Vind jouw beste huurdeal

Bosmaaier huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

A1 Verhuur B.V. logo

Gereedschap voor professionals

Meerdere vestigingen
v.a. 25,-

Goedkoperhuren.nl logo

Het verhuurbedrijf met Laagste Prijs Garantie

Heerde
v.a. 24,-

Willemsen Verhuur logo

Snel en simpel binnen 4 stappen uw verhuur product

Opheusden
v.a. 29,-

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 30,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 36,-

K-Rentool logo

Al te huur vanaf 4 uur, voordelig tarief!

Den Haag
v.a. 28,-

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 30,-

Xtra Materieel bv logo

Uw betrouwbare verhuurpartner

Rotterdam
v.a. 31,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Huur een bosmaaier voor tal van uitdunningswerkzaamheden

De bosmaaier is een machine die grote stukken grond van onkruid of andere begroeiing kan ontdoen. De bosmaaier is goed inzetbaar voor tal van uitdunningswerkzaamheden, zoals het uitdunnen van bermen, het onderhouden van slootkanten en het maaien van struikgewas langs muren. De meeste bosmaaiers zijn handmatige machines. Daarom is het goed om na te gaan of er een trilcompensatie op de machine zit. Dit voorkomt vermoeide handen.

Vind de geschikte bosmaaier om te huren

Voor het huren van een bosmaaier kun je op Huren.nl verhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende soorten bosmaaiers die je kunt huren. Als je bijvoorbeeld stugge en hardnekkige begroeiing wilt snoeien is het huren van een motorzeis of een bermmaaier de ideale oplossing. Er zijn twee verschillende varianten bosmaaiers, namelijk de bosmaaier met een draadkop met een driehoeksmes, en de bosmaaier met een zaagblad. Sommige bermmaaiers hebben een kop die vervangen kan worden door bijvoorbeeld een onkruidborstel. Hiermee kun je over de grond het onkruid wegborstelen. Het vermogen van bosmaaiers varieert grofweg van 1 tot 2 kW. Vrijwel alle bosmaaiers werken op benzine, en hebben een gewicht van tussen de 4,5 en 9 kilogram. Een bosmaaier wordt vaak door middel van een ophangvoorziening gekoppeld aan een tuig die je op je rug draagt. Op deze manier wordt het gewicht van de maaier gelijkmatig verdeeld; wat lichamelijke klachten helpt voorkomen.

Veiligheid en gebruiksgemak gaan hand in hand

Bij het gebruiken van een bermmaaier is het altijd belangrijk om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, veiligheidshelm en veiligheidsbril zijn dan ook meestal verplicht om te dragen. Daarnaast produceert de benzinemotor van bermmaaiers een hard geluid. Daarom is het van belang om veiligheidskleding zoals gehoorbescherming te dragen. Je kunt eventueel ook beschermende schoenen met stalen neuzen en/of een zaagbroek aandoen. Zorg dat andere personen en dieren niet te dicht in de buurt van de werkende bosmaaier komen.

Kenmerken en varianten

  • Vermogen variërend van 0,9 tot 2,1 kW
  • Tankinhoud variërend van 0,67 tot 0,75 L
  • Eigen gewicht variërend van 4,8 tot 8,6 kg
  • Brandstof benzine