Elektrische auto huren

Renault Zoë, Renault Twizzy

Milieuvriendelijk autorijden? Huur een elektrische auto!

Tegenwoordig zie je regelmatig elektrische auto’s rondrijden. De welbekende Tesla is een goed voorbeeld van wat een elektrische auto allemaal te bieden heeft. Een stille, comfortabele, maar ook snelle auto. Doordat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft, stoot deze geen CO2- gas uit en is dus milieuvriendelijk. Twijfel je over de aanschaf van een elektrische auto of zie je op tegen de hoge aanschafkosten? Dan is huren de perfecte oplossing. Je kunt na verloop van tijd altijd nog .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

overgaan op aanschaf van de auto. Wil je liever een andere auto huren? Kijk dan eens bij de categorie auto’s of speciale auto’s.

Rij de toekomst duurzaam tegemoet met deze huurtips

Als je van plan bent om een elektrische auto te huren, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de actieradius per acculading. Sommige auto’s kunnen met een volledig opgeladen accu wel 200 kilometer rijden, maar bij andere auto’s kan dit ook 100 kilometer zijn. Het opladen van een auto kan soms een paar uur duren, maar vaak is het ook mogelijk om de accu gedeeltelijk op te laden in een half uur tot een uur. Bekijk van tevoren waar oplaadpunten zitten en hou rekening met borgkosten. Vaak krijg je van het verhuurbedrijf een laadpasje mee waarmee je de auto gratis op kunt laden, vraag dit na bij het verhuurbedrijf. Informeer bij de verhuurder naar het aantal vrije kilometers dat je met de auto mag rijden en vraag ook naar de kilometerprijs die je betaalt voor iedere extra gereden kilometer. Check ten slotte hoe het zit met je eigen risico en eventuele benodigde verzekeringen.

Kenmerken en varianten van Elektrische auto

Rijbewijs B
Versnelling automaat
Aantal zitplaatsen variërend tot 5 zitplaatsen