Grondafval container huren

20 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 195,- tot € 391,-. De prijs is afhankelijk van de maximale inhoud en de totale huurperiode. (huuradvies)

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Ook 's avonds open
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Inhoud variërend van 3 tot 15 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 150 tot 250 cm
Hoogte variërend van 100 tot 220 cm

Meest voorkomende kenmerken

 • Binnen 24 uur geleverd op werkdagen (52)
 • Past op een parkeerplek (46)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Inhoud in kruiwagens
24
83,65
240
Bakinhoud
2 m³
6,67 m³
15 m³
Beoordeling van aanbieders
8.3
9.2
9.9
Borg
€0
€0
€0

Meest voorkomende voorwaarden

Binnen 24 uur geleverd op werkdagen
 • Ja (52)
 • Nee (0)
Past op een parkeerplek
 • Ja (46)
 • Nee (0)
Haal- en brengservice
 • Ja (38)
 • Nee (0)
Leverbaar in het weekend
 • Ja (34)
 • Nee (0)
Een container huren voor grondafval?

Ga je in de tuin werken, bijvoorbeeld omdat je een vijver gaat aanleggen. Of ben je bezig met renovatiewerkzaamheden in de voor- of achtertuin? De kans is groot dat er veel grond moet worden afgevoerd. Het huren van een grondafvalcontainer biedt in dit geval uitkomst. Je kunt een container voor grondafval huren als je af wilt van (tuin)aarde, zand en klei. Andere type tuinafval kun je het beste afvoeren in een tuinafvalcontainer. Op deze pagina staan de verhuurbedrijven die containers verhuren voor grondafval gesorteerd.

Hoe werkt het huren van een grondafvalcontainer?

Een grondafvalcontainer huur je eenvoudig online via het containerverhuurbedrijf die je op deze pagina tegenkomt. De container wordt op de afgesproken plaats afgeleverd en weer opgehaald wanneer deze vol is. De minimale en maximale huurperiode voor een afvalcontainer verschilt per verhuurbedrijf. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer. Het kan echter wel zijn dat sommige gemeenten (zoals centrum Amsterdam) het aanvragen van een vergunning verplichten. Twijfel je of je wel of geen vergunning nodig hebt, neem dan contact op met de gemeente waar de container wordt geplaatst.

Wat mag er wel en niet in een grondafvalcontainer?

In een container voor grondafval kan je niet zomaar elke type grond of ander afval in deponeren. Een container voor grondafval huur je specifiek voor het afvoeren van grond. In containers die je huurt voor grofvuil of bouwafval mag geen tot zeer weinig grond, aarde of zand in worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk dat je voor grond, aarde en zand specifiek een grondafvalcontainer huurt. Heb je grote hoeveelheden grond van meer dan 25 kubieke meter, dan kan het zijn dat je een schone grond-verklaring nodig hebt voor het afvoeren van deze grond. Als je zo’n grote hoeveelheid zand, grond of aarde af moet voeren, neem dan contact op met het verhuurbedrijf naar jouw keuze.

Visueel schone grond, graszoden met grond en zand zijn afvalsoorten die doorgaans in een container voor grondafval mogen. Vervuilde grond, wortels en boomstronken mogen niet in een grondafvalcontainer. Ook voor overig afval zoals metaal, hout, steen en plastic heb je een andere soort container nodig, zoals een container voor grofvuil of bouw- en sloopvuil. Uiteraard mogen gevaarlijke producten zoals asbesthoudende materialen en chemisch afval niet in een container voor grondafval gedumpt worden. Kort samengevat wat er wel en niet in een grondafvalcontainer mag:

Wel:

 • (Tuin)aarde
 • Zand
 • Klei
 • Schone grond
 • Graszoden
   

Niet:

 • Vervuilde grond van industrieterreinen
 • Boomstronken en wortels
 • Hout, steen, plastic en overige materialen

