Tesla Model 3 leasen

12 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 555,- tot € 792,- excl. BTW en hangt af van de gekozen opties en leasemaatschappij.

Top 12 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Waarom een Tesla Model 3 kopen als je er ook één kan leasen?

Er zijn meerdere goede redenen om een Tesla Model 3 te leasen. Natuurlijk is het milieu de belangrijkste reden om een elektrische auto te leasen. Daarnaast is het aanschaffen van een nieuwe Tesla Model 3 zeer prijzig. De aanschaf van een Tesla komt gepaard met een grote investering. Een grote investering die je je op sommige momenten misschien niet kunt of wilt permitteren. Het leasen van een elektrische auto biedt uitkomst. Door een Tesla Model 3 te leasen, rijdt je voor een maandelijks vast bedrag in een nieuwe Tesla. Wanneer je elektrisch rijdt, profiteer je van veel financiële voordelen. Zo betaal je 4% bijtelling over de catalogusprijs tot €50.000. Voor het restbedrag van de catalogusprijs geldt de standaard bijtelling van 22%. Naast de lage bijtelling betaal je niet voor de motorrijtuigenbelasting en BPM. Ook is het thuis opladen van een Tesla 50% goedkoper dan rijden op brandstof. Wil je goedkoop een Tesla Model 3 leasen? Bekijk dan alle Tesla leasemaatschappijen en vind de beste deal.

Volledig elektrisch, compact en betaalbaar, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Model 3 is het kleinste model in Tesla’s aanbod en vormt daarmee het nieuwe instapmodel voor het merk. De Tesla Model 3 heeft grote stappen gemaakt als het gaat om bereik. Zo kun je met een volle acculading 500 km rijden zonder bij te laden. De type Long Range van de Model 3 geeft je beschikking over 211 kW, dit staat gelijk aan 283 pk. De performance versie is stukken sneller. De performance versie heeft namelijk 340 kW, wat gelijk staat aan 450 pk. Lease een Tesla Model 3 en rijdt in een duurzame splinternieuwe auto.

Zakelijk of privé een Tesla Model 3 leasen?

Tesla lease is zowel zakelijk als privé populair. Vele zijn zeer onder de indruk van de Tesla Model 3 maar kunnen of willen niet in één keer een grote investering doen. Hierdoor bieden vrijwel alle leasemaatschappijen zowel zakelijk als private lease aan. Dit is voor beide partijen erg interessant. Je rijdt namelijk zorgeloos in een gloednieuwe elektrische auto, bespaard BPM, motorrijtuigenbelasting en een hoop benzinekosten.

Voordat je een keuze maakt tussen zakelijk of private lease, laten we je graag de verschillen zien tussen de twee. De verschillen kunnen invloed hebben op jouw keuze.

  • De Tesla Model 3 komt eventueel in aanmerking voor 36% MIA regeling. Uitgangspunt is de aanschafwaarde van de auto, exclusief BTW. Auto’s komen voor maximaal 50.000 euro in aanmerking.De MIA is een extra aftrekpost die van de winst mag worden afgetrokken. 
  • Bij zakelijk leasen heb je vaak een vast budget waar je je aan moet houden
  • Wil je zakelijk een Tesla Model 3 leasen? Dan kan het zijn dat je bepaalde kleuren niet mag rijden
  • Mag je de leasewagen alleen gebruiken voor werk gerelateerde ritjes? Dan dien je vaak alle ritten vast te leggen in een rittenregistratie
  • Wil je privé een Tesla Model 3 leasen? Dan heb je zelf de keuze over de kleur en accessoires van de auto

Voor welke leasevorm kies je?

Heb je een keuze gemaakt tussen zakelijk en private lease? Dan is het goed om te weten dat er verschillende leasevormen zijn. Zowel bij privé en zakelijk lease heb je de keuze uit verschillende leasevormen. Deze leasevormen zijn operational lease, financial lease en shortlease. Hieronder zijn de verschillende leasevormen beschreven.

Financial lease

Financial lease is tegenwoordig ontzettend populair. Technisch gezien is financial lease het kopen van een auto op afbetaling. Je bent direct de economische eigenaar van de auto. Tijdens het leasecontract betaal je de auto binnen een aantal jaar af. Na het leasecontract is de auto volledig van jou. Omdat je direct de eigenaar bent van de auto, ben je zelf verantwoordelijk voor reparaties, onderhoud en de verzekering.

Operational lease

Operational lease is een luxe leasevorm waarbij je maandelijks een vast bedrag betaald, zonder enkele bijkomende kosten. Zaken zoals de reparaties, onderhoudsbeurten, autoverzekering, wegenbelasting zijn volledig bij de prijs inbegrepen. Gaat de auto kapot of heb je schade? Dat wordt dit opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij. In tegenstelling met financial lease sta je na het leasecontract met lege handen. Vaak heb je wel de mogelijkheid om de Tesla Model 3 na het leasecontract voordelig over te kopen.

Shortlease

Zoals de titel al een beetje weggeeft, is shortlease een korte leaseperiode. In feite is shortlease een lange huurperiode verwerkt in een leasecontract. De leaseperiode is minimaal een maand. Na de eerste maand is het leasecontract dagelijks opzegbaar. Een shortlease contract is een all-inclusive contact. Je betaalt een vast prijs per maand en daarin zijn alle kosten voor autobezit inbegrepen. Hieronder vallen zaken zoals onderhoud, verzekering, afschrijving, belasting en reparaties.

Gerelateerde categorieën