Autohoogwerker huren

Ideaal voor de snelle klus: huur een autohoogwerker

De autohoogwerker is zeer geschikt voor korte klussen waarbij je veel van locatie moet wisselen. Daarnaast is deze populaire auto-telescoophoogwerker ideaal om te huren voor klussen waarbij snelheid geboden is. Omdat de autohoogwerker niet (altijd) afgestempeld hoeft te worden, is hij eenvoudig en zeer snel te gebruiken. Ook voor herstelwerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden biedt het huren van een autohoogwerker uitkomst. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Kan je in een hoogwerker rijden met rijbewijs B?

Veel autohoogwerkers die je verhuurbedrijven te huur aanbieden, zijn te huren en te besturen met rijbewijs B. Grotere autohoogwerkers zijn vaak veel zwaarder en vergen rijbewijs BE. Informeer bij twijfel het verhuurbedrijf naar jouw keuze. Sommige verhuurbedrijven bieden ook autohoogwerkers te huur aan inclusief een chauffeur/operator. Het kan ook zijn dat vanaf een bepaalde werkhoogte het verplicht is om een operator van het verhuurbedrijf te huren. Vaak is er een minimumhuurperiode als er een chauffeur betrokken is (meestal rond de 6 a 8 uur).

Huur een autohoogwerker: garantie voor flexibiliteit en compactheid

De autohoogwerker is uitermate handig als je moet werken in smalle straten. Dit komt door zijn compacte bouwwijze. Dit maakt de autohoogwerker zeer geschikt voor bijvoorbeeld het ophangen van kerstverlichting in winkelstraten, het plaatsen van dakkapellen of het vervangen van lichtmasten. Is de grond in de omgeving oneven? Vraag dan na bij het verhuurbedrijf of stabilisatieplaten inbegrepen zijn bij de huurprijs. Denk natuurlijk altijd aan de veiligheid: is de railing in de werkbak lager dan 1,1 meter? Huur dan een veiligheidsharnas. Gebruik de autohoogwerker ook nooit bij windkracht 5 of hoger.

De afmetingen en werkhoogte/reikwijdte van autohoogwerkers

Je kunt de hoogwerker huren voor zowel klussen op lage hoogte als klussen op zeer hoge hoogte. De autohoogwerker is te huur met een werkhoogte variërend van 7,5 tot 27 meter. Hoe hoger de werkhoogte, hoe groter de kans dat je een autohoogwerker met een (zeer lange) telescooparm moet huren. De reikwijdte van autohoogwerkers varieert van 4 tot 17 meter. Dankzij de draaibare werkbak ben je zeer flexibel en kan je vaak overal bij. Doordat deze autohoogwerker ook in combinatie met een knikarm beschikbaar is kan je op plaatsen komen waar andere hoogwerkers niet kunnen komen.

Kenmerken en varianten van Autohoogwerker

Maximale werkhoogte variërend van 7,5 tot 27 m
Horizontaalbereik variërend van 4 tot 16,90 m
Maximale werklast variërend van 120 tot 230 kg
Eigen gewicht variërend van 2.200 tot 3.500 kg
Aandrijving diesel
Vereiste rijbewijs B