Trilplaat huren

20 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 15,- tot € 40,- per dag en hangt af van het formaat, de slagkracht en het type aandrijving.

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Slagkracht variërend van 10,5 tot 100 kN
Vermogen variërend van 2,2 tot 15 kW
Aandrijving elektrisch, diesel, benzine of mengsmering
Breedte plaat variërend van 30 tot 100 cm
Eigen gewicht variërend van 50 tot 800 kg

Recente huuraanvragen

Trilplaat | 3 ton in Berlicum

voor 4 weken en 2 uur bij F. P. R. Machinehandel & Verhuur

19-04-2024
Een trilplaat huren, voor het aantrillen van terras tot bestrating

Een trilplaat wordt vaak gehuurd wanneer er grondwerkzaamheden worden verricht waarbij er grondverdichting plaats moet vinden. Een trilplaat zorgt ervoor dat er een dichtere pakking van mengsels ontstaat. De trilplaat is ideaal om te huren wanneer je een erf, terras, stoep of bestrating moet aantrillen. Wanneer er een grotere oppervlakte moet worden verdicht, is het aan te raden om een wals te huren.

Wil je echter een sleuf verdichten, huur dan een trilstamper. Deze is door zijn compacte formaat hiervoor perfect geschikt. Trilplaten maken veel geluid en dienen altijd met zorg te worden behandeld. Zorg daarom dat je geschikte bescherming draagt, zoals gehoorbescherming en eventueel handschoenen, schoenen met stalen neuzen, etc.

Welk type trilplaat kun je het beste huren?

Er zijn kleine en grote trilplaten te huur, die op benzine, diesel of elektriciteit werken. Het verschil tussen klein en groot wordt met name bepaald door de breedte van de plaat. De breedte van trilplaten varieert van kleinere trilplaten van 30 centimeter tot de breedste soort trilplaat, deze is een meter breed. De slagkracht van trilplaten wordt gemeten in kiloNewton (kN), en varieert van 10,5 kN tot 100 kN. Vanzelfsprekend huur je een trilplaat met een laag aantal kN voor kleinere klussen. Voor het aantrillen van bestrating is het beter om een trilplaat met een grote slagkracht te huren.

Naast de grootte en slagkracht van de trilplaat, is het belangrijk om te weten of je een trilplaat nodig hebt die alleen vooruit kan bewegen (de sleeptriller) of die vooruit én achteruit kan bewegen. Deze laatste soort is vaak zwaarder en noemt men de geschakelde trilplaat. Voor het aftrillen van straatwerk is het raadzaam een trilplaat te huren die alleen vooruit beweegt, een sleeptriller. Dit zorgt voor een mooiere afwerking.

Waar moet je nog meer aan denken bij het huren van de juiste trilplaat?

Denk eraan dat er eventuele bijkomende kosten zijn, zoals het laten brengen of ophalen van de trilplaat. De BTW en brandstofkosten van de trilplaat worden vaak niet in de huurprijs doorberekend. Check ook altijd of er eventuele verzekeringskosten zijn inbegrepen in de getoonde huurprijs. Je kunt er voor kiezen om de trilplaat zelf te transporteren. Huur eventueel een aanhangwagen en zorg voor een passende trekauto. Houd er rekening mee dat veel aanhangers een maximaal laadgewicht hebben van 750 kilogram. Het eigengewicht van de trilplaten die je kan huren varieert namelijk tussen 50 en 800 kilogram. Het kan daarom zijn dat de trilplaat te zwaar is om te vervoeren met een normale aanhanger (en daarom ook rijbewijs B). Bij twijfel over de juiste trilplaat en het vervoer hiervan kan je altijd contact opnemen met het verhuurbedrijf waar je de trilplaat gaat huren. 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welk soort trilplaten kan ik huren?
De verschillen tussen de diverse trilplaten zitten voornamelijk in het formaat en de aandrijving. Er zijn grote en kleine trilplaten, een kleine trilplaat heeft een breedte tot ongeveer 30 cm, de grote trilplaten kunnen wel een meter breed zijn. Er zijn daarnaast elektrische trilplaten en trilplaten die werken op benzine of diesel. Er is daarnaast het soort trilplaat dat alleen vooruit kan bewegen, dit is een sleeptriller. Er is daarnaast ook nog de geschakelde trilplaat, deze trilplaat kan zowel naar voren als naar achteren bewegen. Er zijn veel verhuurbedrijven die een trilplaat te huur hebben, vergelijk en vind de verhuurder die bij je past bovenaan deze pagina.
Welke trilplaat heb ik nodig?
Om te bepalen welke trilplaat het beste bij jouw klus aansluit is voornamelijk de grootte van de klus belangrijk. Het wordt aangeraden om voor grote klussen zoals het aftrillen van straatwerk te kiezen voor een grotere trilplaat en daarnaast ook een sleeptriller, een sleeptriller kan namelijk zorgen voor een mooiere afwerking. Indien je een trilplaat nodig hebt voor een klein project, bijvoorbeeld het aantrillen van grond in je eigen tuin dan is een kleine trilplaat vaak al voldoende en goedkoper om te huren.
Welke andere huuropties zijn relevant voor mij?
Naast verhuurders van trilplaten hebben we ook diverse aanbieders voor trilstampers en trilwalsen. Indien je een geul wilt verdichten dan is een trilstamper door zijn compacte formaat uiterst effectief. Als je een erg groot oppervlak wilt aandichten kijk dan naar de opties om een trilwals te huren.
Moet ik borg betalen?
De meeste verhuurders vragen een borgprijs. De prijs en de manier van borg betalen verschilt per verhuurder. Er zijn verhuurders die aan het eind van de huurperiode de borg verrekenen met de huurprijs zodat je een deel van je borg terug krijgt. Daarnaast zijn er ook verhuurders die het bedrag na de huurperiode volledig terug overschrijven naar je rekening.
Wat is de minimale huurperiode van een trilplaat?
De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor trilplaten in de meeste gevallen een dag. Er zijn enkele waarbij je de trilplaat voor een dagdeel kunt huren. Wij adviseren daarom om een kijkje te nemen op de pagina van onze verhuurders om zo te bepalen wat hun minimale huurperiode bedraagt.

