Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Afvalcontainer huren Rotterdam

Eenvoudig een afvalcontainer huren in Rotterdam

Om alle containerverhuur in Rotterdam in kaart te brengen, hebben we alle containerverhuur in en rondom Rotterdam verzameld. Het is dus ook mogelijk om een container in bijvoorbeeld Vlaardingen, Albrandswaard, Schiedam, Maassluis of de Hoek van Holland te huren. Hierboven op deze pagina vind je de verschillende soorten containers die je kunt huren. Weet je niet welke container geschikt is voor jouw afval? Lees dan hieronder welke container geschikt is voor jouw afval. Bekijk het aanbod, kies een afvalcontainer en vergelijk alle verhuurders. Je kunt de verhuurders vergelijken op afstand, beoordelingen, service, prijs en de algemene voorwaarden.

De soorten afvalcontainers die je in Rotterdam kunt huren

In Rotterdam kun je voor elke klus een afvalcontainer huren. Voordat je een afvalcontainer kiest, is het goed om te weten welke container je moet huren. Hieronder geven we je graag per container een toelichting over wat er in wel en niet in de container mag. Wat er wel en niet in de container mag kan afwijken bij de verhuurder. Gooi geen spullen in de container die er niet in mogen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je een boete moet betalen.

Puincontainer

De puincontainer is geschikt voor: steenhoudend materiaal, gesloopt beton, tegels, dakpannen, grind, mestel resten, keramiek en porselein.

Bouw- en sloopafvalcontainer

De sloopafvalcontainer is geschikt voor: grofvuil, huisraad, gips, hout, glas, plastic, metaal, papier en kunststof.

Grofvuilcontainer

De grofvuilcontainer is geschikt voor: meubels, bedden (zonder matras), speelgoed, steenachtig materiaal, isolatie materiaal, plastic, papier, gips en gasbeton, plastic, vloerbedekking, zeil, vinyl, pvc en glas.

Houtafvalcontainer

In de houtafvalcontainer mag: zachtboard, hardboard, bewerkt hout, geschilderd hout, houten deuren en kozijnen (zonder glas), houten meubels, MDF, spaanplaat en vezelplaat.

Grondafvalcontainer

De grondafvalcontainer is geschikt voor: zacht zand, aarde, klei, kort gemaaide graszoden, tuinaarde en veen.

Tuin- en groenafvalcontainer

De groenafvalcontainer is geschikt: takken, bladeren, struiken en gras. Let op graszoden worden niet toegestaan omdat hier aarde in zit. Voor graszoden kun je het beste een grondafvalcontainer huren.

Dakafvalcontainer

De dakafvalcontainer is te gebruiken voor: dakbedekking, bitumen, dakleer, isolatiemateriaal, teer en soms ook dakgrind.

Gesloten afvalcontainer en de big bag

De gesloten afvalcontainer en de big bag is te huur voor veel verschillende soorten afval. Zo kun je de container en de big bag voor bijvoorbeeld puinafval, groenafval, grofvuil, sloopafval en grondafval huren.

Vergunning voor een container Rotterdam

Een container op eigen grond plaatsen is in Rotterdam toegestaan. Wanneer je de container op de grond van de gemeente plaatst, dan dien je altijd een vergunning te hebben. De vergunning kun je eenvoudig via de website van de gemeente Rotterdam aanvragen. Het aanvragen van een vergunning is gratis, echter kunnen er wel andere kosten aan verbonden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan precariobelasting en ontheffing voor wanneer de container op een parkeerplek geplaatst wordt. De reactietijd van de gemeente Rotterdam is maximaal 8 weken. Zorg er dus voor dat je op tijd een vergunning aanvraagt.

Vergelijk de verhuurders

De verhuurders kun je op de afstand, beoordelingen, prijs, service en de algemene voorwaarden vergelijken. Een aantal belangrijke punten die je kunt vergelijken worden hieronder beschreven.

De huurperiode

Vrijwel alle verhuurders hanteren een vast tarief voor een maximale huurperiode. De maximale huurperiode verschilt per verhuurder en varieert tussen de 2 en 12 weken. We raden je aan om altijd naar de maximale huurperiode te kijken. Heb je de container langer nodig dan verwacht? Dan kun je de huurperiode voor een bedrag verlengen. Wanneer de container vol is, dan geef je dit aan bij de verhuurder. De verhuurder komt de container ophalen. Heb je nog afval over? Huur dan een nieuwe container.

Leveringsvoorwaarden

We raden je altijd aan om de leveringsvoorwaarden door te nemen. In de leveringsvoorwaarden vind je terug of de transportkosten bij de huurprijs zijn inbegrepen. Bekijk ook of je bij de levering aanwezig moet zijn en of je de container in het weekend kunt laten leveren.