Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Sloep huren in Heeg

Prijzen variëren van € 50,- tot € 125,- per dag, afhankelijk van de huurvorm, de capaciteit en het model van de sloep.

Vergelijk 6 verhuurbedrijven

10 km
 • Alle afstanden
 • 8 km Sneek
 • 7 km Langweer v.a. 115,-
  v.a. 115,-
 • 5 km Oudega v.a. 90,-
  v.a. 90,-
 • - Heeg v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • - Heeg v.a. 95,-
  v.a. 95,-
 • 8 km Idskenhuizen v.a. 125,-
  v.a. 125,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Ontdek het Heegermeer vanaf het water, huur een sloep

Heeg is een Fries dorp in het Zuid Westen van Friesland. Via Stavoren kun je zo naar het IJsselmeer varen! Heeg heeft ook een aantal prachtige meren om zich heen liggen, waaronder het Heegermeer. Heeg is dus een ideale plek om een sloep te huren. In Heeg zijn dan ook meerdere jachthavens en verhuurbedrijven te vinden waar je een sloep bij kunt huren. Vaar door Heeg zelf en ontdek de prachtige 18e eeuwse gebouwen vanaf het water. Of vaar verder met de sloep, één van de mooie meren op!

Houd rekening met de grootte van de sloep die je gaat huren

Een sloep huren in Heeg is erg eenvoudig. Je hebt bijvoorbeeld geen vaarbewijs nodig voor het huren van de meeste sloepen. Als je echt op zoek bent naar een grote sloep om te huren, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid, dan kun je vaak wel een sloep huren inclusief schipper. Dat kan omdat je dan zelf niet hoeft te varen, maar ook omdat deze sloepen vaak te groot zijn om zelf te mogen besturen. Wil je gaan zwemmen? Bekijk dan of de sloepverhuur sloepen verhuurt met een zwemtrapje. Let op het maximum aantal personen van de sloep, soms is dit 6, soms 12, soms 18, en soms nog meer! Bekijk of de verhuurder uit Heeg leuke vaarroutes voor jou heeft, en of er een kap of kajuit op de sloep aanwezig is: dit kan nog weleens verschillen. Huur slim, vergelijk de verhuurders van sloepen uit Heeg eerst!

Kenmerken en varianten

 • Aantal personen
  variërend tot 25 personen

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat is de minimumleeftijd voor het huren van een sloep?

  De minimumleeftijd voor het huren van een sloep is 18 jaar. Ook zal er altijd minimaal één volwassen persoon op de boot aanwezig moeten zijn. Neem voor eventuele extra voorwaarden contact op met het verhuurbedrijf. Zo kan het bij een verhuurbedrijf ook verplicht zijn om bij meerdere kinderen, meerdere volwassenen aan boord te hebben.

 • Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het varen?

  Of de huurperiode verlengt kan worden tijdens het varen, is afhankelijk van de beschikbaarheid van de sloep. Er zijn op een mooie dag natuurlijk meerdere mensen die de sloep huren. Om er zeker van te zijn dat het mogelijk is om de boot nog wat langer te huren, kun je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf. Het bedrijf kan je gelijk vertellen wat de extra kosten zullen zijn.

 • Moet ik een borg betalen voor het huren van een sloep?

  Ja, in de meeste gevallen zul je een borg moeten betalen voor het huren van een sloep. De borg varieert meestal tussen de € 150 en de € 300, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type sloep. Wanneer je de sloep in dezelfde staat weer inlevert zul je de borg weer terugkrijgen Het verschilt per verhuurbedrijf of je de borg contant of per bankoverschrijving retour krijgt. Let voor vertrek op of de borg contant of per pin moet betalen.

 • Wat is het eigen risico bij het huren van een sloep?

  Wanneer je schade vaart met de sloep, is het verhuurbedrijf zijn eigen risico kwijt. In de meeste gevallen verhaalt hij het eigen risico op de huurder. Dit bedrag ligt meestal gelijk aan de borgsom. Wil je precies weten wat de het eigen risico is, dan kun je dit vaak vinden in de algemene voorwaarden. Mocht je het daar niet kunnen vinden, neem dan even contact op met het verhuurbedrijf. Het is tevens belangrijk om te weten hoe je op een veilige manier met een sloep vaart. Als je instructies nodig hebt, dan kun je dat natuurlijk navragen bij het bootverhuur bedrijf.

 • Bij welk weer wordt er kosteloos geannuleerd?

  In uitzonderlijke gevallen kan er kosteloos geannuleerd worden. Dit is namelijk bij storm of langdurige zware regenval. Dit moet echter wel door officiële instanties, zoals het KNMI, afgegeven worden. Wanneer je niet zeker weet of jij kosteloos kan annuleren neem dan contact op met het bootverhuur bedrijf.

 • Zitten er kosten verbonden aan het annuleren van de sloep?

  Of er kosten verbonden zitten aan het annuleren van een sloep is afhankelijk van het verhuurbedrijf. In de algemene voorwaarden staat vermeld welke annuleringsvoorwaarden er gelden. In de meeste gevallen kun je tot 24 uur van te voren annuleren, echter is het wel mogelijk dat je een deel van het huurbedrag kwijt bent. Wanneer je niet zeker weet of er annuleringskosten van toepassing zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende sloepverhuur bedrijf.

 • Zijn reddingsvesten verplicht bij het huren van een sloep?

  Nee, reddingsvesten zijn niet verplicht bij het huren van een sloep waarbij er geen vaarbewijs nodig is. Het is echter wel aan te raden om een reddingsvest te huren wanneer je iemand aan boord neemt die niet kan zwemmen. Wanneer je een sloep huurt waarbij je wel een vaarbewijs nodig hebt, zijn reddingsvesten wel verplicht.

Gebruik

 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen aan boord van de sloep?

  In de meeste gevallen mag je gewoon je eigen eten en drinken meenemen aan boord. Let er wel op dat er een uitzondering mag worden gemaakt voor alcoholische dranken, dit bepaalt de verhuurder zelf. Weet je niet zeker of je eten en drinken mag meenemen, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Het is uiteraard niet toegestaan om als schipper alcohol te nuttigen.

 • Mag ik een huisdier meenemen aan boord?

  Het verschilt per bootverhuurbedrijf of je jouw huisdier mee aan boord mag nemen. De ene verhuurder vind het geen probleem, de ander heeft het liever niet. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw huisdier mee aan boord mag, dan raden wij jouw aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

 • Heb ik een vaarbewijs nodig voor het besturen van een sloep?

  Nee, een sloep varen vereist geen vaarbewijs nodig mits deze niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20 km/u. Wel zul je voor een bepaalde wateren een vergunning moeten hebben, je mag namelijk niet zomaar overal varen. Het verhuurbedrijf kan je hierover meer informeren. Bij de bootverhuur zullen ze ongetwijfeld kaarten van de omgeving beschikbaar hebben, zo kun je een mooie vaarroute uitkiezen.

 • Mag je onder invloed van alcohol een boot besturen?

  Nee, net zoals in het verkeer, mag je niet onder invloed van alcohol een boot besturen. Je maakt gewoon deel uit van het (water)verkeer en daarom moet de bestuurder nuchter zijn. Op het water wordt er onder andere gecontroleerd door de waterpolitie. In sommige steden is sloepverhuur enkel met schipper mogelijk, zo kan iedere gast alcoholische dranken nuttigen. Vraag bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!