Elleboogkrukken huren

1 aanbieder gevonden. De prijzen van elleboogkrukken kunnen verschillen per verhuurbedrijf. Handig om even te vergelijken.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Geblesseerd? Been gebroken? Huur dan krukken voor meer gemak

Elleboogkrukken kun je voor veel verschillende redenen huren. Of je nu geblesseerd bent, door je enkel bent gegaan of een been gebroken hebt, Het huren van een set krukken is ideaal. Met loopkrukken heb je de mogelijkheid om pijn te verlichten en jezelf makkelijk voort te bewegen. Daarnaast is het een handig hulpmiddel tijdens revalidatie, de krukken zijn goed te gebruiken wanneer je moet lopen met ondersteuning. Elleboogkrukken zijn de meest bekende soort krukken. Bij de elleboogkruk steun je met je elleboog in een zogenaamd manchet, hierdoor kun je met je handen steunen op de handgrepen. Leg je liever niet teveel druk op je ellebogen? Kijk dan naar de okselkruk, met de okselkruk maak je gebruik van je schouders. De elleboogkrukken zijn bijna altijd verstelbaar. Ontdek zelf het gemak van het huren van elleboogkrukken. Bij Huren.nl bekijk je in één opslag alle kruk verhuurders bij jou in de buurt.

Krukken huren, dit is wat je moet weten!

Het zoeken naar een bedrijf dat bij jou in de buurt zit en de krukken heeft waar je naar op zoek bent, is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een aantal verschillende bedrijven die krukken te huur hebben. Daarom wil Huren.nl het graag wat simpeler voor je maken. Op deze pagina zie je alle elleboogkrukken verhuur op een rijtje. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en vergelijk je in één oogopslag alle bedrijven bij jou in de buurt. Voordat je krukken uitkiest moet je bepalen hoeveel je ze gaat gebruiken. Elleboogkrukken zijn namelijk in verschillende kwaliteiten te huur. Er zijn eenvoudige krukken te huur en er zijn ook knap ontworpen ergonomische elleboogkrukken te huur. Eenvoudige elleboogkrukken zijn vooral voor korte stukjes bedoeld en ergonomische krukken zijn beter voor lange stukken omdat ze beter ondersteunen. Bij vrijwel alle elleboogkrukken is de manchet en het handvat in hoogte verstelbaar. De loopkrukken zijn vaak verstelbaar tussen de 65 en 110 centimeter. Heb je een goede kruk gevonden? Vergeet dat niet te kijken naar de maximale belastbaarheid. Dit verschilt per kruk. De meeste verhuurbedrijven verhuren krukken als set maar het is vaak wel mogelijk om een aparte kruk te huren.

Waarom elleboogkrukken huren, en wat als het buiten glad is?

