Toeren of trouwen? Huur een exclusieve auto voor een speciale gelegenheid:

Haren in de wind, picknickmand achterin, de paden op, de lanen in. Een dagje toeren in een echte sportauto of cabrio. Je kunt via Huren.nl de verhuurbedrijven vinden die speciale auto’s voor een dagje of langer verhuren, zodat je op stap kunt in een exclusieve sportwagen. Alfa Romeo’s, Aston Martins, Porsches, Ferrari's, het ene merk is nog typerender dan de ander; het is allemaal te huur via Huren.nl. Ook als je de auto voor een kortere of juist langere periode nodig hebt, bijvoorbeeld voor een filmproductie, een bruiloft of een andere speciale gelegenheid zoals een gala of beurs, kun je bij Huren.nl terecht.

Regels voor de huur van een exclusieve auto

Houdt rekening met hoge borg kosten voor het huren van deze exclusieve auto's. Daarnaast kan het zijn dat het verhuurbedrijf vraagt naar een minimale leeftijd en dat je een minimaal aantal jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Ook het afkopen van het eigen risico is vaak niet mogelijk. Bespreek met het verhuurbedrijf je wensen en laat ze een offerte opstellen. 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een exclusieve auto huren?
Een bijzondere auto huren doe je vaak via een offerteaanvraag op de website van de verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je de auto ook direct online reserveren. Bij de aanvraag noteer je alle persoonsgegevens en de datum waarop je de exclusieve auto wilt huren. De verhuurder neemt vervolgens telefonisch contact met je op om de reservering te voltooien. Bij enkele verhuurders kun je alleen telefonisch een auto reserveren. Vergelijk de verhuurders en de auto's, vind de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte en doorloop de stappen op de website.
Heb ik mogelijkheid om een exclusieve auto te huren op zondag?
Bij vrijwel alle exclusieve autoverhuur heb je de mogelijkheid om op zondag een exclusieve auto te huren. De meeste verhuurders hanteren wel andere openingstijden op zondag. Zo kan het zijn dat de verhuurder de auto niet in de avond verhuurd. Er zijn ook verhuurders die extra kosten in rekening brengen voor het huren op zondag. Bekijk de mogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder.
Kan ik de exclusieve auto inclusief een chauffeur huren?
Afhankelijk van de verhuurder heb je de mogelijkheid om de exclusieve auto inclusief chauffeur te huren. Bij enkele verhuurders zijn de kosten van de chauffeur bij de prijs inbegrepen. De chauffeurs worden meestal getoetst op professioneel gedrag en de rijvaardigheid. Je bent dus in goede handen bij de chauffeurs! We willen je adviseren om van te voren goed te controleren hoeveel de chauffeur kost. Zo kom je bij de betaling niet voor verrassingen te staan.
Moet ik borg betalen bij exclusieve auto verhuur?
Wanneer je de auto exclusief chauffeur huurt, dan dien je altijd borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van circa €300 tot soms wel €1.500 of hoger. De hoogte van de borg is afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type exclusieve auto en of je het eigen risico hebt verlaagd. Duurdere auto's hebben vaak een hogere borg. De borg dient vaak betaald te worden bij de overhandiging van de auto. Wanneer je de auto volgende voorwaarden van de verhuurder correct inlevert na de huurperiode, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg terugkrijgt hangt af van de verhuurder en de manier waarop je borg betaald hebt. We willen je adviseren om altijd de voorwaarden omtrent de borg goed door te nemen voordat je de exclusieve auto huurt. Zo voorkom je eventuele verrassingen.
Heb ik de mogelijkheid om mijn reservering kosteloos te annuleren?
Bij veel verhuurders is het mogelijk om je reservering kosteloos te annuleren, mits je dit op tijd doet. Hoe ver van te voren je de reservering moet annuleren verschilt per verhuurder. De regels omtrent annuleren staan vermeld in de algemene voorwaarden van de verhuurder, check deze voorwaarden voordat je een exclusieve auto gaat huren! Wanneer het extreem slecht weer is, dan is de kans groot dat je de huurauto makkelijker kunt annuleren. De verhuurder heeft namelijk liever niet dat je met de snelle auto door de sneeuw of storm gaat rijden. Controleer de algemene voorwaarden en voorkom eventuele verrassingen. Een luxe auto huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een exclusieve auto?
Veel verhuurders hanteren een minimumleeftijd en een minimum aantal jaren rijervaring wanneer je de auto zelf wilt besturen. De minimum leeftijd varieert tussen de 18 en 25 jaar en is afhankelijk van het aantal pk's en de waarde van de auto. Het minimum aantal jaren rijervaring varieert tussen de 0 en 4 jaar. Wanneer je de auto inclusief instructeur huurt, dan ligt de minimum leeftijd een stuk lager. De minimum leeftijd ligt dan vaak tussen de 18 en 21 jaar.
Ik wil de exclusieve auto voor een langere periode huren, is dit mogelijk?
Dit ligt vooral aan het soort exclusieve auto. Zo kun je de dure auto's vaak voor maar een paar uur of een hele dag huren. Andere auto's kun je vaak wel voor een langere tijd huren. Wanneer je een auto voor een langere tijd wilt huren, dan verlagen de verhuurders de dagprijs. We willen je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen overleggen en naar de totaalprijs kijken.
Wat is het eigen risico bij het huren van een exclusieve auto?
De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf en per auto en varieert tussen de €800 en €2000. De huurauto's zijn verzekerd, echter kan het gebeuren dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Sommige verhuurders hanteren een verhoogd eigen risico als je jonger bent dan 21 of wanneer je weinig jaren rijervaring hebt.

