Rolstoelfiets huren

6 aanbieders gevonden. Doordat de uitvoering en de fietsfuncties verschillen per verhuurder variëren de prijzen € 20,- tot € 49,-.

Top 6 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Met een rolstoel op de fiets genieten van de buitenlucht!

Ga je een dagje fietsen met een groep mensen waarvan één of meerdere mensen in een rolstoel zitten? Als je een rolstoelfiets huurt, kunnen zij gewoon gezellig meedoen. Verhuurbedrijven bieden verschillende soorten rolstoelfietsen aan. De ene rolstoelfiets is bijvoorbeeld speciaal gebouwd zodat een persoon kan plaatsnemen in de rolstoel en de fiets zelf aan kan drijven met zijn of haar handen. Andere rolstoelfietsen zijn voorzien van een soort oprijplaat voorop, waar iemand met zijn of haar eigen rolstoel op kan rijden en zich veilig kan vastzetten. Hier is het de bedoeling dat een begeleider fietst. Om de meest geschikte rolstoelfiets te vinden, is het slim om een aantal verhuurbedrijven bij jou in de buurt te vergelijken alvorens je keuze te maken. Heb je ook een rolstoel of bijvoorbeeld krukken nodig? Kijk dan eens tussen de overige zorghulpmiddelen.

Hoe werkt een rolstoelfiets?

Rolstoelfietsen zijn gemakkelijk in gebruik. De rolstoel is makkelijk los te koppelen van de fiets, ondanks dat deze tijdens het fietsen stevig vastzit. Sommige fietsen zijn voorzien van een handrem, wat makkelijk is voor het inparkeren. Wil je als begeleider een beetje hulp bij het trappen? Ga dan voor een rolstoelfiets die werkt op elektriciteit. Je kunt er ook voor kiezen om met twee begeleiders één invalide te vervoeren. Tijdens het vergelijken van verhuurders kun je ook kijken naar de aanwezigheid van een veiligheidsslot, handbeschermers en overige accessoires. Check bovendien of het verhuurbedrijf een pech-onderweg service heeft! Voor kinderen bieden verhuurbedrijven speciale fietsen aan met een kinderstoeltje voorop. Je kunt een rolstoelfiets huren voor een paar uur, een dag, een week of langer. Huur je ook een rolstoelbus? Let er dan goed op of de rolstoelfiets in de bus past.

Tip: Hou rekening met eventuele borgkosten en zorg dat je bij afname van de fiets een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.