Hatchback leasen

2 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 241,- tot € 357,- incl. BTW en hangt af van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 2 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Huurtopper 2023
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Wil je een nieuwe kleine auto? Lease een hatchback!

Wanneer je een nieuwe auto wilt rijden, dan gaat dit vaak gepaard met een grote investering. Een investering die je je op sommige momenten niet kunt veroorloven of niet wilt doen omdat er belangrijkere investeringen zijn. In dat geval biedt het leasen van een hatchback uitkomst. Bij het leasen van een hatchback, rijd je in een splinternieuwe auto zonder in één keer een grote investering te moeten doen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en spreidt daarmee de kosten.

Het leasen van een compacte hatchback is razend populair, mede hierdoor is de hatchback het meest voorkomende auto model in Nederland. De hatchback is een compacte auto met een open kofferbak. Via de bagageruimte kun je het bestuurdersgedeelte bereiken. Je kunt de hatchback leasen in een 3- of 5-deursuitvoering. De kofferbak is relatief klein in vergelijking met een stationwagen of SUV. Echter, is de laadopening ruim omdat de achterdeur helemaal open kan. Een kleine auto leasen doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Weet je al welke hatchback het beste bij je past?

Wanneer je al in meerdere hatchbacks hebt gereden, dan weet je waarschijnlijk wel wat bij je past, wat je nodig hebt aan ruimte en waar je naar zoekt als het gaat om comfort. Weet je nog niet zeker welke auto het beste bij je past? Huur dan eerst de hatchback voordat je een leasecontract vastlegt. Zo kun je goed aanvoelen welke hatchback het beste bij past. Via deze pagina zie je welke verhuurbedrijven bij jou in de buurt een hatchback verhuren.

Ga je voor zakelijk of private lease?

Een kleine auto leasen is niet alleen weggelegd voor de zakelijke markt. Integendeel zelfs, de private lease is in opmars. Veel mensen willen namelijk graag een nieuwe auto rijden, maar kunnen of willen niet in één keer de auto betalen. Mede hierdoor bieden leasemaatschappijen steeds vaker private lease aan.

Voordat je een keuze maakt tussen zakelijk en private lease is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Deze zaken kunnen jouw keuze beïnvloeden:

  • Bij zakelijke lease heb je vaak een budget
  • Bij sommige werkgevers mag je bepaalde merken of kleuren niet rijden
  • Ben je van plan om de zakelijke lease auto privé te rijden? Dan moet je vrijwel altijd alle ritten loggen in een rittenregistratie
  • Bij private lease beslis je helemaal zelf het merk, type, kleur en het budget
  • Ben je van plan om de zakelijke lease auto meer dan 500 kilometer privé te rijden? Houdt dan rekening met een bijtelling

Financial lease, operational lease of shortlease?

Ga je een hatchback leasen? Dan is het goed om te weten welke leasevormen er zijn. Wanneer je een auto gaat leasen heb je de keuze tussen operational lease, financial lease en shortlease. Wat het beste bij je past, hangt af van je voorkeuren en wensen.

Financial lease

Financial lease, ook wel het kopen op afbetaling genoemd, wordt steeds populairder. Zowel zakelijk als particulier worden er steeds meer auto’s op afbetaling gekocht. De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wel de economische eigenaar van de auto. Je betaald de hatchback in maandtermijnen, na het aflossingscontract is de auto volledig van jou. Bij financial lease betaal je zelf voor het onderhoud en reparaties. Ga je een hatchback kopen op afbetaling? Bekijk dan bij welke lease-aanbieder je aan het eind van de leaseperiode het goedkoopst uit bent!

Operational lease

Operational lease is een zorgeloze leasevorm. Bij operational lease betaal je een vast bedrag per maand zonder enkele bijkomende kosten. Zaken zoals de onderhoud, reparaties, autoverzekering en wegenbelasting zit dus allemaal bij het bedrag in. Gaat de auto kapot? Dan wordt dit opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij. In tegenstelling tot financial lease sta je na het leasecontract met lege handen.

Shortlease

Zoals de naam al een beetje weggeeft, is shortlease een korte lease. Shortlease wordt vaak gezien als een lange huurovereenkomst, vastgelegd in een leasecontract. De leaseperiode is minimaal een maand, waarna je het dagelijks kunt opzegbaar is.