Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Afvalcontainer huren in Eindhoven

Lees meer over de huur van afvalcontainers bij Eindhoven, Noord-Brabant

Huren.nl maakt het jou graag wat makkelijker. Daarom hebben we alle verhuurders van allerlei verschillende soorten afvalcontainers in de buurt van Eindhoven verzameld in één handig overzicht. Zo kun je eenvoudig de verhuurders en het aanbod vergelijken. Waar heb jij een afvalcontainer voor nodig? Waar heb je de container nodig? Wil je er eentje huren voor afval in Eindhoven zelf of in de buurt van Eindhoven, bijvoorbeeld in Helmond, Roermond, Valkenswaard of Veldhoven? Hoe het ook zij, op Huren.nl vind je makkelijk en snel het juiste verhuurbedrijf van de juiste afvalcontainer. Wat voor werkzaamheden ben je aan het verrichten? Werk je in de tuin? Dan ben je op zoek naar een groenafvalcontainer. Ben je bezig met een renovatie of verbouwing? Dan kun je het beste een puincontainer of een sloopafvalcontainer huren. Wist je dat sommige verhuurbedrijven van afvalcontainers in de buurt van Eindhoven ook dichte containers verhuren? Hier kun je een slot bij huren of je eigen slot gebruiken, zodat de container die je huurt veilig dicht kan.

Veelgestelde vragen

Bestellen

 • Welk type afvalcontainer heb ik nodig?

  Welke container je nodig hebt hangt af van het type afval dat je wil afvoeren. Per containertype staat aangegeven voor welk type afval deze geschikt is. Puin afvoeren gaat bijvoorbeeld gepaard met het huren van een <a href="/p1132/puinafvalcontainer">puinafvalcontainer</a>. Controleer goed bij de verhuurder welke specifieke grondstoffen wel en niet in de container mogen. Welk formaat container je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid afval je wil afvoeren. Bekijk bij de verhuurder de afmeting per container en schat daarmee in welk formaat je nodig hebt. De 6 kuub container is het meest verhuurd. Heb je een kleine klus? Dan kan het ook voordelig zijn om een <a href="/p11502/big-bag">big bag</a> te huren in plaats van een kleine afvalcontainer. Verder zijn er open- en <a href="/p1139/gesloten-afvalcontainer">gesloten containers</a>. Het voordeel van een gesloten container is dat anderen niet in jouw container hun afval kunnen dumpen of dat het afval uit de container waait, echter is een gesloten container vaak

 • Hoe bestel ik een afvalcontainer?

  In veel gevallen is een afvalcontainer huren online mogelijk, echter is het vaak ook mogelijk om telefonisch een container te bestellen. Dit hangt af van de verhuurder waar je de container gaat huren. Kies op de website van de verhuurder het containertype die je nodig hebt en volg het bestelproces op de desbetreffende website. Bij vragen tijdens het bestellen kun je contact opnemen met het verhuurbedrijf.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn bestelling?

  Of er kosten verbonden zitten aan het annuleren van jouw bestelling hangt af van het desbtereffende verhuurbedrijf en op welk moment je wil annuleren. Op tijd annuleren voordat de container is geleverd is in veel gevallen kosteloos. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed of de verhuurder waar je voor kiest annuleringskosten berekent.

 • Kan ik mijn bestelling nog annuleren wanneer de afvalcontainer is geplaatst?

  In veel gevallen is het mogelijk om de bestelling te annuleren als de container al is geplaatst, maar het kan zijn dat de verhuurder kosten in rekening brengt voor het ophalen van een lege container. Dit hangt af van de verhuurder waar je de container huurt. Controleer vooraf bij de verhuurder of dit mogelijk is en zo ja, bekijk dan goed welke kosten daar aan verbonden zijn. Mocht je er op de website van de verhuurder niet uitkomen, neem dan telefonisch of per mail contact op met de verhuurder en overleg de mogelijkheden.

 • Moet ik ook borg betalen voor de afvalcontainer?

  In de meeste gevallen betaal je geen losse borg, maar zit dit bij de huurprijs inbegrepen. Dit kan echter verschillen per verhuurder, dus controleer voor het bestellen bij de verhuurder of er een borg moet worden betaald.

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Wanneer je online de afvalcontainer bestelt, dan kan je in veel gevallen met iDeal betalen via de website van de verhuurder. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.

 • Hoe lang van tevoren moet ik een afvalcontainer bestellen?

  Wij raden je aan om de container minimaal een week van tevoren te bestellen. Het kan namelijk voorkomen dat de door jou gekozen verhuurbedrijf geen afvalcontainer beschikbaar meer heeft op jouw gekozen leverdag, waardoor je een ander verhuurbedrijf moet zoeken. Door op tijd te bestellen heb je nog ruim de tijd voor dit soort zaken. Zo vergroot je de kans dat jij de container succesvol op de stoep hebt staan op de door jou gekozen dag. Veel verhuurders leveren de container de eerstvolgende werkdag na het bestellen de container. Heb je de container vandaag nog nodig? Neem dan contact op met de verhuurder voor de mogelijkheden. Controleer altijd voorafgaand aan het bestellen bij de verhuurder de levertijd van de container zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Levering

 • Moet ik aanwezig zijn bij de plaatsing en het ophalen van de afvalcontainer?

