mits je duidelijk van tevoren aangeeft waar de container geplaatst moet worden. Om 100% zeker te zijn dat je niet aanwezig hoeft te zijn, adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf.

 • Zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen?

  In de meeste gevallen zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen, dit geldt ook voor de afvalverwerkingskosten. We adviseren je om altijd te checken of de er losse transportkosten in rekening worden gebracht, zo voorkom je verrassingen bij de betaling.

 • Waar kan ik de container plaatsen?

  Houd bij het kiezen van een plaatsingslocatie rekening met de volgende zaken. Bekijk allereerst van te voren of er voldoende ruimte is om de container te plaatsen. Kan de vrachtwagen makkelijk bij de locatie komen? Let bijvoorbeeld op de straatbreedte, lantaarnpalen en bomen. Wanneer de zware en volle container moet worden afgevoerd bestaat er de kans dat het gewicht de onderliggende bestrating verzakt. Heb je een oprit? Dan is dit een goede plek om de vuilcontainer te plaatsen. Een oprit is eigen terrein dus hoef je hier geen vergunning of toestemming voor aan te vragen bij de gemeente. Wil je de bouwafvalcontainer op straat plaatsen? Dan heb je in sommige situaties toestemming of een omgevingsvergunning nodig van je gemeente. Controleer dit van tevoren bij jouw gemeente.

 • Kan de afvalcontainer op een specifieke tijd worden afgeleverd?

  Dit is vaak mogelijk in overleg met de verhuurder. Om een specifieke tijd af te spreken adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met het verhuurbedrijf, zo kun je samen een tijd afspreken.

 • Kan de container in het weekend geleverd worden?

  Of het mogelijk is om de container in het weekend te laten leveren hang af van het verhuurbedrijf waar je de container huurt. Veel verhuurders leveren de afvalcontainers ook op zaterdag. Informeer bij de verhuurder of dit ook werkelijk mogelijk is. Heb je een container nodig op zondag? Dan kan je de container het beste laten leveren op vrijdag of zaterdag.

Gebruik

 • Wat mag er wel en niet in de bouw- en sloopafvalcontainer

  Wanneer je bezig bent met het verbouwen moet je rekening houden dat niet al je bouw- en sloopafval zomaar in de container mag. Dit heeft te maken met het scheiden en recyclen. Wat er wel in mag: grofvuil of huisraad, gips, hout, zand / grond maximaal 10%, glas, metalen, plastic, papier en kunststoffen. Wat er niet in mag: gevaarlijk afval zoals olie, verf of accu's, asbest, dakafval zoals dakleer of dakgrind, asfalt, koelkasten of vriezers, keramisch glas en verbrand hout.

 • Hoelang mag de gehuurde bouwafvalcontainer blijven staan?

  De tijd dat de container mag blijven staan verschilt sterk per verhuurder en varieert tussen de 2 en 12 weken. Heb je de container langer nodig dan verwacht? Dan betaal je een extra huurtarief. Het extra verhuurtarief varieert tussen de 5 en 25 euro per week.

 • Heb ik een vergunning nodig voor mijn afvalcontainer?

  Het verschilt per gemeente of een vergunning nodig is voor het plaatsen van een bouwafvalcontainer. Als je de afvalcontainer op je eigen oprit plaatst, dan heb je geen vergunning nodig. Wanneer je de container op straat plaatst heb je bij veel gemeenten wel toestemming of een vergunning nodig. Indien een vergunning vereist is, is het je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze in bezit is op het moment van de levering. De verhuurders gaan er altijd vanuit dat de vergunningen in bezit zijn. Verhuurders zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes.

 • De container is vol, wat moet ik doen?

  Wanneer de container vol is kun je hem eenvoudig laten ophalen door de verhuurder. Dit kun je vaak zowel telefonisch als online aangeven. Bij het melden kun je ervoor kiezen om een tweede container te laten bezorgen wanneer je nog afval over hebt.

 • Tot hoe hoog mag de container beladen worden?

  Het afval mag in de meeste gevallen tussen de 20 en 30 centimeter boven de rand uitsteken. Het afval moet wel stabiel liggen en geen gevaar vormen voor de chauffeur en andere weggebruikers. Controleer altijd welke regels er zijn bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Zorg ervoor dat al het afval goed stabiel ligt voordat de container wordt opgehaald. Als de chauffeur te lang moet wachten kan het verhuurbedrijf extra kosten in rekening brengen.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!