Rodeostier huren

Als een echte cowboy op een gehuurde rodeostier

Ben je van plan om een rodeofeestje te geven? Een cowboyparty of een evenement met een Westerntintje? Het huren van een rodeostier biedt uitkomst. Ook voor bedrijfsfeestjes, vrijgezellenparties of verjaardagen is het huren van een rodeostier een leuk idee. Wie is de beste cowboy of cowgirl en blijft het langst zitten op de wilde stier? De meeste rodeostieren die je kunt huren zijn op afstand bestuurbaar en in snelheid regelbaar; zodat de attractie zowel voor jong als oud begaanbaar zijn. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

De mogelijkheden van het huren van een rodeospel

Je kunt kiezen voor het huren van een echte klassieke rodeostier, maar er zijn ook andere rodeo spellen die je kunt huren. Zo heb je ook de voetbalrodeo (leuk voor het EK of WK), rodeopaarden of rodeoherten met de Kerst. Een ander huuridee is de surf-simulator: hetzelfde principe als de rodeostier, alleen hierbij sta je op de surfplank, en dien je je zo staande te houden in de fictieve golven.

Bij sommige verhuurbedrijven is de rodeo alleen te huur in combinatie met begeleiding. Om de veiligheid te garanderen passen de begeleiders de snelheid van de rodeostier aan op de leeftijd en ervaring van de persoon die rodeo rijdt. De rodeo die je huurt is voorzien van een opblaasbaar valkussen. Dit betekent dat er stroomvoorziening aanwezig moet zijn op de huurlocatie, om zo de blower aan te sluiten die het luchtkussen opblaast en vol houdt. Wil je in de buitenlucht een rodeo houden? Informeer dan bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze naar de mogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld of je een aggregaat kunt huren bij het verhuurbedrijf, zodat je ook buiten toegang tot stroom hebt.

Bij het rodeorijden staat veiligheid voor alles

Ga na of het verhuurbedrijf rodeostieren verhuurt die voorzien zijn van een noodstop en een veiligheidssensor. Zorg dat er altijd begeleiding aanwezig is bij de gehuurde rodeostier. Als je zelf voor transport en begeleiding zorgt, bedenk dan goed dat de stier erg zwaar kan zijn, soms meer dan 500 kg! Regel speciaal vervoer (zoals een aanhangwagen met oprijplaten) als je de stier zelf transporteert. Overleg met het verhuurbedrijf hoe je de rodeostier het beste kunt vervoeren. Soms is het voordeliger en handiger om de transport te laten verzorgen door het verhuurbedrijf. Uiteraard betaal je hier wel wat meer voor, maar dan kan jij je bezig houden met de organisatie van het evenement.

Kenmerken en varianten van Rodeostier

Lengte variërend van 4,2 tot 6,1 m
Breedte variërend van 4,2 tot 7 m
Hoogte variërend van 1 tot 3 m
Vermogen variërend van 1.100 tot 3.600 W
Spanning 220 of 230 V
Gewicht variërend van 50 tot 585 kg