Kop van jut huren

2 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 60,- tot € 60,- en hangt af van het formaat en de uitvoering.

Top 2 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 0,6 tot 1,3 m
Breedte variërend van 0,2 tot 1,55 m
Hoogte variërend van 1,55 tot 7 m
Gewicht variërend van 30 tot 120 kg
Kop-van-jut, waar kan ik deze kermisattractie huren?

De kop-van-jut is een eeuwenoude, bekende kermisattractie die veelvuldig wordt verhuurd, hoewel niet iedereen weet dat het spel ‘kop-van-jut’ heet. De kop-van-jut is de typische kermisattractie waarbij de deelnemer met een hamer zo hard mogelijk op een vlak moet slaan. Een gewichtje vliegt vervolgens omhoog. Degene die het hardst slaat en het hoogst komt wint! Je kunt de kop-van-jut huren bij meerdere verhuurders die kermisattracties te huur aanbieden.

Denk aan de afmetingen van de kop-van-jut die je gaat huren

De kop-van-jut is meestal een elektrische kermisattractie. Zorg dus dat je toegang hebt tot elektriciteit op de locatie. De hoogte van de kop-van-jut verschilt per verhuurder, maar varieert van 1,5 tot wel 7 meter. Hoe hoger de kop-van-jut is die je huurt, hoe groter de blikvanger!

Waarom heet het de kop-van-jut?

Deze beroemde kermisattractie ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw. In deze tijd was ene Hendrik Jut een beruchte moordenaar, en was niet erg populair bij het publiek. Op de kermis werd tegen de gasten gezegd dat ze zich moesten inbeelden dat het de kop van Jut was, waar ze op moesten slaan. Die aanmoediging bleek te werken, en sindsdien heet deze attractie de kop-van-jut.