Elektrische auto huren

6 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 20,- tot € 94,- en hangt af van het merk, het model en de prijs per km.

Top 6 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Meest gekozen

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Rijbewijs B
Versnelling automaat
Aantal zitplaatsen variërend tot 5 zitplaatsen
Milieuvriendelijk autorijden? Huur een elektrische auto!

Tegenwoordig zie je regelmatig elektrische auto’s rondrijden. De welbekende Tesla is een goed voorbeeld van wat een elektrische auto allemaal te bieden heeft. Een stille, comfortabele, maar ook snelle auto. Doordat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, stoot deze geen CO2- gas uit en is dus milieuvriendelijk. Twijfel je over de aanschaf van een elektrische auto of zie je op tegen de hoge aanschafkosten? Dan is huren de perfecte oplossing. Je kunt na verloop van tijd altijd nog overgaan op aanschaf van de auto. Wil je liever een andere auto huren? Kijk dan eens bij de categorie auto’s of speciale auto’s.

Rij de toekomst duurzaam tegemoet met deze huurtips

Als je van plan bent om een elektrische auto te huren, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de actieradius per acculading. Sommige auto’s kunnen met een volledig opgeladen accu wel 200 kilometer rijden, maar bij andere auto’s kan dit ook 100 kilometer zijn. Het opladen van een auto kan soms een paar uur duren, maar vaak is het ook mogelijk om de accu gedeeltelijk op te laden in een half uur tot een uur. Bekijk van tevoren waar oplaadpunten zitten en hou rekening met borgkosten. Vaak krijg je van het verhuurbedrijf een laadpasje mee waarmee je de auto gratis op kunt laden, vraag dit na bij het verhuurbedrijf. Informeer bij de verhuurder naar het aantal vrije kilometers dat je met de auto mag rijden en vraag ook naar de kilometerprijs die je betaalt voor iedere extra gereden kilometer. Check ten slotte hoe het zit met je eigen risico en eventuele benodigde verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een elektrische auto huren?
Bij het merendeel van de bedrijven met een elektrische auto te huur, kun je de auto online reserveren. In enkele gevallen dien je de elektrische auto via een offerteaanvraag of via de mail te reserveren. Kies een verhuurder en de elektrische auto die het beste bij je past. Geef vervolgens bij de reservering aan wanneer je de elektrische auto wilt ophalen en wanneer je hem weer in wil leveren. Een elektrische auto huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Geldt er een minimale leeftijd bij elektrische autoverhuur?
De meeste verhuurders hanteren een minimumleeftijd en een minimum aantal jaren rijervaring. De minimumleeftijd is afhankelijk van de waarde van de elektrische auto en varieert tussen de 18 en 25 jaar. Het minimum aantal jaren rijervaring varieert tussen de 0 en 4 jaar. Controleer altijd of de verhuurder een minimum leeftijd hanteert en hoeveel jaar je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Deze informatie staat vaak vermeld in de algemene voorwaarden. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Bekijk alle elektrische autoverhuur bij jou in de buurt en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Bij de meeste verhuurbedrijven is kosteloos annuleren mogelijk mits je dit op tijd doet. Vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor vertrek te annuleren. De annuleringsvoorwaarden verschillen per verhuurder. Voordat je een elektrische auto gaat reserveren, willen we je adviseren om de huurvoorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je de reservering wilt annuleren.
Dien ik borg te betalen wanneer ik een elektrische auto huur?
Ja, bij het huren van een elektrische auto dien je altijd borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van €100 tot soms wel €800 of hoger. De borg is afhankelijk van het type elektrische auto, het verhuurbedrijf en of je het eigen risico hebt verlaagd. Duurdere elektrische auto's hebben vaak een hogere borg. Wanneer je borg dient te betalen, dan betaal je deze vaak bij de overhandiging van de auto. Wanneer je de elektrische huurauto na de huurperiode volgens de voorwaarden inlevert, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg dient te betalen en terug krijgt, hangt af van de verhuurder. Voordat je een elektrische auto gaat huren willen we je adviseren om altijd de voorwaarden omtrent de borg door te nemen. Zo voorkom je eventuele verrassingen wanneer je de auto op gaat halen.
Wat is het eigen risico voor het huren van een elektrische auto en kan ik dit verlagen?
Het eigen risico varieert per verhuurbedrijf en per elektrische auto en varieert tussen de €800 en €1500 per schadegeval. De elektrische auto's zijn altijd minimaal WA verzekerd, toch kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Het is verstandig om de voorwaarden omtrent het eigen risico goed te controleren. In veel gevallen kun je het eigen risico verlagen of afkopen. Je betaalt dan een bedrag bovenop de huurprijs per dag waarmee je het eigen risico verlaagd. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of je het eigen risico kunt verlagen of afkopen en zo ja, wat de kosten hiervan zijn. Bij het huren van een elektrische auto is het eigen risico hoog, terwijl de kosten om het eigen risico te verlagen relatief laag zijn. We raden je dus aan om, mits mogelijk, het eigen risico te verlagen of volledig af te kopen.
Krijg ik korting als ik een elektrische auto voor een langere periode huur?
In de meeste gevallen krijg je korting wanneer je de elektrische auto voor een langere tijd wilt huren. Bij de meeste verhuurders daalt na een bepaalde huurperiode de dagprijs waardoor je voordeliger uitkomt. Wanneer hier niets over vermeld is op de website van de verhuurder, dan raden we je aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf. Wanneer je de elektrische auto voor een langere periode wilt huren, dan adviseren we je om niet op de dagprijzen te vergelijken, maar de totaalprijs.
Ik wil een elektrische auto huren op zondag, is dit mogelijk?
Dit is alleen mogelijk wanneer de verhuurder op zondag geopend is. Dit is maar bij enkele verhuurders van toepassing. Vrijwel alle verhuurders zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Informeer naar de mogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Is het niet mogelijk om de auto op zondag op te halen? Dan adviseren we je om de auto vanaf zaterdagmiddag te huren en maandagochtend weer in te leveren.