 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een grondafvalcontainer huren?
Een grondafvalcontainer huren is vrij eenvoudig. Zo kun je vaak online een grondafvalcontainer bestellen. Tijdens de bestelling bepaal je het formaat van de container en waar en wanneer je de container wilt hebben. Als particuliere klant kun je betalen met iDeal of via een bankoverschrijving. Als zakelijke klant heb je naast iDeal ook de mogelijkheid om te betalen via een offerte. Bij deze laatste betaalmethode worden er soms administratiekosten gerekend.
Wat is de minimale en maximale huurperiode van een grondafvalcontainer?
Bij containerverhuur betaal je vaak een vast bedrag voor een bepaald aantal weken. Dus of je de container nou één of meerdere weken nodig hebt, je betaald altijd dezelfde prijs. Hoeveel weken huur bij de prijs is inbegrepen verschilt per verhuurder. We willen je adviseren om goed naar de huurperiode te kijken. Indien nodig heb altijd de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen.
Is het mogelijk om mijn reservering kosteloos te annuleren?
Wanneer je de reservering op tijd annuleert, dan is dit vaak kosteloos. Bij de meeste verhuurders dien je de reservering 24 uur van te voren te annuleren. Voordat je de afvalcontainer gaat huren willen we je adviseren om de annuleringsvoorwaarden te controleren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Moet ik borg betalen bij grondafval container verhuur?
Veel van de verhuurders vragen geen borg. Toch adviseren we je om de algemene voorwaarden te controleren zodat je niet verrassingen komt te staan.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Wanneer je een grondafvalcontainer gaat huren dan kan je in veel gevallen betalen met iDeal. Vaak heb je ook de mogelijkheid om de container via afterpay of op factuurbasis te bestellen. Bekijk de mogelijkheden op de pagina van de door jou gekozen verhuurder,
Hoe ver van te voren moet ik een grondafvalcontainer reserveren?
Dit verschilt per verhuurder. Echter kun je bij de meeste verhuurders één werkdag van tevoren een container huren. Toch adviseren we je om zo ver mogelijk van te voren een container te huren, zo weet je zo goed als zeker dat de verhuurder een container op voorraad heeft. Grondafvalcontainerverhuur is ontzettend populair in het voorjaar, houd hier rekening mee!

Levering

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen en/of ophalen van de grondafvalcontainer?
De meeste verhuurders verplichten niet dat je aanwezig moet zijn bij het leveren en het ophalen van de container. Bij de bestelling kun je aangeven waar je de container wilt hebben. Wees zo specifiek als mogelijk, zo weet je zeker dat de container op de juiste plek komt te staan. Bij het ophalen van de container moet je ervoor zorgen dat je chauffeur de container makkelijk kan meenemen. Zorg ervoor dat de ruimte vrij is gemaakt en dat het afval stabiel ligt. Wij adviseren je aanwezig te zijn om misverstanden te voorkomen. Mocht je voorkeur hebben om niet aanwezig te zijn, dan adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf wat de mogelijkheden zijn.
Kan de grondafvalcontainer in het weekend laten leveren?
Of het mogelijk is om de container in het weekend te laten leveren hangt af van het verhuurbedrijf waar je de container huurt. Veel verhuurders leveren de container alleen op zaterdag en niet op zondag. Het kan zijn dat de verhuurder extra kosten rekent wanneer je de container in het weekend laat leveren. Informeer bij het verhuurbedrijf of het mogelijk is om de container in het weekend te laten leveren. Heb je op zondag een container nodig? Laat de container dan leveren op vrijdag of zaterdag.
Waar kan ik de vuilcontainer plaatsen?
Het plaatsen van een container kan op de openbare weg en op privé terrein. Houdt bij de plaatsing wel rekening met een aantal zaken. Allereerst adviseren we je om te controleren of je een vergunning nodig hebt. Dit verschilt per gemeente. De vergunning dien je zelf te regelen. Bekijk van te voren ook of de vrachtwagen makkelijk op locatie kan komen. Let op bijvoorbeeld op de straatbreedte, bomen en lantaarnpalen. Plaats de container op een stevige ondergrond. Een zware, volle container kan er voor zorgen dat de onderliggende grond verzakt. Heb je een oprit? Dan is dit een goede plek om de afvalcontainer te plaatsen. Een oprit is eigen terrein, hier hoef je geen vergunning voor te hebben.
Zijn de leveringskosten bij de huurprijs inbegrepen?
Of de leveringskosten bij de prijs is inbegrepen ligt aan de verhuurder. De levering is vaak gratis tot een bepaalde afstand. Na de afstand wordt er een prijs per kilometer berekend. Bij het vergelijken adviseren we je om ook naar de transportkosten te kijken. Vergelijk de met een container te huur en vind de beste deal!