Wil je elleboogkrukken huren in de winter, en ben je ook van plan om buiten te gaan lopen? Dan kan het handig zijn om te informeren bij de verhuurder naar ijsdopjes of spikes. Deze plaats je aan de onderkant van de krukken, zodat je minder snel uitglijdt met de elleboogkruk. Voor binnen zijn de elleboogkrukken voorzien met een geluidsdempende rubberen/stroeve dop, zodat je geen strepen achterlaat, maar wel stevig staat. Elleboogkrukken zijn bedoeld voor personen die (tijdelijk) slecht ter been zijn of één specifiek been niet kunnen gebruiken, maar wel goed functionerende hand/polsgewrichten hebben, omdat je daarop steunt met dit type kruk. Is dit niet het geval, dan is okselkrukken huren wellicht een geschikt alternatief. Huur slim, huur via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik elleboogkrukken huren?
Krukken huren is vrij eenvoudig. Vergelijk alle verhuurders bij jou in de buurt bovenaan deze pagina. Kies de verhuurder en de krukken die het beste bij je passen en geef aan wanneer je er gebruik van wilt maken. Kom je er niet uit op de website van de door jou gekozen verhuurder, neem dan telefonisch contact met hen op voor meer informatie. Bekijk alle bedrijven met krukken te huur en vind de beste deal!
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Hoe je voor de reservering dient te betalen verschilt per verhuurder. Bij de meeste verhuurders huur je de krukken totdat je de krukken terugbrengt of op laat halen. Na de huurperiode ontvang je een factuur. Deze kun je eenvoudig via Ideal of Creditcard betalen. Dus merk je dat je dat je de krukken na een week niet meer nodig hebt? Neem dan contact op met de verhuurder. Zodra de verhuurder de krukken terug in handen heeft, stopt de huurperiode. Krukken huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl.
Kan ik elleboogkrukken lenen?
Bij krukken verhuur bieden veel verhuurders ook de optie om de krukken gratis te lenen. Je moet hierbij vaak wel voldoen aan enige voorwaarden, daarnaast is de huurperiode is vaak beperkt. Kijk op de website van onze verhuurders om te bepalen of ze deze optie aanbieden en of je voldoet aan de voorwaarden. Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Is er een minimale huurperiode?
De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze minimale huurperiode varieert bij elleboogkrukken vaak van een week tot soms wel 5 weken. Echter zijn er enkele uitzonderingen waarbij het minimum bijvoorbeeld een dag is. We willen je adviseren om daarom een kijkje te nemen op de websites van onze verhuurders om de minimale huurperiode te bekijken.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Bij veel van de verhuurders is op tijd annuleren mogelijk. Bij de meeste verhuurders dien je de reservering minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Wanneer de krukken al verzonden zijn betaal je vaak voor de huurdag, de verzendkosten en de ophaalkosten. Voordat je de krukken gaat huren willen we je adviseren op de algemene huurvoorwaarden door te nemen. In de algemene voorwaarden vind je alles terug over de annuleringsvoorwaarden.
Hoe wordt de huurprijs berekend?
Bij krukken verhuur betaal je vrijwel altijd achteraf. Zo kun je zelf, zonder teveel te betalen, bepalen wanneer je weer op eigen benen kunt staan. De totaalprijs wordt berekend met de vaste dagprijs. Deze dagprijs staat vermeld op de website van de verhuurder. Verwacht je dat je de krukken veertien dagen nodig hebt? Dan betaal je veertien keer de dagprijs. Naast de dagprijs betaal je meestal ook bezorg- en/of ophaalkosten. Deze worden na de huurperiode verwerkt in de factuur.
Moet ik borg betalen bij het huren van elleboogkrukken?
Bij krukken verhuur moet je bij de meeste verhuurders borg betalen. De borg verschilt per verhuurder en varieert tussen de €30,- en €100,-. De borg is afhankelijk van het verhuurbedrijf, het model dat je huurt en de huurperiode. Bij een groot deel van de verhuurders betaal je de borg bij de overdracht. Of je dit contact of per pin dient te betalen is afhankelijk van de verhuurder. Voor meer informatie omtrent de borg adviseren we je om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te lezen.

Levering

Kan ik de krukken laten bezorgen of zelf afhalen?
Bij vrijwel elke verhuurder is het mogelijk om de krukken op locatie te laten bezorgen. Enkele verhuurders leveren alleen in een bepaalde regio of tot een bepaalde afstand. Buiten deze afstand rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer. Vergelijk de verhuurders dus niet alleen op de dagprijs. Kijk altijd naar de bezorg- en ophaalkosten, zo voorkom je onverwachte bijkomende kosten.
Wat zijn de levertijden?
Veel van de verhuurders kunnen de krukken de volgende dag leveren mits je de krukken op tijd besteld. Voor de levertijden adviseren we je om een kijkje te nemen op de website van de verhuurders. Kun je de levertijd niet terugvinden op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Vergelijk alle bedrijven met krukken te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Gebruik

Hoe stel ik de juiste hoogte in van de elleboogkrukken?
Voordat je de elleboogkrukken gaat gebruiken dien je deze eerst op de goede hoogte in te stellen. Om de hoogte aan te passen druk je de uitstekende palletjes aan de weerszijde van de stok tegelijkertijd in. Ga rechtop staan op het goede been en houd het zwakke been gestrekt of ligt gebogen boven de grond. Pak de krukken vast en plaats ze iets naar voren. Laat de armen ontspannen langs je lichaam hangen. Zorg ervoor dat de bovenkant van het manchet gedeelte net onder de elleboog zit. Vervolgens laat je de bolletjes in de gaatjes vallen. Zorg ervoor dat de krukken op gelijke hoogte zijn ingesteld.
Hoe gebruik ik de krukken op een juiste manier?
Wanneer je de krukken gebruikt is het verstandig om altijd met een rechte rug te lopen, met de kruk(ken) langs je lichaam. Loop je met twee krukken? Houd dan het zwakke been licht gebogen, zet de krukken naar voren en stap met het gezonde been naar voren. Loop je met één kruk? Zet dan het zwakke been en de kruk tegelijkertijd naar voren. Leun hierbij zoveel mogelijk op de kruk. Met het andere been zet je een stap naar voren tot aan het zwakke been of iets daar voorbij.
Ik heb de gehuurde krukken niet meer nodig, wat nu?
Wanneer je de krukken niet meer nodig hebt, dan laat je dit weten bij de verhuurder. De verhuurder komt de krukken vaak de eerstvolgende werkdag ophalen. Let op! De huurperiode loopt door totdat de verhuurder de krukken weer in bezit heeft. Het kan zijn dat de verhuurder ophaalkosten rekent. Deze kosten worden dan verwerkt in de factuur.

Gerelateerde categorieën