  Of je verplicht aanwezig moet zijn bij de plaatsing en het ophalen hangt af van de voorwaarden van de verhuurder. In veel gevallen hoef je niet aanwezig te zijn en kun je bij het bestellen aangeven waar de container geplaatst moet worden. Wij raden je aan bij de plaatsing aanwezig te zijn, zodat je er zeker van bent dat de container op de juiste plaats wordt neergezet. Zorg bij het ophalen ervoor dat de container toegankelijk is zonder obstakels zodat de chauffeur de container eenvoudig kan oppikken en jij vaak niet aanwezig hoeft te zijn.

 • Zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen?

  In veel gevallen zijn de transportkosten bij de huurprijs inbegrepen evenals de verwerking van het afval. Controleer bij het bestellen van de afvalcontainer altijd voor de zekerheid of er losse transportkosten in rekening worden gebracht bij de verhuurder waar jij de afvalcontainer gaat huren. Zo voorkom je verrassingen bij het afrekenen.

 • Kan ik de afvalcontainer ook in het weekend laten leveren?

  Of je de container in het weekend kan laten leveren hangt af van de mogelijkheden van de verhuurder waar jij de afvalcontainer gaat huren. Informeer bij de verhuurder naar de mogelijke leverdagen. Veel verhuurders leveren de afvalcontainers ook op zaterdag, in sommige gevallen betaal je dan een weekendtoeslag. Heb je de afvalcontainer op zondag nodig en is het niet mogelijk om de afvalcontainer op zondag te laten leveren? In dat geval kan het handig zijn om de afvalcontainer op vrijdag of zaterdag te laten leveren. Zo kun je in het weekend direct aan de slag en voorkom je direct dat je een eventuele weekendtoeslag moet betalen!

 • Hoe laat wordt mijn afvalcontainer geplaatst?

  De tijd van levering hangt af van het verhuurbedrijf waar je de container huurt. Veel verhuurbedrijven werken met tijdsblokken, je kunt dan tijdens het bestellen aangeven dat je de container bijvoorbeeld in de ochtend geleverd wil hebben. De mogelijkheden hierin verschillen per verhuurbedrijf, controleer deze mogelijkheden daarom goed voordat je bestelt of neem contact op met het verhuurbedrijf om de mogelijkheden te bespreken.

 • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer?

  In de meeste gevallen is een vergunning niet benodigd om de container te laten plaatsen op de openbare weg. Wij adviseren je om contact op te nemen met de gemeente om te controleren of een vergunning noodzakelijk is voor de plaatsing van een container. Wanneer je de container plaatst op eigen terrein, dan hoef je geen vergunning te hebben.

Gebruik

 • Hoe lang mag de afvalcontainer blijven staan?

  De afvalcontainer mag vaak tussen de 2 tot 12 weken blijven staan voor de reguliere huurprijs, afhankelijk van het verhuurbedrijf. Wil je de afvalcontainer langer laten staan, dan betaal je een extra huurtarief. De hoogte van dit tarief varieert tussen de €5 en €25 per week, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type container.

 • Hoe vol mag de afvalcontainer gevuld worden met afval?

  Vaak mag een container tot 20 of zelfs 30 centimeter boven de rand van de container worden gevuld mits het afval er stabiel in ligt. Dit hangt af van de regels van het verhuurbedrijf waar je de container huurt. Het risico dat het afval uit de container valt tijdens transport op de openbare weg moet namelijk zo klein mogelijk zijn. Controleer daarom altijd bij het door jou gekozen verhuurbedrijf hoe vol de container mag worden gevuld. Zorg dat dit afval goed stabiel in de container ligt wanneer de container wordt opgehaald, wanneer de chauffeur moet wachten tot dit goed is gelegd wordt er namelijk vaak een toeslag in rekening gebracht.

 • Wat voor afval mag ik in de afvalcontainer gooien?

  Afvalcontainers zijn ingedeeld in afvalsoorten, bijvoorbeeld <a href="/p1133/bouwafval-sloopafval-container">bouw- en sloopafval</a>. Welke specifieke soorten afval erin mogen, zoals beton, steen en metaal staat in vrijwel alle gevallen op de website van de verhuurder aangegeven. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met de desbetreffende verhuurder. Controleer voordat je de container vult goed wat wel en niet in de container mag om extra kosten te voorkomen wanneer de container wordt opgehaald. Let daarbij extra op gevaarlijk en/of chemisch afval zoals accu's, olie en asbest. Dit dient vaak los te worden afgevoerd en de controle hierop is erg streng. Bekijk dus goed waar je dit type afval af kunt voeren.

 • Wat doe ik wanneer de afvalcontainer vol is?

  Wanneer de afvalcontainer vol is dan kun je hem laten ophalen door de verhuurder. Bij sommige verhuurders kun je online een formulier invullen of een opdracht plaatsen om aan te geven dat de container kan worden opgehaald. Kan dit niet bij jouw verhuurder, neem dan telefonisch contact met hen op om aan te geven dat je afvalcontainer vol is en je hem graag wil laten ophalen. Heb je nog extra afval? Huur dan een nieuwe afvalcontainer zoals je dit bij de eerste afvalcontainer hebt gedaan.