Zitmaaier huren

7 aanbieders gevonden. Huurprijzen variëren van € 50,- tot € 100,- en hangen af van het vermogen en de werkbreedte.

Top 7 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 15,5 tot 24 pk
Werkbreedte variërend van 95 tot 122 cm
Eigen gewicht variërend van 198 tot 385 kg
Brandstof benzine
Voor het maaien van een groot grasveld huur je een zitmaaier

De zitmaaier, ook wel frontmaaier genoemd, is een sterkere variant dan de bekende ‘gewone’ handgrasmaaier. Een zitmaaier is een efficiënte handreiking voor tuinmannen die met groot grasonderhoud te maken hebben. Wanneer een handgrasmaaier tekort schiet, beidt een zitmaaier vaak uitkomst. Bij sommige verhuurbedrijven kun je handige accessoires huren bij de zitmaaier om verschillende soorten onderhoudsklussen op je gazon te kunnen uitvoeren. 

De voordelen van het huren van een zitmaaier in plaats van een grasmaaier

De frontmaaier werkt in de meeste gevallen op benzine en is gemaakt voor het maaien de grotere achtertuinen en gazons. Zitmaaiers zijn uitermate goed inzetbaar bij grasoppervlakten vanaf 600 m2. Hij heeft een sterkere motor en grotere messen, zodat je sneller en meer gras kunt maaien. Een groot voordeel van de zitmaaier is dat je plaats kunt nemen op het apparaat, en zo de machine kunt besturen.

Op Huren.nl vind je makkelijke en snel een verhuurbedrijf. Bedenk van tevoren op wat voor soort terrein de frontmaaier voor jouw klus moet rijden om zo een goede vergelijking te kunnen maken met de aangeboden frontmaaiers. Je kunt je altijd informeren bij één van de verhuurbedrijven als je twijfelt of vragen hebt bij het zoeken naar de geschikte frontmaaier.

De juiste frontmaaier om te huren voor jouw klus

De meeste zitmaaiers zijn voorzien van een opvangbak waarin het gemaaide gras opgevangen wordt. Zorg dat je tijdig de bak leegt, bijvoorbeeld op de composthoop. Andere zitmaaiers hebben geen opvangbak, maar een zogenaamde ‘zijuitworp’. Dit betekent dat je het gemaaide gras zelf moet opharken. De werkbreedte (ook maaibreedte genoemd) van zitmaaiers is breder dan gewone grasmaaiers, deze ligt tussen de 95 en meer dan 120 centimeter. Het vermogen van frontmaaiers varieert van ongeveer 15 tot 25 pk. Is jouw gazon voorzien van veel hoekjes en staat er beplanting op het grasveld? Dan is het huren van een zitmaaier met een minder werkbreedte handig; je bent dan beter manoeuvreerbaar. Er zijn ook frontmaaiers te huur die voorzien zijn van achterasbesturing, en daardoor een minimale draaicirkel hebben. Als je een voetbalveld, een ander sportveld of een leeg grasveld gaat maaien, huur dan een frontmaaier met een zo breed mogelijke maaibreedte.