Tesla Model S leasen

8 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 905,- tot € 1169,- excl. BTW en hangt af van de gekozen opties en leasemaatschappij.

Top 8 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Rijd je graag in een nieuwe elektrische auto? Lease een Tesla Model S

Wanneer je graag in een nieuwe elektrische auto rijdt, dan gaat dit vaak gepaard met een grote investering. Een investering die je je op sommige moment niet kunt veroorloven of niet wilt doen omdat er belangrijkere investeringen zijn. Toch is het mogelijk om in een nieuwe Tesla te rijden, leasen biedt namelijk uitkomst. Bij het leasen van een Tesla Model S rijd je in een splinternieuwe auto zonder in één keer een grote som geld uit te moeten geven. Wanneer je een Tesla Model S leaset, ben je op meerdere vlakken goed bezig. Allereerst ben je goed bezig voor het milieu. Daarnaast profiteer je van veel financiële voordelen. Zo betaal je 4% bijtelling over de catalogusprijs tot €50.000 voor 5 jaar. Voor het restbedrag van de catalogusprijs geldt de standaard-bijtelling van 22%. Daarnaast betaal je niet voor de motorrijtuigenbelasting en BPM. Ook is het thuis opladen van een Tesla 50% goedkoper dan rijden op brandstof.

De Tesla is niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Mede hierdoor zijn er veel lease-aanbieders. De Tesla Model S is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende modellen. De modellen verschillen in actieradius en het aantal pk’s. De Tesla Model S is leverbaar in drie versies. Het instapmodel is de Model S 75D met een 75 kWh batterij, 333 pk en een actieradius van 490 kilometer. Een stapje hoger is de Tesla Model S 100D longrange met een 100 kWh batterij, 422 pk en een actieradius van 632 kilometer. Het topmodel is de Tesla Model S Performance 100D. De Model S P100D heeft een 100 Kwh batterij, 613 pk, en een actieradius van 480 kilometer.

Zakelijk of privé een Tesla Model S leasen?

Het is mogelijk om zowel zakelijk als privé een Tesla te leasen. Tegenwoordig willen mensen massaal in een nieuwe Tesla Model S rijden, maar kunnen of willen daar niet in één keer een grote investering voor doen. Bij meeste leasemaatschappijen heb je de keuze uit zakelijk en private lease. In beide gevallen is het leasen van een Tesla interessant. Je rijdt namelijk in een nieuwe Tesla en bespaart veel geld op zaken zoals de BPM, motorrijtuigenbelasting en benzine kosten.

Tussen zakelijk en private lease zitten niet veel verschillen, echter zijn er wel zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de keuze maakt tussen zakelijk en private lease.

  • Bij zakelijk leasen zit je vaak vast aan een budget.
  • Wanneer je privé een Tesla Model S leaset, dan beslis je zelf volledig over de kleur, accessoires en de uitvoering.
  • Ga je met de zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometer privé rijden? Houd er rekening mee dat je dan 22% bijtelling dient te betalen.
  • Niet alle werkgevers staan (te veel) privégebruik toe.
  • Bij zakelijk leasen dien je vaak alle ritten vast te leggen in een rittenregistratie.

De verschillende leasevormen

Nu je de keuze hebt gemaakt tussen zakelijk of private lease, dien je nog de keuze te maken tussen de verschillende leasevormen. Bij zowel zakelijk als private lease heb je de keuze tussen 3 leasevormen. Je hebt de keuze uit operational lease, financial lease en shortlease. Welke keuze het beste bij je past, hangt af van je wensen en voorkeuren.

Tesla operational lease

Operational lease is de meest voorkomende vorm van auto leasen. Operational lease is vergelijkbaar met het lang huren van een auto. Je betaalt een vast bedrag per maand zonder enkele bijkomende kosten. Zaken zoals de onderhoud, reparaties, autoverzekering en wegenbelasting worden door de leasemaatschappij geregeld en bekostigd. Aan het einde van het contract lever je de auto weer in.

Wil je de auto zakelijk leasen? Dan wordt de auto niet gezien als vreemd vermogen, dit komt omdat de leaseauto in het bezit is van de leasemaatschappij.

Tesla financial lease

Technisch gezien is financial lease het kopen van een auto op afbetaling. Tijdens het leasecontract betaal je de auto binnen een aantal jaar af. Na het leasecontract is de auto volledig van jou. In tegenstelling tot operational lease, dien je zelf voor de onderhoud, reparaties, autoverzerkering en wegenbelasting te zorgen.

Kies je voor zakelijk leasen? Dan profiteer je van fiscale voordelen. Je profiteert dan over een bedrag van maximaal €40.000 van de MIA-subsidie en je kunt de rente, BTW en afschrijvingen aftrekken van de belasting.

Tesla shortlease

Shortlease is een overeenkomst die zich tussen operational lease en huren bevindt. Shortlease is een lange huurperiode vastgelegd in een leasecontract. De looptijd is vrijwel altijd minimaal een maand, waarna het dagelijks opzegbaar is. Ideaal voor als je voor een korte tijd een Tesla wilt leasen.

Tesla model s leasen Tesla zakelijk leasen Tesla operational lease Tesla financial lease

Gerelateerde categorieën