Trouwen in stijl? Huur een klassieke auto!

Ben je van plan om een echte Oldtimer of andere klassieke auto te huren, dan zit je hier goed. Zou jij een klassieke auto willen huren om te gebruiken op jullie bruiloft, veel verhuurbedrijven die Oldtimers verhuren bieden opties die aan jouw wensen voldoen. Misschien ben je wel op zoek naar een klassieke auto die je kunt gebruiken op je feest of zakelijk evenement. Wil je een gala auto huren? Dan is een klassieke auto daar zeer voor geschikt. Een Oldtimer is een echte eyecatcher, of je hem nou geparkeerd hebt staan op je terrein of dat je erin kunt rijden. De meeste oldtimers worden verhuurd inclusief chauffeur. Mocht je nou echt zelf willen rijden vraag de verhuurder dan naar de mogelijkheden.Een lelijk eendje, een mooie snoek, een ouderwetse Mercedes, Ford of MGB, een Oldtimer met of zonder opendak, al deze soorten Oldtimers/klassieke auto’s zijn te huur, maar niet elk verhuurbedrijf heeft elk type klassieke wagen. Je kunt makkelijk en snel op onze website erachter komen welk verhuurbedrijf het dichtst bij jou in de buurt zit, en of dat bedrijf ook biedt wat jij zoekt.

Denk hieraan bij het huren van een klassieke auto:

Omdat een Oldtimer/klassieke auto vaak erg kostbaar is, zijn verhuurbedrijven vaak streng in hun algemene voorwaarden. Houdt er rekening mee dat je soms een redelijk hoge borg moet betalen, hoger dan als je een ‘gewone’ personenauto huurt. Deze borg krijg je uiteraard weer terug als je de Oldtimer in goede staat retourneert. Als je zelf wil gaan rijden in een Oldtimer of klassieke auto die je gaat huren, dan is het van belang om goed te kijken of je lang genoeg in bezit bent van een rijbewijs. Bij sommige verhuurbedrijven van Oldtimers moet je vaak een aantal jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om in de klassieke auto te mogen rijden.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een klassieke auto huren?
Een oldtimer huren doe je vaak via een online boekingsformulier op de website van de verhuurder. Via de website geef je aan welke datum je de auto wilt huren en noteer je jouw persoonsgegevens. De verhuurder neemt vervolgens contact met je op om de reservering te voltooien. Bij enkele verhuurders dien je de auto telefonisch te reserveren. Kies een klassieke auto, vind de auto die het beste bij je past en doorloop de stappen op de website van de verhuurder.
Kan ik een klassieke auto inclusief chauffeur huren?
Kan ik een klassieke auto inclusief chauffeur huren?
Dien ik borg te betalen bij klassieke autoverhuur?
Bij klassieke autoverhuur dien je bijna altijd borg te betalen. Je dient alleen geen borg te betalen wanneer je de auto inclusief chauffeur huurt. De hoogte van de borg varieert van circa €300 tot soms wel €1300 of hoger. De borg is afhankelijk van het type klassieke auto, het verhuurbedrijf en of je het eigen risico hebt verlaagd. Duurdere auto's hebben vaak een hogere borg. Wanneer je borg dient te betalen, dan betaal je deze vaak bij de overhandiging van de auto. Wanneer je de auto na de huurperiode volgens de voorwaarden inlevert, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg betaalt en terug krijgt hangt af van de verhuurder. Voordat je een auto gaat huren willen we je adviseren om altijd de voorwaarden omtrent de borg door te nemen. Zo voorkom je eventuele verrassingen wanneer je de auto gaat ophalen.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Kosteloos annuleren is bij veel verhuurders mogelijk mits je dit op tijd doet. Hoe ver van te voren je de reservering moet annuleren verschilt per verhuurder. De voorwaarden omtrent het annuleren staan vermeld in de algemene voorwaarden. Lees deze goed door voordat je een klassieke auto gaat huren. Zo voorkom je eventuele verrassingen.
Hanteren de verhuurders een minimale leeftijd voor het huren van een klassieke auto?
De meeste verhuurders hanteren een minimumleeftijd en een minimum aantal jaren rijervaring wanneer je de oldtimer zelf wilt besturen. De minimumleeftijd is afhankelijk van de waarde van de auto en varieert tussen de 18 en 25 jaar. Het minimum aantal jaren rijervaring varieert tussen de 0 en 4 jaar. Wanneer je de auto inclusief een begeleider huurt, dan ligt de minimum leeftijd een stuk lager. Controleer deze voorwaarde op de website van de verhuurder. Kun je het daar niet vinden? Neem dan contact op met de verhuurder?
Is de huurauto volledig verzekerd?
Vrijwel alle klassieke auto's zijn WA verzekerd met een eigen risico. Dit eigen risico verschilt sterk per auto en varieert tussen de €500 tot soms wel €3000. Bij veel verhuurders heb je de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen. Wanneer dit mogelijk is, dan adviseren we je om het eigen risico te verlagen. Je betaalt dan wel een extra bedrag bovenop de reguliere huurprijs. Het eigen risico verlagen kan je bij schade veel geld schelen. Wanneer je het eigen risico wilt verlagen dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.
Heb ik de mogelijkheid om mijn eigen risico te verlagen?
In veel gevallen kan het eigen risico worden verlaagd of zelfs worden afgekocht. Je betaalt dan een bedrag bovenop de huurprijs per dag waarmee je je eigen risico verlaagd of aanpast. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of je het eigen risico kunt verlagen of afkopen en zo ja, wat de kosten hiervan zijn. Het eigen risico is bij veel verhuurders relatief hoog, terwijl de kosten om het eigen risico te verlagen relatief laag zijn. We raden je daarom aan om, mits mogelijk bij jouw verhuurder, het eigen risico te verlagen of volledig af te kopen.
Kan ik voor een lange periode een klassieke auto huren?
Dit is bij enkele verhuurders mogelijk. Wanneer je de auto voor een langere periode wilt huren, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Vraag aan de verhuurder wat de dagprijs is wanneer je de auto voor een langere periode wilt huren. De meeste verhuurders verlagen de dagprijs wanneer je de auto voor een langere periode wilt huren. Dit kan je veel geld schelen.

