Scooter leasen

5 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 18,- tot € 22,- incl. BTW en hangt af van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 5 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
1,-
1,-
1,-
Per weekend
1,-
1,-
1,-
Per week
4,-
5,-
5,-
Een scooter leasen: wat is dit precies?

Wil je graag een scooter bezitten om bijvoorbeeld te gebruiken voor woon-werk of voor leuke privéritjes? Dit vergt vaak een relatief grote financiële investering, die je je niet altijd kunt veroorloven. Scooter lease biedt de oplossing. Je bezit dan de scooter vanaf de eerste dag en betaalt het aankoopbedrag van de scooter in een bepaald aantal termijnen, in plaats van dit in één keer te betalen

Op afbetaling, in termijnen, huurkoop of lease?

Deze termen hoor je allemaal wel eens langskomen, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer. Het leasen van een scooter is simpelweg kopen op afbetaling. Dit doe je vervolgens in termijnen. In veel gevallen kun je zelf kiezen in hoeveel termijnen je de scooter wilt afbetalen. Minder termijnen zorgt voor een hoger maandbedrag, met als voordeel dat je sneller van de kosten af bent. Wil je liever lagere maandlasten en vind je het niet erg om hier langer aan vast te zitten? Kies dan voor een lange aflostermijn.

Zaken om op te letten bij scooter lease

Wanneer je een scooter gaat leasen, let dan op de volgende eventuele eisen van de lease-aanbieder:

  • Minimale en maximale leeftijd van de leaser
  • Minimaal benodigd inkomen
  • Woonachtig in Nederland
  • Geen negatieve BKR registratie

Let daarnaast op de leasevoorwaarden, zoals:

  • De rente die wordt berekend
  • Mogelijk aantal termijnen
  • Mogelijkheid tot tussentijds aflossen
  • Is de verzekering inbegrepen?
  • Zijn accessoires, zoals een helm, inbegrepen?

Vrijwel alle lease-aanbieders doen een BKR check wanneer jij een lease aanvraag hebt gedaan, om te controleren of jij financieel in staat bent om het maandelijkse leasebedrag te kunnen betalen. Voor de leaser is het voordeel dat hij/zij geen onverantwoordelijk leasecontract afsluiten dat zij eigenlijk niet kunnen betalen. Het behoedt de consument dus van overkreditering. Een scooter leasen zonder BKR registratie is dus vrijwel nooit mogelijk. Mocht dit wel mogelijk zijn, dan is de kans groot dat de berekende rente vele malen hoger is. Dit wordt gedaan om het risico af te dekken dat het bedrijf neemt.

Vergelijk scooters lease-aanbieders via Huren.nl

Via Huren.nl vergelijk je eenvoudig bedrijven die actief zijn in de scooter lease. Bovenaan deze pagina vergelijk je ze eenvoudig op prijs, beoordelingen en afstand vanaf jouw ingevoerde stad of postcode. Uiteraard kun je op hun websites de voorwaarden en eisen vinden bij het kopen van een scooter op afbetaling.