Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Bestelwagen huren in Breda

Vind snel een verhuurder van verhuisbussen rondom Breda

Help je bij de organisatie van een groot buurtfeest, en ben jij gevraagd de barbecues op te halen bij de verhuurder? Of sta je op een beurs in het buitenland en zoek je iets om je waren mee te vervoeren? Of ga je binnenkort verhuizen? Wat je reden ook is, iedereen die een bestelbusje of verhuiswagen zoekt in en om Breda, bijvoorbeeld in de omgeving van plaatsen als Etten-Leur, Oosterhout, Gilze, Prinsenbeek of Rijen, is deze internetpagina hét ideale startpunt. Hier zie je in één keer welke verhuurders er bij jou in de buurt zitten. Ook voor een verhuizing binnen Breda is dit dus ideaal. Bijvoorbeeld als je van een studentenkamer in het centrum verhuist naar iets ruimers in Princenhage, Gageldonk, Zandberg of Heusdenhout. Maar let op! Geen enkele bestelwagen is hetzelfde. Bedenk dus vooraf wat je precies nodig hebt. Wellicht wil je bijvoorbeeld een wagen met hydraulische laadklep voor grote kasten, of extra veel laadruimte omdat je gaat samenwonen. Klik eens rond op onze site. Voor je het weet heb je een goede verhuurder gevonden en kan je beginnen met jouw monsterklus! Nu alleen nog wat vrienden optrommelen die je willen helpen…

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?

  Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van de reservering hangt grotendeels af van het gekozen verhuurbedrijf en op welk moment je wilt annuleren. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit minimaal 24 uur voor vertrek te zijn. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de bedrijfswagen wil huren.

 • Moet ik een borg betalen bij het huren van een bedrijfswagen?

  Ja, bij vrijwel alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van de borg varieert van circa €300 tot circa €2.000, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type bedrijfswagen en of je het eigen risico hebt verlaagd. Als je een borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan bij het ophalen van de gehuurde bedrijfswagen. Wanneer de bedrijfswagen volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de borg weer retour. Controleer de voorwaarden omtrent de eventuele borg altijd goed bij de verhuurder voordat je de bedrijfswagen huurt, dit om verrassingen te voorkomen.

 • Kan de lading van de bedrijfswagen worden verzekerd?

  Ja, de lading kan zeker worden verzekerd, echter kan dit niet bij het verhuurbedrijf zelf. Het verhuurbedrijf heeft zelf geen mogelijkheid om de door jouw vervoerde lading te laten verzekeren. Een eventuele verzekering voor de te vervoeren lading, zal zelf moeten worden geregeld met een verzekeringsmaatschappij. Hiervoor kun je aankloppen bij je eigen of een andere verzekeringsmaatschappij. Wanneer je je inboedel gaat verhuizen, dan raden wij je aan om te kijken naar een inboedelverzekering, waarbij het transport ervan ook verzekerd is.

 • Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een bedrijfswagen?

  Ja, er geldt voor het huren van een bedrijfswagen een minimale leeftijd, de minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en in sommige gevallen ook per voertuigtype. Bij het merendeel van de huurders moet de bestuurder minimaal één jaar het rijbewijs in bezit hebben. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben.

 • Welke bedrijfswagen kan ik met het B- rijbewijs huren?

  In de meeste gevallen is het mogelijk om alle types bedrijfswagens te huren met een normaal B- rijbewijs. Echter heb je in sommige gevallen een BE- rijbewijs nodig, dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de gehuurde bedrijfswagen meer dan 3.500 kilo weegt. Wanneer je twijfelt over het benodigde type rijbewijs kun je uiteraard het verhuurbedrijf benaderen om je te laten informeren over een bepaald type bedrijfswagen.

 • Wat is de hoogte van het eigen risico bij het huren van een bedrijfswagen?