Levering

Kan ik een klassieke auto op locatie laten leveren?
Wanneer je de oldtimer op locatie wilt laten leveren, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. In overleg met de verhuurder is er veel mogelijk. Er zijn veel verhuurders die de klassieke auto tot een bepaalde afstand afleveren. Andere verhuurders rekenen extra kosten. Deze kosten worden berekend met een prijs per kilometer. Voor de leveringskosten willen we je adviseren om een kijkje te nemen op de website van de verhuurder of telefonisch contact op te nemen.
Ik ga de klassieke auto ophalen, wat moet ik meenemen?
Voordat je van huis vertrekt om de auto op te halen is het goed om een aantal zaken niet te vergeten. Vergeet niet bij het ophalen een geldig rijbewijs mee te nemen en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen. Of je de borg contant of per pin dient te betalen hangt af van het verhuurbedrijf. Hoe je de borg dient te betalen staat vaak vermeld op de website van de verhuurder of in de algemene voorwaarden.
Wat kan ik verwachten bij de overdracht van de klassieke auto?
Tijdens de overdracht van de auto kun je meer verwachten dan alleen het krijgen van de sleutels. Zo krijg je in de meeste gevallen een instructie over de auto. Hierdoor weet je precies wat alle knoppen doen en hoe de auto werkt. Neem tijdens de instructie ook samen door in welke staat de auto wordt meegegeven, kijk samen naar eventuele schade en de kilometerstand. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, waardoor de overdracht van de auto officieel wordt.

Gebruik

Heb ik de mogelijkheid om de huurperiode tijdens gebruik te verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kunt verlengen hangt af van de verhuurder. Daarnaast hangt het ook af van de beschikbaarheid van de auto. Wil je de huurperiode verlengen? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder, zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.
Mag ik met de klassieke auto naar het buitenland?
Bij veel autoverhuurders is het toegestaan om met de auto naar het buitenland te rijden. Dit kan natuurlijk wel afwijken, controleer dus goed bij de verhuurder of je met de auto naar het buitenland mag. Vraag ook na of je verzekerd bent in het buitenland.
Mag iemand anders de klassieke auto besturen terwijl ik de auto heb gehuurd?
Bij veel oldtimer verhuur is dit mogelijk in overleg met de verhuurder. Vaak dient de tweede bestuurder zijn rijbewijs te tonen bij de verhuurder. Dit heeft te maken met de minimale leeftijd en het minimum aantal jaren rijervaring van de bestuurder. Ben jij de huurder en rijdt er iemand anders? Dan ben jij wel ten alle tijden verantwoordelijk over de auto. Eventuele boetes en/of schade wordt altijd verhaald bij de huurder. Controleer bij het verhuurbedrijf of een tweede bestuurder is toegestaan, het komt namelijk ook vaak voor dat alleen degene die vermeld staat in het huurcontract de huur auto mag besturen.
Wat moet ik doen in geval van schade, pech of diefstal?
Neem bij schade, pech of diefstal direct contact op met de verhuurder voor informatie en hulp. Neem bij diefstal ook direct contact op met de politie en doe aangifte. Bij schade raden we je aan om foto's te maken van de situatie. Zo kun je de schade op een later moment bij de verzekering aantonen. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen.