Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Elleboogkrukken huren

De prijzen van elleboogkrukken kunnen verschillen per verhuurbedrijf. Handig om even te vergelijken.

Vergelijk verhuurbedrijven

 • ...meer dan een Thuiszorgwinkel
  Landelijke levering v.a. 4,-
  v.a. 4,-
 • Op weg naar vrijheid!
  Hellevoetsluis v.a. 3,-
  v.a. 3,-
 • Meerdere vestigingen v.a. 2,-
  v.a. 2,-
 • Groningen v.a. 4,-
  v.a. 4,-
 • Breda v.a. 4,-
  v.a. 4,-
 • Hoogezand v.a. 4,-
  v.a. 4,-

Huuralternatieven

Huur elleboogkrukken voor comfortabel lopen en extra steun

Als je tijdelijk slecht ter been bent, of aan het revalideren bent en langzaamaan weer moet gaan lopen met ondersteuning, dan is het huren van elleboogkrukken erg handig. Elleboogkrukken zijn de meest bekende soort krukken. Hierbij steun je met je elleboog in een zogenaamd manchet, en kun je met de handen steunen op de handgrepen. Anders dan de okselkruk waarbij de kruk steunt in de oksel van de drager. 

Elleboogkrukken zijn in verschillende kwaliteiten te huur. Er zijn eenvoudige krukken voor korte stukjes lopen te huur, maar ook knap ontworpen ergonomische elleboogkrukken die het lopen met ondersteuning zo comfortabel mogelijk maakt. Bij vrijwel alle elleboogkrukken is de manchet en het handvat in hoogte verstelbaar. De krukken zijn verstelbaar tussen de 65-110 centimeter.

Waarom elleboogkrukken huren, en wat als het buiten glad is?

Wil je elleboogkrukken huren in de winter, en ben je ook van plan om buiten te gaan lopen? Dan kan het handig zijn om te informeren bij de verhuurder naar ijsdopjes of spikes. Deze plaats je aan de onderkant van de krukken, zodat je minder snel uitglijdt met de elleboogkruk. Voor binnen zijn de elleboogkrukken voorzien met een geluidsdempende rubberen/stroeve dop, zodat je geen strepen achterlaat, maar wel stevig staat. Elleboogkrukken zijn bedoeld voor personen die (tijdelijk) slecht ter been zijn of één specifiek been niet kunnen gebruiken, maar wel goed functionerende hand/polsgewrichten hebben, omdat je daarop steunt met dit type kruk. Is dit niet het geval, dan is okselkrukken huren wellicht een geschikt alternatief. Huur slim, huur via Huren.nl!

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Gerelateerde categorieën