  De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De bedrijfswagens zijn verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Sommige verhuurbedrijven hanteren een verhoogd eigen risico bij bestuurders onder de 21 jaar. Ook verschilt het eigen risico wanneer je particulier of zakelijk huurt. Tevens kun je het eigen risico bij veel partijen verlagen tegenover een meerprijs. Controleer daarom goed wat het eigen risico is.

Levering

 • Hoe worden de brandstofkosten berekend?

  In veel gevallen krijg je de bedrijfswagen met een volle tank mee en dien je de bedrijfswagen ook weer met een volle tank in te leveren. De brandstof tijdens het gebruik betaal je in dat geval zelf. Zorg wel dat je de bedrijfswagen dichtbij het verhuurbedrijf weer vol tankt zodat je de bedrijfswagen ook daadwerkelijk inlevert met een volle tank. Daarmee voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van brandstof. Soms kun je er ook voor kiezen om de bedrijfswagen in te leveren zonder volle tank waarbij de verhuurder bekijkt hoeveel brandstof er is verbruikt en dit aan jou doorberekent. Dit is vaak duurder dan wanneer je de bedrijfswagen met een volle tank moet inleveren omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik bij de verhuurder voordat je gaat huren.

 • Waar moet ik op letten bij het ophalen van de bedrijfswagen?

  Let bij het ophalen van de bedrijfswagen op het meenemen van je rijbewijs. Bekijk voor de huurperiode ook of de borg contant of via de pin betaald moet worden, dit verschilt per verhuurbedrijf. Het is ook handig om de bevestiging van de reservering mee te nemen. Ten slotte vragen sommige verhuurbedrijven om een adreslegitimatie mee te nemen, denk hierbij aan een afschrijving van je telefoonabonnement of een bankoverschrijving. Daarnaast raden wij je aan om bij het ophalen van de bedrijfswagen foto's te maken van alle eventuele huidige schadeplekken aan de bedrijfswagen. Laat deze schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Lever je de bedrijfswagen weer in? Laat dan de verhuurder op het formulier erkennen dat er geen nieuwe beschadigingen zijn aangebracht tijdens jouw huurperiode om eventuele onenigheid te voorkomen.

 • Kan ik de bedrijfswagen na sluitingstijd inleveren?

  In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de bedrijfswagen na sluitingstijd in te leveren. Is het voor jou niet mogelijk om de bedrijfswagen tijdens de openingstijden in te leveren, let dan extra goed op tijdens het reserveren van de bedrijfswagen. Vaak staat op de website van het verhuurbedrijf vermeld of je de bedrijfswagen na sluitingstijd kunt inleveren. Mocht je het online niet kunnen vinden, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

 • Kan ik de bedrijfswagen inleveren op een andere locatie dan waar ik deze heb opgehaald?

  Of je de bedrijfswagen op een andere locatie kan inleveren dan waar je deze hebt opgehaald, hangt af van het verhuurbedrijf waar je de bedrijfswagen gaat huren. In sommige gevallen is dit mogelijk. Soms wordt er een toeslag berekend wanneer je de bedrijfswagen inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden door.

Gebruik

 • Wat moet ik doen bij pech of schade?

  In de meeste gevallen bevindt er zich een calamiteitenformulier in het dashboardkastje. Hier kun je precies zien wat je in welke situatie moet doen. Mocht deze niet aanwezig zijn, of kom je er niet uit, dan raden wij je aan om contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Mocht het zo zijn dat je niet verder kunt rijden, dan zal er in de meeste gevallen hulp bij pech of vervangend vervoer worden geregeld. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de bedrijfswagen en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. Het Europese schadeformulier kun je vaak in het dashboardkastje vinden, daarnaast is het ook mogelijk om deze online te downloaden. Zorg in ieder geval dat je veilig langs de weg staat.

 • Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor mij eigen risico?

