Vind de verhuurbedrijven van speciale trouwauto's

Wil je je als een echte celebrity laten vervoeren? Wil je in stijl verschijnen op een belangrijke afspraak? Voor deze gelegenheden en veel meer biedt het huren van een speciale auto uitkomst. Bij een speciale auto kun je denken aan luxe merkauto’s zoals Porsche, Ferrari, Hummer en Lamborghini. Ook behoren de klassieke auto zoals de Oldtimer en de cabrio tot speciale auto´s. Je kunt natuurlijk een speciale auto huren als trouwauto. Wil je jezelf en je geliefde laten vervoeren in een prachtige auto, huur dan een Porsche, cabrio of klassieke auto via Huren.nl. Je kunt speciale auto’s voor speciale gelegenheden huren voor een paar uur, een dag of zelfs een weekend of langer. 

Je kunt bij sommige verhuurbedrijven kiezen of je zelf in de auto wilt rijden, of dat je een professionele chauffeur inhuurt via het verhuurbedrijf naar jouw keuze, bijvoorbeeld wanneer je een limousine huurt. Wil je gewoon een keertje lekker hard scheuren in een echte Lamborghini, Ferrari of Porsche? Dat kan ook! Veel verhuurbedrijven bij racetracks bieden de optie van het huren van een sportauto zodat je eens flink kunt scheuren in een superauto als een echte superheld. Informeer naar de mogelijkheden bij het desbetreffened verhuurbedrijf.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een speciale auto of trouwauto huren?
Bij het merendeel van de exclusieve autoverhuurders kun je de auto online reserveren. Via de website kies je het type auto. Vervolgens vul je de gewenste huurperiode in en laat je je persoonlijke gegevens achter. De verhuurder neemt daarna telefonisch contact met je op om de reservering te voltooien. Bij enkele verhuurders kun je alleen telefonisch een exclusieve auto huren. Zoek de verhuurder en de auto die het beste aansluit op jouw behoefte en volg de reservering stappen.
Kan ik op zondag en speciale auto huren?
Ja, bij vrijwel alle verhuurders kun je op zondag een exlusieve auto huren. Op zondagen hebben de meeste verhuurders wel andere openingstijden. Hierdoor kan het zijn dat je de auto minder lang kunt huren. Bekijk de mogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Neem eventueel telefonisch contact met ze op om de mogelijkheden te bespreken.
Moet ik borg betalen bij het huren van een speciale auto?
Ja bij alle verhuurders dien je borg te betalen. De hoogte van de borg varieert sterk per soort speciale auto. De borg van exclusieve sportauto's varieert van €800 tot soms wel €1.500. De borg van oldtimers is daarentegen stukken lager. Deze varieert namelijk vaak van €300 tot soms wel €800. Hoe duurder de auto des te meer borg je betaalt. Als je een borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan om het moment van de overdracht. Wanneer je de auto volgens de voorwaarden van de verhuurder correct inlevert, dan krijg je borg volledig retour. Of je de borg contant of via een bankoverschrijving terug krijgt hangt af van de verhuurder en hoe je de borg hebt betaald. Voordat je een auto huurt adviseren we je op goed de algemene voorwaarden door te nemen, Zo voorkom je eventuele verrassingen omtrent de borg.
Kan ik een chauffeur huren bij mijn speciale auto?
Er zijn veel verschillende soorten speciale auto's te huur. Zo kun je moderne, betaalbare speciale auto's en zeer dure oldtimers en sportauto's huren. Bij de luxe auto's en de oldtimers heb je vaak de mogelijkheid om de auto inclusief chauffeur te huren. Bij de bruiloft auto's heb je bijna altijd de mogelijkheid om een chauffeur te huren. Bij enkele verhuurders is de chaffeur bij de prijs inbegrepen. Sommige auto's zijn namelijk niet eens te huur zonder chauffeur, let daar dus goed op. Neem telefonisch contact op met de verhuurder om samen te kijken naar de mogelijkheden. Een gala- of trouwauto huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren bij slecht weer?
Dit kan bij enkele verhuurders. De annuleringsvoorwaarden verschillen per verhuurder en per auto. Rijden in regen of sneeuw met een supersnelle auto met achterwielaandrijving is vaak geen pretje. Hierdoor heb je bij veel supercar verhuurders de mogelijkheid om je reservering kosteloos te annuleren bij slecht weer. Bij klassieke auto verhuurders is dit echter niet altijd zo. We raden je aan de annuleringsvoorwaarden goed door te nemen voordat je een auto gaat huren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Heb ik de mogelijkheid om de speciale auto voor een lange periode te huren?
Dit ligt aan het soort speciale auto. Bruiloft auto's kun je vaak voor maar een paar uur of een hele dag huren. Andere auto's kun je vaak wel voor een lange tijd huren. Wanneer je een exclusieve auto voor een langere periode wilt huren, dan raden we je aan om telefonisch contact op te nemen. Zo kun je samen naar de mogelijkheden en de prijs kijken. Veel verhuurders verlagen de dagprijs na een aantal dagen. Zo kom je een stuk goedkoper uit dan verwacht. Houdt er wel rekening mee dat je met veel exclusieve auto's niet naar het buitenland mag.

