Vind jouw beste huurdeal

Sedan huren

Vergelijk 8 verhuurbedrijven

Care Rent Autoverhuur & Shortlease logo

Persoonlijk | Flexibel | Voordelig

Hoogeveen
v.a. 73,-

SnappCar logo

Huur van Particulieren bij jou in de buurt!

Meerdere vestigingen
v.a. 34,-

Fokko Meijer BV logo

Als je zonder Auto bent.

Doetinchem
v.a. 96,-

Autoverhuur Bollenstreek logo

Noordwijk
v.a. 89,-

Bert Jonk Autoverhuur logo

Auto Verhuur / Short Lease Service is onze kracht

Purmerend
v.a. 42,-

Van den Udenhout Autoverhuur logo

Huur een Volkswagen, Audi, ŠKODA of SEAT!

Meerdere vestigingen
v.a. 82,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Eenvoudig een sedan huren via Huren.nl

Veel auto’s kennen een sedan carrosserievorm, ook wel een berline genoemd. Anders dan een hatchback, kent een sedan vier deuren en een aparte platte kofferbak aan de achterkant. Dit betekent dat de kofferbak niet gekoppeld is aan het interieur en enkel via de buitenkant te bereiken is. In sommige sedans kunnen delen van de achterbank naar beneden, zodat de kofferbak deels te bereiken is via de binnenkant. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven.

Handige tips over het huren van een sedan

Omdat een sedan een afgesloten kofferbak heeft die uit het zicht is voor de passagiers, is er een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar voor bagage. Afhankelijk van het type van de sedan dat je huurt, passen er meestal 1 tot 3 koffers in de kofferbak. Heb je meer ruimte nodig voor bagage? Huur dan een stationwagen. Een sedan is dus altijd 4-deurs (omdat de kofferbak een klep heeft), en er passen maximaal vijf passagiers, inclusief bestuurder, in de wagen. Er zijn sedans te huur die handgeschakeld en automatisch zijn. De meeste berlines/sedans rijden op benzine, maar er zijn ook sedans te huur die rijden op diesel.

Let op de verschillende huurvoorwaarden

Als je een sedan wilt huren is het handig als je van tevoren op een aantal zaken let. Bedenk bijvoorbeeld dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs B voordat je een auto mag huren. Dit betekent in de meeste gevallen ook dat er een minimumleeftijd van 18 jaar geldt; soms kan dit zelfs 21 jaar of hoger zijn. Als je een berline wilt huren, is het daarnaast handig om van te voren te berekenen hoeveel kilometers je verwacht te rijden: in de meeste gevallen huur je een auto namelijk met een x aantal vrije kilometers. Meestal is dit rond de 100 of 150 kilometer. Daarna betaal je een extra kilometerprijs per gereden kilometer, deze verschilt per verhuurbedrijf

De getoonde huurprijs is niet altijd de daadwerkelijke huurprijs, er zijn namelijk andere kosten die erbij kunnen komen. Denk hierbij aan BTW, prijs per km en verzekeringen zoals bijvoorbeeld een ongevallenverzekering. Het eigen risico verschilt ook per verhuurbedrijf. Vaak heb je de mogelijkheid om dit eigen risico te verlagen voor een vast bedrag. Vergelijk de verhuurbedrijven daarom goed om zo niet voor verrassingen te komen te staan.

Kenmerken en varianten

  • Vereiste rijbewijs B
  • Versnelling handgeschakeld of automaat
  • Aantal deuren 4 deuren
  • Aantal zitplaatsen maximaal 5 zitplaatsen
  • Bagageruimte variërend van 1 tot 3 koffers
  • Brandstof benzine of diesel