In Den Haag een afvalcontainer huren via Huren.nl

Via Huren.nl kun je snel en eenvoudig een afvalcontainer huren. Hierboven op deze pagina hebben we een overzicht geplaatst van alle soorten afvalcontainers die je in en rondom Den Haag kunt huren. Het is dus ook mogelijk om een afvalcontainer in de omliggende plaatsen zoals Nootdorp, Rijswijk, Delft of Leidschendam te huren. Hierboven zie je alle soorten containers die je kunt huren. Weet je niet welke container je voor jouw afval moet huren? Bekijk dan hieronder welke container geschikt is voor jouw afval. Kies een soort container, maak gebruik van je locatie en kaart en bekijk alle verhuurders in en rondom Den Haag. Je kunt de verhuurders vergelijken op beoordelingen, prijs, locatie en service. Vergelijk en vind de verhuurder met de beste deal.

Welke container moet ik huren?

Gelukkig is er voor elke klus in Den Haag een container te huur. Voordat je een container gaat reserveren, is het goed om te weten wat er wel en niet in de container mag. Hieronder geven we je graag een korte toelichting over wat er allemaal in de container mag. Wat er precies in de container mag, kan afwijken bij de door jou gekozen verhuurder. We raden je aan om niet andere soorten afval in de container te gooien, dit kan er namelijk voor zorgen dat je een extra tarief moet betalen.

Puiafvalcontainer

De puinafvalcontainer is geschikt voor steenhoudend materiaal afkomstig van gesloopt beton en steencontructies. De puinafvalcontainer is ook geschikt voor badkamertegels, dakpannen, grind, metsel resten, porselein en keramiek.

Bouw- en sloopafvalcontainer

Je kunt de bouw- en sloopafvalcontainer huren voor afval afkomstig van sloop en bouwwerkzaamheden. Hierbij kun je aan afval denken zoals: gips, huisraad, grofvuil, hout, glas, plastic, metaal, kunststof en papier.

Grofvuilcontainer

De grofvuilcontainer is de container waar je veel verschillende soorten afval in kan gooien. Zo is de grofvuilcontainer geschikt voor glas, pvc, zeil, vloerbedekking, meubels, bedden, steenachtig materiaal, isolatiemateriaal, plastic, gasbeton en gips, hout en papier.

Houtafvalcontainer

De houtafvalcontainer is geschikt voor veel verschillende soorten hout. Denk hierbij aan bewerkt hout, geschilderd hout, houten deuren (vrij van glas), houten kozijnen, houten meubels (zonder bekleding), MDF, spaanplaat en vezelplaat.

Grondafvalcontainer

De grondafvalcontainer is geschikt voor diverse soorten zand. De toegestane zandsoorten zijn tuinaarde, veen, kort gemaaide graszoden, zacht zand, klei en aarde.

Tuin- en groenafvalcontainer

Deze container is geschikt voor snoei en tuinafval. Hierbij kun je aan afval denken zoals bladeren, gras, struiken, takken en boomstammen van maximaal 1 meter. Let op, graszoden zijn niet toegestaan omdat er zand in zit. Voor graszoden en aarde kun je het beste de grondafvalcontainer huren.

Dakafvalcontainer

Wanneer je in Den Haag een dak moet vervangen, dan kun je hier het beste een dakafvalcontainer voor huren. De dakafvalcontainer is geschikt voor bitumen, dakleer, dakbedekking, isolatiemateriaal, teer en soms ook dakgrind.

Gesloten afvalcontainer en de big bag

De gesloten afvalcontainer en de big bag zijn voor vrijwel alle soorten afval beschikbaar. Je kunt een gesloten container of een big bag voor tuinafval, grofvuil, puinafval, zand of sloopafval huren.

Vergunning voor een container in Den Haag

Zolang je de container op eigen terrein plaats heb je hier geen vergunning voor nodig. Wanneer je de container op gemeentegrond moet plaatsen, dan heb je vaak wel een vergunning of toestemming nodig. Wanneer je in de gemeente Den Haag een container niet langer dan 60 uur laat staan, dan hoef je hier alleen een melding van te maken. Let op, deze melding dien je minimaal 5 dagen van tevoren te doen. De melding wordt alleen goedgekeurd als de container aan de voorwaarden van het gebied voordoet. De voorwaarden in het centrum zijn namelijk anders dan de voorwaarden in rustige wijken. Wanneer je een vergunning dient te regelen, dan kan dit tot maximaal 8 weken duren. We raden je dus ook aan om tijdig een melding te doen.

Vergelijk de verhuurders

De verhuurders is Den Haag kun je naast op de service, prijs, afstand en beoordelingen ook op de algemene voorwaarden vergelijken. Een aantal belangrijke punten die je kunt vergelijken staan hieronder beschreven.

De maximale huurperiode

Wanneer je een vuilcontainer huurt, dan huur je deze voor een maximale huurperiode. De maximale huurperiode varieert tussen de 2 en 12 weken, afhankelijk van de container en de verhuurder. Heb je de container langer nodig dan de maximale huurperiode? Dan betaal je bij de meeste verhuurders een extra bedrag. Is je container vol voordat de maximale huurperiode is bereikt? Dan kun je dit aangeven bij de verhuurder. De verhuurder komt de container ophalen en biedt je de mogelijkheid om de container nogmaals te huren.

Leveringsvoorwaarden

Het is verstandig om de leveringsvoorwaarden door te nemen. In de leveringsvoorwaarden vind je bijvoorbeeld terug of de verhuurder transport- en ophaalkosten rekent. Daarnaast vind je in de leveringsvoorwaarden terug of je bij de levering aanwezig moet zijn en of je de container in het weekend kunt laten leveren.