Levering

Kan ik een speciale auto op locatie laten leveren?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw speciale auto op locatie af te laten leveren. Hier zijn echter vrijwel altijd kosten aan verbonden. Sommige verhuurders leveren alleen binnen bepaalde regio's. De meeste verhuurders rekenen een prijs per kilometer voor de leveringskosten. Bekijk de bezorgkosten en voorwaarden op de website van de verhuurder, of neem telefonisch contact met hen op om te informeren.
Waar moet ik op letten tijdens de overhandiging van de speciale auto?
Wanneer je de auto gaat ophalen is het belangrijk dat je een aantal spullen niet vergeet mee te nemen. Neem bij het ophalen altijd je rijbewijs mee en zorg ervoor dat je borg kunt betalen. Informeer bij het verhuurbedrijf of je de borg per pin of contant moet betalen. Voordat je met de auto wegrijdt is het handig om op een paar dingen te letten. Loop samen met de verhuurder een rondje om de auto. Kijk goed of de auto al schade heeft. Wanneer de auto al schade heeft, dan is het verstandig om hier foto's van te maken. Laat de schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Wanneer je de speciale auto inlevert kun je eventueel nog terugvallen op de erkende schadeformulieren. Zo voorkom je eventuele onenigheid over nieuwe of oude schade plekken.
Krijg ik een instructie over de speciale auto?
Maak je geen zorgen! Wanneer je de speciale auto zelf gaat besturen, dan krijg je bijna altijd een instructie. Bij de luxe dure auto's dien je vaak eerst een rondje mee te rijden met de verhuurder. Tijdens het ritje vertelt de verhuurder over hoe je met de auto om moet gaan en wat alle knopjes doen. Daarnaast maakt de verhuurder duidelijk wat de auto kan en wat je vooral niet moet doen. Dit doet de verhuurder om er zeker van te zijn dat je goed met zijn auto omgaat. Wanneer je na de overhandiging nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.

Gebruik

Moet ik de brandstofkosten zelf betalen?
Wanneer je de auto huurt zonder chauffeur, dan betaal je de brandstofkosten zelf. In de meeste gevallen krijg je de auto met een volle tank mee en dien je de auto met een volle tank weer in te leveren. Wanneer je dit niet doet, dan worden er vaak brandstofkosten van je borg afgetrokken.
Mag ik een speciale auto zelf besturen?
Ja bij vrijwel alle luxe autoverhuur kun je zelf een speciale auto besturen. Echter hanteren veel verhuurder wel een minimumleeftijd en een minimum aantal jaren rijervaring. De minimum leeftijd varieert vaak van 18 tot 24 jaar en is afhankelijk van de waarde en exclusiviteit van de auto. De minimum aantal jaren rijervaring varieert van 0 tot 4 jaar.
Wat moet ik doen bij pech of schade?
Bij pech en schade adviseren we je om direct contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder informeert je over wat je moet doen en biedt hulp indien nodig. Neem bij schade of pech meteen foto's van de schade en de situatie, zo kun je er later op terug vallen.
Wat zijn vrije kilometers en wat betekent de prijs per kilometer?
"Wanneer je een speciale auto gaat huren, dan willen we je adviseren om naar het aantal vrije kilometers te kijken. Vrije kilometers zijn kilometers waar je geen toeslag over betaald. Tijdens de kilometers betaal je alleen voor de brandstof. Na het aantal vrije kilometers betaal je een toeslag per kilometer. Wil je gaan toeren met de speciale auto? Zoek dan naar een auto waar je veel vrije kilometers hebt. Voorbeeld van de vrije kilometers en de prijs per kilometer: Je rijdt in totaal 150 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,40 per extra gereden kilometer. Je betaald dan dus (50 x 0,40) €20. De kosten van de extra gereden kilometers worden vaak van de borg afgehaald. "
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Dit verschilt sterk per auto en de verhuurder. Wanneer het mogelijk is, dan dien je op tijd contact op te nemen met de verhuurder. Neem telefonisch contact op met de verhuurder om samen naar de mogelijkheden te kijken.
Mag er iemand anders de auto besturen terwijl ik de exclusieve auto hebt gehuurd?
Bij de meeste verhuurbedrijven mag er een tweede bestuurder zijn. Echter moet de tweede bestuurder vaak wel van te voren zijn rijbewijs te laten zien aan de verhuurder. Dit heeft te maken met de verzekering van de speciale auto. De huurder blijft ten allen tijden verantwoordelijk over de auto. De huurder is dus verantwoordelijk voor eventuele boetes en/of schade.