Elektrische scooter leasen

5 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 18,- tot € 38,- incl. BTW en hangt af van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 5 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

De grote voordelen van een elektrische scooter leasen

Een elektrische scooter wordt steeds bekender. Deze vorm van jezelf vervoeren is schoon, stil en kostenbesparend. De scooter laadt je het beste ‘s nachts op, waarna je zo’n 100 kilometer kunt rijden. Ideaal dus voor woon-werkverkeer of stadse privéritjes.

De elektrische scooter heeft een hoop voordelen. Zo heb je minder onderhoud nodig ten opzichte van een scooter op brandstof. Een elektrische scooter hoef je niet te starten, verbruikt geen energie wanneer je stilstaat voor een stoplicht en omdat een elektromotor minder draaiende delen heeft is deze betrouwbaarder en vraagt deze minder onderhoud dan een brandstofmotor. Daarnaast scheelt het je een hoop benzinekosten. Uiteraard kost het opladen van de scooter ook geld, echter is dit in verhouding tot de scooter voltanken met benzine circa 3 tot 4 keer goedkoper.

Verschillen tussen op afbetaling, in termijnen, huurkoop en lease

Er worden veel termen gebruikt zoals bovenstaande, die eigenlijk allemaal op hetzelfde neerkomen. Dit is namelijk het kopen van de scooter waarbij je daarna maandelijks de scooter afbetaalt. Alle termen zijn dus juist: een scooter kopen op afbetaling doe je in termijnen, in plaats van in één keer het volledige bedrag betalen. Zo hoef je niet in één keer een grote investering te doen maar ben je toch direct eigenaar van een nieuwe elektrische scooter.

De loopduur van een leasecontract bij een elektrische scooter

Veel consumenten zijn terughoudend als het gaat om het afsluiten van contracten, en dat is in onze ogen niet verkeerd. Je zit immers vast aan dit contract en het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden zodat je weet waar je aan toe bent. De loopduur van het leasecontract is een belangrijke factor daarin zodat je weet hoe lang je vast zit aan dit contract.

Bij veel aanbieders kun je de looptijd van het leasecontract zelf bepalen. De looptijd van het leasecontract van je elektrische scooter is opgedeeld in een aantal termijnen. Het maandelijks te betalen leasebedrag is afhankelijk van het gekozen aantal termijnen. Zo stijgt de maandprijs bij minder termijnen, omdat je hetzelfde totaalbedrag moet betalen in minder termijnen. Meer termijnen zorgt dus voor een lager maandelijks bedrag, maar je zit er wel langer aan vast. Vergelijk dus goed wat de maandbedragen zijn per looptijd en kijk wat jou het beste past.

Een BKR check, weet waar je aan toe bent

Vrijwel alle lease-aanbieders voeren een BKR check uit na het ontvangen van jouw lease aanvraag. Dit is in het leven geroepen om beter te kunnen controleren of de aanvrager van het leasecontract financieel in staat is om de verschuldigde bedragen elke maand netjes af te lossen. Heb je een negatieve BKR-notering? Dan kan het zijn dat de lease aanbieder af ziet van het contract omdat ze te veel risico lopen.

De BKR-check wordt in sommige gevallen als negatief voor de consument gezien, echter is dit voordelig voor de consument in de vorm van zelfbescherming. Het behoedt consumenten die financieel in zwaar weer zitten om onverantwoordelijke contracten af te sluiten. Het voorkomt dus een hoop problemen. Er zijn echter toch mensen die een contract willen afsluiten zonder BKR check. Er zijn bedrijven die die check niet uitvoeren, maar reken in dat geval op een duidelijk hogere rente. Door de rente te verhogen, dekt het bedrijf zich financieel in op de kans dat het mis gaat met een leaser die achteraf toch niet zijn schulden kan voldoen.

Andere dingen om op te letten bij het leasen van een elektrische scooter

Naast het vergelijken, controleren en het kiezen van een geschikte looptijd en de BKR-controle raden wij je aan om te letten op de volgende eventuele eisen vanuit de aanbieder:

  • Is er een minimale en maximale leeftijd?
  • Is er een minimaal benodigd inkomen?
  • Moet je woonachtig zijn in Nederland?

Daarnaast zijn er diverse leasevoorwaarden die je dient te controleren voordat je het contract tekent. Dit voorkomt verrassingen. Controleer de volgende voorwaarden:

  • Wat is de rente die wordt berekend?
  • Is het mogelijk om tussentijds af te lossen?
  • Is de verzekering inbegrepen om moet je die zelf afsluiten?
  • Zijn producten als een scooter helm inbegrepen bij de leaseprijs?

Vergelijk elektrische scooter lease-aanbieders via Huren.nl

Vergelijk gemakkelijk de leasebedrijven waar je een elektrische scooter kunt leasen op Huren.nl. Bovenaan deze pagina vergelijk je deze bedrijven gemakkelijk op beoordelingen van anderen, afstand vanaf jouw locatie en prijs. Op de websites van de bedrijven bekijk je eenvoudig de lease voorwaarden en eisen zodat je ook op deze zaken de bedrijven onderling kunt vergelijken. Zo kun jij uiteindelijk de beste keuze maken, en rijdt je volledig zeker en gerust rond op jouw elektrische scooter!