Gebruik

Wat mag er wel en niet in de grondafvalcontainer?
Voordat je een grondafvalcontainer gaat huren moet je rekening houden dat niet al je tuin en grondafval zomaar in de container mag. Dit heeft te maken met de verwerking van het afval. Hieronder zie je een duidelijk overzicht wat er er wel en niet in de container mag. Natuurlijk zijn er verhuurders die afwijken van deze regels. We willen je daarom ook adviseren om op de pagina van de verhuurder te kijken wat er wel en niet in de container mag. Zo voorkom je eventuele boetes. Toegestane afvalsoorten in de container zijn zand, aarde, klei, kort gemaaide graszoden, visueel schone grond, tuinaarde en veen. Afvalsoorten die er niet in mogen zijn asbesthoudende materialen, boomstronken, wortels of planten, metaal, steen, plastic, papier/karton, chemisch materiaal en overige afvalsoorten.
Tot hoe hoog mag ik de container vullen?
Het afval mag in de meeste gevallen tussen de 20 en 30 centimeter boven de rand uitsteken. Er zijn echter ook verhuurders waarbij het afval tot de rand van de container gevuld mag worden. Let er wel op dat het afval stabiel moet liggen en geen gevaar moet vormen voor de chauffeur en andere weggebruikers. We willen je adviseren om goed de regels te controleren van het verhuurbedrijf. Zorg er voor dat het afval stabiel ligt voordat de chauffeur de container op komt ophalen. Als de chauffeur te lang moet wachten dan kan het zijn dat het verhuurbedrijf extra kosten in rekening brengt.
Heb ik een vergunning nodig voor de vuilcontainer?
Of je een vergunning nodig hebt hangt af van een aantal factoren. Zo heb je geen vergunning nodig wanneer je de container op eigen terrein wilt plaatsen. Wanneer je de container op straat wilt plaatsen, dan heb je bij veel gemeente wel toestemming of een vergunning nodig. Indien een vergunning vereist is, dan is het je eigen verantwoordelijkheid om deze te regelen voor de dag van de levering. De verhuurders gaan er van uit dat de vergunningen in bezit zijn. De verhuurders zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes. Bekijk of je een vergunning nodig hebt in jouw gemeente en voorkom eventuele boetes.
Wie is er verantwoordelijk over de grondafvalcontainer?
Je bent vanaf de levering zelf verantwoordelijk voor de container en aansprakelijk voor eventuele schade, brandschade en diefstal. Wanneer de container op last van de gemeente of de politie afgevoerd moet worden, dan kan het zijn dat de verhuurder extra kosten in rekening brengt.
Hoelang mag de grondafval container blijven staan?
De periode hoe lang de afvalcontainer mag blijven staan hangt af per afvalbedrijf en per gemeente. Bij sommige containerbedrijven mag je de container twee maanden gebruiken, en bij andere bedrijven slechts een tot twee weken terwijl de prijs nagenoeg hetzelfde is. De gemeente kan ook aangeven hoe lang de container mag laten staan, een belangrijke factor hierbij is de plek waar die staat.