  Bovenhoofdse schade is schade die, zoals de naam suggereert, zich boven de grens van 1.90 meter bevindt. De schade kan vooral ontstaan wanneer je onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Let daarom altijd op de verkeersborden en/of informatieborden waarop de desbetreffende doorrijhoogtes worden vermeld. Bovenhoofdse schade is in de meeste gevallen niet afkoopbaar, dit betekent dat jij aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade bedrag wijkt vaak af van het standaard eigen risico bedrag. Wil je precies weten wat de hoogte hiervan is? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Wat is overbelading en wat kunnen de gevolgen ervan zijn?

  Overbelading is het overschrijden van het totale gewicht van de gehuurde bedrijfswagen. Wanneer je onderweg schade rijdt, terwijl de gehuurde bedrijfswagen overbeladen is, is het risico geheel voor eigen rekening. Elke auto heeft een specifiek maximaal totaalgewicht. Het totaalgewicht bestaat uit het gewicht van de auto zelf, de lading en de personen die zich in de auto bevinden. Weet je niet zeker hoeveel lading je mag meenemen, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Mag ik met de gehuurde bedrijfswagen naar het buitenland rijden?

  Het is bij veel verhuurders toegestaan om met de bedrijfswagens naar het buitenland te rijden. Dit kan uiteraard afwijken, dus controleer altijd goed bij de verhuurder of het mogelijk is om met de bedrijfswagen naar het buitenland te rijden. Voor sommige bedrijfswagens is het verplicht om speciale milieustickers en/of vignetten aan te schaffen en in sommige landen geldt een extra tol voor specifieke bedrijfswagens. Omdat de regels per land en type bedrijfswagen verschillen, kun je uiteraard voor meer informatie terecht bij het verhuurbedrijf. Het niet aanschaffen van een milieusticker of vignet kan leiden tot vervelende kosten, laat je daarom vooraf goed informeren.

 • Mag er iemand anders de bedrijfswagen besturen terwijl ik de bedrijfswagen heb gehuurd?

  In de meeste gevallen is het mogelijk dat iemand anders de bedrijfswagen mag besturen. Echter dient die andere bestuurder vooraf wel zijn rijbewijs te laten controleren. Dit heeft te maken met de verzekering van de bedrijfswagen. Ben jij zelf de huurder maar rijdt iemand anders? Dan blijf jij wel de verantwoordelijke van de bedrijfswagen, bijvoorbeeld voor schade en/of boetes. Controleer bij het door jou gekozen verhuurbedrijf of het mogelijk is dat iemand anders dan de huurder de bedrijfswagen bestuurt, het komt namelijk ook voor dat alleen degene die staat vermeld in het huurcontract de gehuurde bedrijfswagen mag besturen.

 • Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?

  Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Je betaalt in die eerste vrije kilometers dus alleen maar voor de benzine. Als je meer dan kilometers rijdt dan het aantal vrije kilometers, dan betaal je een toeslag per kilometer. Wanneer je een lange afstand moet afleggen met de bedrijfswagen, dan raden wij je aan om een verhuurbedrijf te zoeken, dat ook kilometervrije verhuur aanbiedt. Dit betekent dat je een onbeperkt aantal kilometers mag afleggen, zonder dat je daar toeslag over hoeft te betalen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 200 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,19 per kilometer. Je rijdt dan dus 100 vrije kilometers en 100 kilometer tegen een toeslag van €0,19 per kilometer. Je betaalt dan dus (100 x 0,19) €19,00.

 • Is het mogelijk om de huurperiode tijdens het gebruik te verlengen of in te korten?

  In de meeste gevallen is het mogelijk om tijdens het gebruik de huurperiode te verlengen, mits de betreffende bedrijfswagen voor deze periode nog beschikbaar is en de verlenging van de huurperiode tijdig aangekondigd wordt. Afhankelijk van het verhuurbedrijf zou er nog een extra borgstelling gevraagd kunnen worden. Bij sommige verhuurbedrijven is het ook mogelijk om de huurperiode in te korten, dit is echter sterk afhankelijk van het verschil tussen de verwachte en de gerealiseerde huurperiode. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.