Grondafval container huren

Container voor grondafval, inhoud variërend van 3 m³ - 15 m³

Een container huren voor grondafval?

Ga je in de tuin werken, bijvoorbeeld omdat je een vijver gaat aanleggen. Of ben je bezig met renovatiewerkzaamheden in de voor- of achtertuin? De kans is groot dat er veel grond moet worden afgevoerd. Het huren van een grondafvalcontainer biedt in dit geval uitkomst. Je kunt een container voor grondafval huren als je af wilt van (tuin)aarde, zand en klei. Op deze pagina staan de verhuurbedrijven die containers verhuren voor grondafval gesorteerd. Lees meer

 • Waar:

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Hoe werkt het huren van een grondafvalcontainer?

Een grondafvalcontainer huur je eenvoudig online via het containerverhuurbedrijf die je op deze pagina tegenkomt. De container wordt op de afgesproken plaats afgeleverd en weer opgehaald wanneer deze vol is. De minimale en maximale huurperiode voor een afvalcontainer verschilt per verhuurbedrijf. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer. Het kan echter wel zijn dat sommige gemeenten (zoals centrum Amsterdam) het aanvragen van een vergunning verplichten. Twijfel je of je wel of geen vergunning nodig hebt, neem dan contact op met de gemeente waar de container wordt geplaatst.

Wat mag er wel en niet in een grondafvalcontainer?

In een container voor grondafval kan je niet zomaar elke type grond of ander afval in deponeren. Een container voor grondafval huur je specifiek voor het afvoeren van grond. In containers die je huurt voor grofvuil of bouwafval mag geen tot zeer weinig grond, aarde of zand in worden afgevoerd. Daarom is het belangrijk dat je voor grond, aarde en zand specifiek een grondafvalcontainer huurt. Heb je grote hoeveelheden grond van meer dan 25 kubieke meter, dan kan het zijn dat je een schone grond-verklaring nodig hebt voor het afvoeren van deze grond. Als je zo’n grote hoeveelheid zand, grond of aarde af moet voeren, neem dan contact op met het verhuurbedrijf naar jouw keuze.

Visueel schone grond, graszoden met grond en zand zijn afvalsoorten die doorgaans in een container voor grondafval mogen. Vervuilde grond, wortels en boomstronken mogen niet in een grondafvalcontainer. Ook voor overig afval zoals metaal, hout, steen en plastic heb je een andere soort container nodig, zoals een container voor grofvuil of bouw- en sloopvuil. Uiteraard mogen gevaarlijke producten zoals asbesthoudende materialen en chemisch afval niet in een container voor grondafval gedumpt worden. Kort samengevat wat er wel en niet in een grondafvalcontainer mag:

Wel:

 • (Tuin)aarde
 • Zand
 • Klei
 • Schone grond
 • Graszoden
   

Niet:

 • Vervuilde grond van industrieterreinen
 • Boomstronken en wortels
 • Hout, steen, plastic en overige materialen

 

Kenmerken en varianten van Grondafvalcontainer

Inhoud variërend van 3 tot 15 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 150 tot 250 cm
Hoogte variërend van 100 tot 220 cm