Levering

Wat moet ik meenemen als ik de elektrische auto op ga halen?
Voordat je van huis vertrekt om de elektrische auto op te halen, dan is het goed om een aantal zaken mee te nemen. Vergeet niet je rijbewijs mee te nemen en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen. Hoe je de borg dient te betalen staat vaak vermeld op de website van de verhuurder of in de algemene voorwaarden.
Waar moet ik op letten tijdens de overdracht van de elektrische auto?
Voordat je in de auto stapt en wegrijdt, willen we je adviseren om een rondje om de auto te maken. Kijk naar eventuele schade plekken en laat deze op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Kijk daarnaast naar de kilometerstand en laat deze vastleggen door de verhuurder. Lever je de elektrische auto weer in? Laat de verhuurder de elektrische auto weer controleren en laat de verhuurder erkennen dat er geen nieuwe schade plekken zijn. Zo komen jullie beide niet voor verrassingen te staan en loop het huurproces soepel.
Kan ik de elektrische auto op een andere locatie inleveren?
Het inleveren van de elektrische auto op een andere locatie is bij enkele verhuurders mogelijk. Vaak is het mogelijk bij de grote verhuurbedrijven die meerdere vestigingen hebben. Mits het mogelijk is om de auto op een andere locatie in te leveren, dan kan het zijn dat het verhuurbedrijf een toeslag rekent. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden.

Gebruik

Kan ik de huurperiode tijdens het gebruik verlengen?
Dit hangt af van de verhuurder en de beschikbaarheid van de auto. Het kan zijn dat de elektrische auto al gereserveerd is voor de volgende huurder. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen, dan adviseren we je om zo snel mogelijk contact op te nemen met de verhuurder. Zo vergroot je de kans dat de auto nog niet gereserveerd is.
Mag ik met de elektrische auto naar het buitenland?
Ja, dit is bij de meeste elektrische autoverhuur toegestaan. Dit kan echter afwijken. Controleer bij de verhuurder of het toegestaan is om met de auto naar het buitenland te rijden. Staat de informatie niet vermeld op de website? Neem dan telefonisch contact op met de door jou gekozen verhuurder. Bespreek ook direct of er eventuele voorwaarden van toepassing zijn wanneer je over de grens over gaat.
Hoe kan ik de elektrische auto opladen?
Een elektrische auto 'tank' je bij een oplaadpunt. Deze oplaadpunten kun je via verschillende websites vinden. Een website die veel gebruikt wordt om een elektrisch oplaadpunt te vinden is www.oplaadpunt.nl. Wanneer je een elektrische auto huurt, dan krijg je een kabel en een oplaadpas mee. De oplaadpas is bij vrijwel alle openbare oplaadpunten in de bebouwde kom te gebruiken. Aan de oplaadpas zijn vaak geen extra kosten verbonden. Na de huurperiode hoef je de auto vaak niet met een volle accu in te leveren.
Mag iemand anders de elektrische auto besturen, terwijl ik de auto heb gehuurd?
Bij de meeste verhuurders is het geen probleem dat iemand anders de gehuurde elektrische auto bestuurd. De andere bestuurder dient in de meeste gevallen wel zijn rijbewijs te laten controleren. Dit heeft te maken met de verzekering van de auto. Wanneer iemand anders de elektrische auto gaat besturen, dan blijf je altijd verantwoordelijk over de auto. Zo ben je altijd verantwoordelijk voor boetes en/of schade. Informeer altijd bij de verhuurder of een tweede bestuurder toegestaan is..
Wat betekent de vrije kilometers en de prijs per kilometer?
"Het aantal vrije kilometers zijn de kilometers waar je geen toeslag over betaalt. Na het aantal vrije kilometers betaal je een toeslag per kilometer. Weet je van tevoren dat je veel kilometers gaat rijden? Koop dan extra kilometers of zoek naar een verhuurder die veel vrije kilometers hanteert. Voorbeeld: je rijdt in totaal 200 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers met een toeslag van €0,18 per extra gereden kilometer. Je rijdt dan 100 vrije kilometers en 100 kilometer tegen een toeslag van €0,18. Je betaalt dan dus (100 x 0,18) €18,00 boven op de huurprijs. Hoe je achteraf voor de extra gereden kilometers betaalt verschilt per verhuurder. Bij enkele verhuurders dien je het bedrag te pinnen en bij andere verhuurders halen ze de kosten van de borg af. "
Wat moet ik doen in geval van pech of schade?
Neem bij schade of pech direct contact op met de verhuurder. De verhuurder biedt direct informatie en/of hulp. Neem vervolgens foto's van de schade en de situatie, zo kun je de pech op een ander moment aantonen.