Levering

Wat moet ik meenemen wanneer ik de exclusieve auto ga ophalen?
Neem bij het ophalen van een exclusieve auto je rijbewijs mee en zorg dat je de borg kunt betalen. Of je borg contant of per pin dient te betalen hangt af van het verhuurbedrijf. Vaak staat deze informatie in de algemene voorwaarden vermeld. We willen je adviseren om bij het ophalen van de exclusieve auto een rondje om de auto heen te lopen. Kijk naar eventuele schade plekken, maak er foto's van en laat de schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Wanneer je de auto inlevert, dan kun je altijd terugvallen op het erkende schadeformulier om onenigheid te voorkomen.
Heb ik de mogelijkheid om de exclusieve auto op locatie te laten leveren?
In overleg met de verhuurder is er veel mogelijk. Zo zijn er veel verhuurders die de exclusieve auto tot een bepaalde afstand leveren. Andere verhuurders rekenen extra kosten. De extra kosten worden vaak bepaald met een berekening. De meeste verhuurders hanteren een standaard prijs plus een prijs per kilometer. Voor de bezorgkosten en voorwaarden willen we je adviseren om een kijkje te nemen op de website van de verhuurder of telefonisch contact op te nemen.
Wat kan ik verwachten bij de overdracht van de exclusieve auto?
Tijdens de overdracht kun je meer verwachten dan alleen het krijgen van de sleutels. Zo krijg je een introductie over de exclusieve auto, waardoor jij precies weet wat alle knoppen doen en hoe de auto werkt. Daarnaast is dit ook de kans om kennis te maken met de verhuurder. Neem tijdens de introductie ook samen door in welke staat de auto wordt meegegeven, kijk samen naar eventuele schade en de kilometerstand. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, waardoor de overdracht van de exclusieve auto officieel wordt.

Gebruik

Mag ik met de exclusieve auto naar het buitenland?
Bij de meeste verhuurders mag je met de auto naar bijna alle landen in Europa. Dit verschilt echter per verhuurder en auto. Vaak dien je vooraf wel te melden dat je met de auto naar het buitenland gaat. Wanneer je naar het buitenland gaat dien je in de meeste gevallen zelf een buitenland-vervangend vervoers verzekering af te sluiten. Voor meer informatie omtrent het rijden in het buitenland adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf. Zo weet je 100% zeker of je wel of niet met de auto naar het buitenland mag.
Kan ik de huurauto buiten de openingstijden terugbrengen?
Dit is bij de meeste verhuurders niet mogelijk. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om de auto tijdens de openingstijden in te leveren, dan adviseren we je de verhuurder te bellen. Zo kun je samen kijken naar de mogelijkheden.
Moet ik de brandstof zelf betalen?
Ja, de brandstof tijdens het gebruik betaal je altijd zelf. In veel gevallen krijg je de exclusieve auto met een volle tank mee en dien je de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Probeer zo dicht mogelijk bij het verhuurbedrijf te tanken zodat je de auto daadwerkelijk vol inlevert. Zo voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van de tank. Bij enkele verhuurders kun je er voor kiezen om de auto in te leveren zonder volle tank. De verhuurder bekijkt dan hoeveel brandstof er is verbruikt en berekent dit door bij de teruggave van de borg. Dit is vaak duurder dan wanneer je de auto met een volle tank inlevert. Dit omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik, zo voorkom je eventuele verrassingen.
Mag iemand anders de exclusieve auto besturen terwijl ik de auto heb gehuurd?
Of dit is toegestaan verschilt sterk per verhuurder. Wanneer dit is toegestaan, dan dient de tweede bestuurder vooraf zijn rijbewijs te laten controleren. Dit heeft namelijk te maken met de minimum leeftijd, het minimum jaren rijervaring en de verzekering van de exclusieve auto. Gaat iemand anders de huurauto besturen? Dan blijf jij wel ten alle tijden verantwoordelijk over bijvoorbeeld schade en/of boetes. Controleer bij het door jou gekozen verhuurbedrijf of het mogelijk is dat iemand anders de huurauto bestuurt. Het komt namelijk ook voor dat alleen de persoon in het huurcontract de auto mag besturen.
Heb ik de mogelijkheid om de huurperiode tijdens gebruik te verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kan verlengen hangt af van de algemene voorwaarden van de verhuurder. De auto langer huren is vaak mogelijk wanneer je op tijd aangeeft dat je de auto langer wilt huren. We willen je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder, zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.
Wat moet ik doen bij pech, schade of diefstal?
Neem bij pech, schade of diefstal direct contact op met de verhuurder voor informatie en hulp. De verhuurder zal je verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Wanneer je schade of pech hebt, dan adviseren we je om altijd foto's te maken van de schade en de situatie. Zo kun je op een later moment terugvallen op de schade en de situatie.