Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Bouwdroger huren

De prijs varieert van € 10,- tot € 74,- per dag en hangt af van luchtverplaatsing (m³), de capaciteit en het vermogen.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Voor kwaliteit en service!
  Meerdere vestigingen v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl
  Kapelle v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Uw betrouwbare verhuurpartner
  Rotterdam v.a. 60,-
  v.a. 60,-
 • Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen
  Aalsmeer v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Uw nummer 1 in machineverhuur!!
  Tilburg v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • Steigerkoning BV voorkomt problemen op hoogte
  Roosendaal v.a. 10,-
  v.a. 10,-
 • Vegelinsoord v.a. 57,-
  v.a. 57,-
 • Uw partner voor het huren van al uw bouwmaterieel
  Ridderkerk v.a. 51,-
  v.a. 51,-
 • Gewoon goede service
  Woerden v.a. 74,-
  v.a. 74,-
 • Voor de zakelijke en particuliere klant
  Waalwijk v.a. 60,-
  v.a. 60,-
 

Alles is zo weer droog met een bouwdroger

De meeste bouwdrogers werken als condensdrogers. Dat houdt in dat de vochtige lucht langs een verdamper in de bouwdroger wordt gezogen, waar de lucht dermate gekoeld wordt dat het condenseert. Via een condenswaterafvoer wordt  de condens naar een tank (of emmer) geleid. Op deze manier wordt de lucht in de ruimte veel sneller ontvochtigt. Stucwerk zal sneller drogen, net als verf, cement en andere bouwmaterialen die moeten uitharden. Dit scheelt enorm veel werktijd. 

Waterschade? Huur een isolatiedroger

Niet alleen in de bouw wordt bouwdroging doormiddel van condensatie gehuurd; ook in ruimtes met waterschade na bijvoorbeeld een lek, overstroming of brandschade is het ideaal om een isolatiedroger te huren. Het inzetten van een bouwdroger werkt kostenbesparend in vergelijking met andere drogers die enkel verwarmen. Daarnaast verbruiken condensatiedrogers minder stroom in vergelijking met adsorptiedrogers. Met een gehuurde bouwdroger verkort je de bouwtijd. Ruimtes zijn eerder droog, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. 

De meeste bouwdrogers zijn eenvoudig te verplaatsen en overal neer te zetten. De meeste bouwdrogers zijn voorzien van een radiaalventilator, die ervoor zorgt dat de lucht optimaal wordt verplaatst zodat de gehele ruimte goed ontvochtigt kan worden. De meeste bouwdrogers werken optimaal bij een temperatuur boven de 15 graden. Daarnaast is het aan te raden om de codensdroger te gebruiken in combinatie met een ventilator. Op deze manier behaald de condensdroger het hoogste rendement. 

Huur de juiste bouwdroger 

Er zijn grofweg drie modellen bouwdrogers te huur. De kleinste is ideaal voor een ruimte van maximaal 200 m3, de middelgrote droger is geschikt voor een ruimte van maximaal 400 m3 en het derde, krachtigste model kan een ruimte ontvochtigen van maximaal 800 m3. Het vermogen van bouwdrogers varieert van 450 tot meer dan 3.000 W. De capaciteit van de opvang van condenswater varieert van 12 tot 450 liter. Ook de luchtverplaatsing van bouwdrogers loopt sterk uiteen, namelijk van 150 tot meer dan 2.000 m3 per uur. Als je de bouwdroger in gebruik neemt, sluit de droger dan aan op een vrije elektriscitieitsgroep. Weet je niet zeker welke bouwdroger je nodig hebt voor jouw klus? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Zij kunnen een goede capaciteitsberekening maken, zodat je zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan.

Let op: tussen het uitschakelen van een bouwdroger en het opnieuw aanzetten moet minimaal 5 minuten zitten om beschadiging van elektrische onderdelen te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de droger uitsluitend rechtop gebruikt wordt. Het transporteren van de droger kan wel liggend. Huur slim, huur via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

 • Vermogen
  variërend van 470 tot 3.050 W
 • Capaciteit
  variërend van 12 tot 450 liter
 • Luchtverplaatsing
  variërend van 150 tot 2.200 m3/uur
 • Spanning
  220/230 of 400 V
 • Gewicht
  variërend van 30 tot 130 kg
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!