Vind jouw beste huurdeal

Graszodensnijder huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

A1 Verhuur B.V. logo

Gereedschap voor professionals

Meerdere vestigingen
v.a. 97,-

Goedkoperhuren.nl logo

Het verhuurbedrijf met Laagste Prijs Garantie

Heerde
v.a. 87,-

Willemsen Verhuur logo

Snel en simpel binnen 4 stappen uw verhuur product

Opheusden
v.a. 91,-

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 80,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 36,-

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 91,-

Gromax Verhuur logo

Verhuur van machines en gereedschap.

Meerdere vestigingen
v.a. 91,-

Hamusta verhuur logo

Altijd aantrekkelijk geprijsd

Punthorst
v.a. 79,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Renoveer jouw gazon, huur een graszodensnijder

Een graszodensnijder is het ideale hulpmiddel voor gazonrenovatie. Met de grassnijder kun je jouw gazon effectief renoveren door nauwkeurig en snel zoden uit je gras te snijden. Door gebruik te maken van een graszodensnijder beperk je de beschadiging aan het gazon tot een minimum. De graszodensnijder is het meest geschikt voor kleine oppervlakten en goed te berijden terrein. Het is makkelijk werken, doordat je achter de zodensnijder loopt en je het meeste werk kunt overlaten aan het toestel.

Let op de werkbreedte als je een graszodensnijder huurt

Er zijn verschillende maten graszodensnijders te huur bij meerdere verhuurbedrijven. Wat ze gemeen hebben is dat graszodensnijders op benzine werken. In de meeste gevallen is de tuinmachine voorzien van verschillende versnellingen. Het aantal versnellingen hangt sterk af per graszodensnijder. Hoe meer versnellingen, hoe lichter het duwen van de zodensnijder wordt. Er zijn ook machines te huur met een voor- en achteruitrij functie.

Het belangrijkste om op te letten is de werkbreedte van de zodensnijder, omdat hiermee wordt bepaald hoe breed de zoden zijn die afgesneden worden. De werkbreedte varieert van 30 tot 50 centimeter. Let op: sommige verhuurbedrijven noemen de werkbreedte ook wel de mesbreedte, dit komt op hetzelfde neer. De werkdiepte is bijna altijd regelbaar, en ligt tussen de 0,95 en 6,35 centimeter. Het mes is geplaatst in het midden van de machine. Dit zorgt ervoor dat de machine een consistente werkdiepte behoudt. Zodra de zoden gesneden zijn kunnen deze gemakkelijk opgerold worden en in een kruiwagen worden getransporteert.   

Het rendement van een graszodensnijder

Niet elke grassnijder werkt even snel. Wanneer je veel vierkante meters moet zoden is het goed om de capaciteit en het rendement van de graszodensnijders te vergelijken. De capaciteit van een graszodensnijder varieert namelijk van 200 tot 500 m2 per uur. Heb je de graszodensnijder maar voor even nodig? Gelukkig zijn er verhuurbedrijven die de mogelijkheid aanbieden om de tuinmachine voor een dagdeel (halve dag) te huren voor een gereduceerde prijs. 

Kenmerken en varianten

  • Vermogen variërend van 5,5 tot 8 pk
  • Capaciteit variërend van 240 tot 500 m2/uur
  • Werkbreedte variërend van 30 tot 50 cm
  • Werkdiepte variërend van 0,95 tot 6,35 cm
  • Eigen gewicht variërend van 73 tot 137 kg
  • Brandstof benzine