Levering

Kan ik de trilplaat laten bezorgen?
Bij een grotendeel van alle verhuurders is het mogelijk om de trilplaat te laten bezorgen. In de meeste gevallen komen er extra bezorgkosten bij kijken. De kosten hiervan variëren per verhuurbedrijf, we raden je aan om per verhuurbedrijf te kijken naar de transportkosten. Is dit niet op hun website te vinden? Neem dan eventueel contact met hen op.
Worden er eventuele accessoires meegeleverd?
Bij de meeste verhuurders worden accessoires niet meegeleverd. Accessoires zijn bij veel verhuurders te huur. Zo kun je er een wielstel bij huren om de trilplaat makkelijk te verplaatsen. Daarnaast kun je bij veel verhuurders een tegeltrilmat huren zodat je tegels niet beschadigd raken.

Gebruik

Hoe ga ik veilig om met een trilplaat?
Natuurlijk is het belangrijk dat je veilig met een trilplaat omgaat. Er zijn daarom een paar belangrijke punten waaraan je moet denken voordat je de trilplaat gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan goede schoenen. Het is belangrijk dat je schoenen draagt met een stalen neus, je wilt namelijk niet dat de trilplaat je tenen bezeert. Naast je tenen is het ook belangrijk om je oren te beschermen. Trilplaten kunnen behoorlijk veel lawaai maken. Het is daarom handig om gehoorbescherming te dragen. Mocht de brandstof op zijn, dan is het goed om te weten dat je hem niet mag vullen wanneer de motor warm is.
Hoe werkt een trilplaat?
In de meeste gevallen krijg je bij het huren van een trilplaat een handleiding meegeleverd. Daarnaast geven veel verhuurders van te voren een korte instructie over het apparaat. Maak je vooral niet veel zorgen over hoe moeilijk het is om een trilplaat te gebruiken. Zodra je de smaak te pakken hebt, is het gebruik van een trilplaat vrij makkelijk.
Kan ik de trilplaat gebruiken op tegels?
Een trilplaat kun je in veel gevallen gebruiken op tegels. Let er alleen wel op of de stenen hard genoeg zijn, zachte stenen raken snel beschadigd door trilplaten. Om beschadigingen te voorkomen kun je bij bijna elke verhuurder een trilplaat huren met rubbermat. Een rubbermat wordt aan de onderkant van de trilplaat bevestigd zodat de plaat niet direct in contact komt met de stenen. Bekijk bij elke verhuurder of het mogelijk is om een tegeltrilmat te huren.
Kan iedereen een trilplaat bedienen?
In principe kan iedereen een trilplaat bedienen, je hebt er geen licentie voor nodig. Het bedienen van een trilplaat vergt meestal weinig kracht. Er kan soms echter wel veel duw- en trekkracht nodig zijn, vooral bij het verdichten van een zachte of ongelijkmatige ondergrond.

Gerelateerde categorieën