Vind jouw beste huurdeal

Trilplaat huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Kok Verhuur logo

Kok verhuur, een goed idee!

Meerdere vestigingen
v.a. 31,-

Gromax Verhuur logo

Verhuur van machines en gereedschap.

Meerdere vestigingen
v.a. 35,-

Pivada Verhuur logo

Direct aan de afrit A12 vanuit richting Utrecht.

Maarn
v.a. 33,-

Hebo Rent B.V. logo

Verhuur van bouwmachines en gereedschappen

Utrecht
v.a. 30,-

Gereedschapverhuur.nl logo

Premium gereedschap - altijd beschikaar - Bunnik

Bunnik
v.a. 30,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 30,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Een trilplaat huren, voor het aantrillen van terras tot bestrating

Een trilplaat wordt vaak gehuurd wanneer er grondwerkzaamheden worden verricht waarbij er grondverdichting plaats moet vinden. Een trilplaat zorgt ervoor dat er een dichtere pakking van mengsels ontstaat. De trilplaat is ideaal om te huren wanneer je een erf, terras, stoep of bestrating moet aantrillen. Wanneer er een grotere oppervlakte moet worden verdicht, is het aan te raden om een wals te huren.

Wil je echter een sleuf verdichten, huur dan een trilstamper. Deze is door zijn compacte formaat hiervoor perfect geschikt. Trilplaten maken veel geluid en dienen altijd met zorg te worden behandeld. Zorg daarom dat je geschikte bescherming draagt, zoals gehoorbescherming en eventueel handschoenen, schoenen met stalen neuzen, etc.

Welk type trilplaat kun je het beste huren?

Er zijn kleine en grote trilplaten te huur, die op benzine, diesel of elektriciteit werken. Het verschil tussen klein en groot wordt met name bepaald door de breedte van de plaat. De breedte van trilplaten varieert van kleinere trilplaten van 30 centimeter tot de breedste soort trilplaat, deze is een meter breed. De slagkracht van trilplaten wordt gemeten in kiloNewton (kN), en varieert van 10,5 kN tot 100 kN. Vanzelfsprekend huur je een trilplaat met een laag aantal kN voor kleinere klussen. Voor het aantrillen van bestrating is het beter om een trilplaat met een grote slagkracht te huren.

Naast de grootte en slagkracht van de trilplaat, is het belangrijk om te weten of je een trilplaat nodig hebt die alleen vooruit kan bewegen (de sleeptriller) of die vooruit én achteruit kan bewegen. Deze laatste soort is vaak zwaarder en noemt men de geschakelde trilplaat. Voor het aftrillen van straatwerk is het raadzaam een trilplaat te huren die alleen vooruit beweegt, een sleeptriller. Dit zorgt voor een mooiere afwerking.

Waar moet je nog meer aan denken bij het huren van de juiste trilplaat?

Denk eraan dat er eventuele bijkomende kosten zijn, zoals het laten brengen of ophalen van de trilplaat. De BTW en brandstofkosten van de trilplaat worden vaak niet in de huurprijs doorberekend. Check ook altijd of er eventuele verzekeringskosten zijn inbegrepen in de getoonde huurprijs. Je kunt er voor kiezen om de trilplaat zelf te transporteren. Huur eventueel een aanhangwagen en zorg voor een passende trekauto. Houd er rekening mee dat veel aanhangers een maximaal laadgewicht hebben van 750 kilogram. Het eigengewicht van de trilplaten die je kan huren varieert namelijk tussen 50 en 800 kilogram. Het kan daarom zijn dat de trilplaat te zwaar is om te vervoeren met een normale aanhanger (en daarom ook rijbewijs B). Bij twijfel over de juiste trilplaat en het vervoer hiervan kan je altijd contact opnemen met het verhuurbedrijf waar je de trilplaat gaat huren. 

Kenmerken en varianten

  • Slagkracht variërend van 10,5 tot 100 kN
  • Vermogen variërend van 2,2 tot 15 kW
  • Aandrijving elektrisch, diesel, benzine of mengsmering
  • Breedte plaat variërend van 30 tot 100 cm
  • Eigen gewicht variërend van 50 tot 800 kg

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik