Stobbenfrees huren

13 aanbieders gevonden. De huurprijs voor een stobbenfrees varieert van € 49,- tot € 175,- per dag, afhankelijk van het vermogen.

Top 13 verhuurbedrijven

 • Huurtopper 2023
 • Pak kortingscode
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 3,4 tot 27 pk
Diameter freeswiel variërend van 34 tot 55 cm
Eigen gewicht variërend van 55 tot 332 kg
Aandrijving hydraulisch, elektrisch of zelf aandrijvend
Brandstof benzine
Huur een stobbenfrees en voorkom dat een boomstronk weer uitloopt

Je kunt een boomstronk of wortels van een gerooide boom eenvoudig stuk krijgen door het gebruiken van een stobbenfrees. Een stobbenfrees, ook wel boomstronkhakselaar genoemd, is voorzien van beitels op de frees, waarmee de stobbenfrees de boomstronk kan verpulveren. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven waar je stobbenfrezen en ander tuingereedschap kunt huren. Huren.nl heeft deze verhuurbedrijven verzameld, zodat jij makkelijk kunt vergelijken, en huren.

Huur een stobbenfrees met de juiste afmetingen voor jouw klus

Als je een stobbenfrees huurt om een bepaalde stronk te vernietigen, dan is het belangrijk dat je een stobbenfrees huurt met de juiste afmetingen. Er zijn een aantal aspecten waar je op kunt letten. Allereerst de werkhoogte: deze is meestal maximaal tot 55 centimeter. Let ook op de werkdiepte, dit is meestal iets minder dan de werkhoogte, gemiddeld zo rond de 40 centimeter. De meeste stobbenfrezen werken op benzine, maar de aandrijving kan wel verschillen. Er zijn boomstronkhakselaars die hydraulisch, elektrisch of zelfaandrijvend zijn.

Denk aan gepast vervoer voor de gehuurde stobbenfrees

Houd er rekening mee dat je eventueel speciaal vervoer nodig hebt om een stobbenfrees te vervoeren. Het eigengewicht van boomstronkhakselaars varieert namelijk van 55 tot 350 kilogram. Huur eventueel een geschikte aanhanger om de boomstronkhakselaar zelf te vervoeren. Sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de stobbenfrees te komen brengen en halen (tegen een meerprijs).

Denk aan veiligheid, bijkomende kosten en andere extra’s

Let op: wist je dat er boven de getoonde huurprijzen in sommige gevallen extra slijpkosten bijkomen? Een stobbenfrees moet altijd vlijmscherp zijn om goed te kunnen werken. Daarom wordt de boomstronkhakselaar vaak na elke huurperiode geslepen. Het kan zijn dat het verhuurbedrijf hiervoor extra kosten in rekening brengt. Bij andere verhuurbedrijven zitten deze kosten al inbegrepen bij de huurprijs. Houdt daarbij ook rekening met de bijkomende brandstofkosten. Omdat je te maken hebt met vlijmscherpe messen, is het belangrijk om altijd de veiligheid in acht te nemen. Zorg in ieder geval voor voldoende beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbeschermers.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hanteren de verhuurders een minimale huurperiode?
Een groot deel van alle verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor stobbenfrees machines in de meeste gevallen één dag. Bij enkele stobbenfrees verhuurders heb je de mogelijkheid om een stobbenfrees voor een dagdeel te huren. We willen je adviseren om een kijkje te nemen op de website van de verhuurder om zo de minimale huurperiode te bekijken.
Moet ik borg betalen bij het huren van een stobbenfrees?
Bij vrijwel elke verhuurder dien je borg te betalen. De borg is sterk afhankelijk van het type stobbenfrees en de verhuurder. De borg betaal je vaak op het moment van levering. Echter zijn er ook verhuurders die de borg het liefst een paar dagen van te voren willen hebben. In de meeste gevallen betaal je door middel van een bankoverschrijving of pinopdracht. Enkele verhuurders ontvangen de borg graag contant. Wanneer je de stobbenfrees volgens de voorwaarde van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, krijg je de borg retour. Bekijk voordat je gaat huren naar de voorwaarden, zo voorkom je verrassingen omtrent de borg.
Hoe lang van te voren moet ik een stobbenfrees huren?
We raden je aan om de stobbenfrees zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Enkele verhuurders hebben altijd een stobbenfrees beschikbaar maar er zijn ook verhuurbedrijven die niet altijd een stobbenfrees op voorraad hebben. Door op tijd te reserveren heb je nog ruim de tijd voor dit soort zaken. Reserveer op tijd en vergroot de kans dat jij de stobbenfrees succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag. Heb je de stobbenfrees vandaag nog nodig? Dan raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder om de mogelijkheden en beschikbaarheid te controleren.
Kan ik zowel zakelijk als particulier een stobbenfrees huren?
In bijna alle gevallen kun je de stobbenfrees zowel zakelijk als particulier huren. Enkele verhuurders verhuren alleen aan zakelijke klanten. Bij de meeste verhuurders kun je een stobbenfrees zakelijk op factuurbasis huren. Bekijk voordat je gaat reserveren of je als particulier kunt huren bij het verhuurbedrijf, in veel gevallen staat dit duidelijk op de website vermeld. Bij twijfel kun je contact opnemen met het verhuurbedrijf.
Hoe kan ik een stobbenfrees huren?
Vergelijk alle verhuurders en vind de verhuurder die het beste aansluit op je behoefte. Reserveren kan in veel gevallen online. In sommige gevallen dien je de machine telefonisch te reserveren. Geef bij de reservering aan waar, wanneer en voor hoelang je de stobbenfrees nodig hebt.
Welke stobbenfrees moet ik huren?
Wanneer je een stronk gaat vernietigen is het belangrijk dat je een stobbenfrees met het juiste formaat zaag huurt. Er zijn een aantal aspecten waar je aan moet denken. Allereerst de werkhoogte: deze is meestal maximaal tot 55 centimeter. Denk ook aan de werkdiepte , de werkdiepte is vaak gemiddeld rond de 40 centimeter. Moet je een kleine stronk verwijderen? Huur dan een kleine stobbenfrees. Moet je een gigantische stronk verwijderen? Ga dan voor een stobbenfrees met een groot mes.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Wanneer je online reserveert heb je in veel gevallen de mogelijkheid om direct met iDeal te betalen. Bij enkele stobbenfrees verhuurders betaal je op het moment dat de stobbenfrees wordt afgeleverd. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.

Levering

Kan de stobbenfrees op locatie worden geleverd?
Bij vrijwel elk bedrijf is het mogelijk om de stobbenfrees op locatie te laten bezorgen. In de meeste gevallen zijn er kosten verbonden aan dit transport. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om de machine op te halen. Bekijk alle bedrijven met een stobbenfrees te huur en informeer naar hun mogelijkheden.
Krijg ik een instructie bij de levering?
Wanneer je een stobbenfrees huurt krijg je in de meeste gevallen een korte instructie. In enkele gevallen wordt er ook een handleiding meegeleverd. Heb je tijden het frezen vragen of kom je er niet uit met de handleiding? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Het verhuurbedrijf helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.
Wat gebeurt er tijdens de levering?
Bij de levering kun je veel meer verwachten dan alleen de overdracht van de stobbenfrees. Tijdens de overdracht krijg je in enkele gevallen een korte instructie over de machine, waar alle koppen zitten en waar de knoppen voor dienen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kennismaking met de verhuurder. Bekijk samen met de verhuurder naar eventuele schade plekken en neem daar foto's van. Zo voorkom je achteraf discussies over nieuwe of oude schade plekken. Bij de overdracht dien je vaak je ID mee te brengen en eventueel borg te betalen. Ten slotte teken je in veel gevallen een huurcontract of een overdrachtsformulier.

Gebruik

Hoe moet ik stobben frezen?
Stobben frezen gebeurt vaak na het kappen van een boom. Zorg ervoor dat de boom zo dicht mogelijk bij de grond is afgehakt. De beste manier is om dit met een kettingzaag te doen. Er moet tenminste aan drie kanten voldoende aarde rondom de stronk zijn om te kunnen frezen. Minimaal 25 cm, maar het liefst meer. 50cm is een goede indicatie. Maak de ruimte vrij van stenen, steentjes, grind en straatwerk. Pak handschoenen, een veiligheidsbril en oorbescherming. Pak vervolgens de stobbenfrees, slijp de stronk zo ver mogelijk af. Je hoeft te stronk niet uit te graven. De beitels werken perfect in het zand, je hoeft dus niet bang te zijn dat je te ver door de stronk heen gaat.
Waar moet ik aan denken tijdens het frezen?
De zeer snel ronddraaiende beitels van de boomstronkfrees kunnen kleine steentjes en houtsnippers met grote kracht rondslingeren. Zorg er dus voor dat niemand rond de machine loopt. Ook maakt de boomstronkfrees veel geluid. Neem veiligheidsmaatregelen voordat je begint. De bediener van de stobbenfrees moet verplicht handschoenen, veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril en gehoorbescherming dragen. Houd ook rekening met de buren! Een stobbenfrees maakt veel lawaai.
Wat moet ik doen met de de overblijfselen van de boom?
Door het wegfrezen van een stronk of een wortel komen er veel kleine houtsnippertjes vrij. Je kunt deze houtsnippers verwerken in in de aarde of gebruiken als tuinpad. Omdat de meeste machines de aarde woelen, ontstaat er een mengsel van aarde en houtsnippers. Je hoeft de houtsnippers niet uit de aarde te halen. De houtsnippers verteren na enige tijd. Hierdoor ontstaat er een zeer vruchtbare bodem. Wanneer je de houtsnippers laat liggen hoef je niet meer bij te mesten, Je hebt ook de mogelijkheid om de snippers in de groene afvalbak te gooien.
Mag iedereen stronken frezen?
Ja, mits je de veiligheidsregels volgt. Het is verplicht om handschoenen, veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen. Heb je niet alle benodigheden? Informeer dan bij de verhuurder of je de mogelijkheid hebt om dit te huren.