Cabrio huren

3 aanbieders gevonden. Huurprijzen variëren per verhuurbedrijf en zijn afhankelijk van het merk, het model en het aantal vrije km.

Top 3 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Rijbewijs B
Versnelling handgeschakeld of automaat
Brandstof benzine, diesel of elektrisch

Recente huuraanvragen

BMW 4-Serie Cabrio in Eindhoven

voor 2 dagen bij Direct Onderweg B.V.

11-04-2024
Gooi je haren los in een gehuurde cabrio!

Een cabrio kan je voor veel verschillende gelegenheden huren. Of je nou een cabrio wilt huren omdat je gaat trouwen en je mooi wilt verschijnen op je bruiloft, of omdat je voor een dagje uit een cabriolet wilt huren om lekker te toeren met je haren in de wind. Met een huurauto geniet je volop van het geweldige weer en de mooie omgeving. Het huren van een cabrio geeft een totaal andere ervaring dan het huren van een normale auto. Ontdek zelf hoe het voelt om rond te rijden in een cabrio tijdens een dagje uit of een weekendje weg. Veel verhuurbedrijven die personenauto’s verhuren hebben een aantal opendakjes in hun wagenpark staan. Bij Huren.nl vergelijk je alle cabrio’s met een softtop en hardtop in één oogopslag.

Een cabrio huren, dit is wat je moet weten.

Het zoeken naar het bedrijf dat bij jou in de buurt zit en dé cabriolet heeft waar je naar op zoek bent, is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk veel bedrijven die een cabrio te huur hebben. Daarom wil Huren.nl het graag wat simpeler voor je maken. Op deze pagina staan de verhuurbedrijven waar je een cabrio auto kan huren op een rijtje, zodat je niet meer zelf op zoek hoeft en makkelijk de verhuurbedrijven kan bekijken en vergelijken.

Ben je niet de enige die die de auto zal besturen? Bekijk dan of dit wel is toegestaan. In veel gevallen kun je in het contract van te voren aangeven dat er ook andere bestuurders zullen zijn. Bekijk daarnaast ook naar de eisen waaraan je moet voldoen. Sommige cabrio’s mogen alleen gehuurd worden als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt. Dit verschilt per verhuurbedrijf en ligt vaak tussen de 21 en 25 jaar. Sommige cabrio verhuurders bieden wel de mogelijkheid een cabrio te huren als je wat jonger bent, maar dan kan het wel zijn dat het verhuurbedrijf een verhoogd eigen risico hanteert. Dit is dan vaak niet te verlagen. Houd er ook rekening mee dat je niet alle oldtimer cabrio'ss zelf mag besturen. Er zal dan een chauffeur worden geregeld door het verhuurbedrijf. Er zijn ook verhuurders die willen dat je een minimum aantal jaren je rijbewijs in bezit hebt. De meeste verhuurders hebben algemene voorwaarden. Lees de algemene voorwaarden goed voordat je een auto huurt, zo weet je goed wat je rechten en plichten zijn. Tevens kun je in de algemene voorwaarden zien of je met de auto naar het buitenland mag. In de algemene voorwaarden vind je ook alles terug over de borgkosten, hoe je moet betalen en hoe je de cabriolet kunt inleveren.

Een cabrio voor een feestelijke gelegenheid

Heb je al bedacht wat voor type cabrio je wilt huren? In principe is een cabriolet een auto met open dak; dit kan elk gewenst model en type zijn. Er zijn moderne, sportieve modellen, speciale cabrio’s voor bruiloften, Oldtimers, luxe varianten; ga zo maar door. Een cabriolet huren is ideaal voor een gala, een bruiloft of een ander evenement. Bij veel verhuurders kun je een cabrio huren met een chauffeur.

Dagje toeren met een gehuurde cabriolet

Ben je van plan om een dagje te toeren met een cabrio? Er zijn genoeg verhuurbedrijven die hier goed op inspelen. Veel verhuurbedrijven bieden bijvoorbeeld leuke extra’s aan zoals mooie tourroutes en een navigatiesysteem. Let op: cabrio’s hebben over het algemeen weinig bagageruimte en soms ook maar twee zitplaatsen (en vaak geen achterbank). Je bent om deze reden dus beperkt in de hoeveelheid bagage die je kan meenemen. Ook handig om te bedenken als je gaat toeren: hoeveel vrije kilometers zijn er meegerekend in de huurprijs. Sommige verhuurbedrijven bieden een onbeperkt aantal kilometers aan, vaak is de huurprijs dan wel wat hoger. De vrije kilometers die verhuurbedrijven hanteren variëren vaak tussen de 100 of 150 kilometers.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een cabrio reserveren?
Bij de meeste verhuurders kun je de cabrio online reserveren. Vaak heb je ook de mogelijkheid om de cabrio telefonisch te reserveren. Kies een cabrio bij het door jou gekozen verhuurbedrijf en geef aan wanneer je de auto wilt huren.
Kan ik een cabrio huren op zondag?
Een cabrio huren op zondag kan bij enkele verhuurders. Vergelijk de verhuurbedrijven en bekijk goed welke verhuurder auto's verhuurd op zondag. Er zijn verhuurbedrijven die niet geopend zijn op zondag maar waar je wel een auto kunt ophalen. Informeer naar de mogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Wanneer het niet mogelijk is om de auto op zondag op te halen, dan heb je de mogelijkheid om de auto op zaterdag op te halen en hem maandag weer terug te brengen.
Is het mogelijk om een cabrio te huren van een particulier?
Een cabrio huren van een particulier is mogelijk. Een particuliere auto huren doe je via een huurportaal, via het huurportaal kun je een auto bij jou in de omgeving huren. Voordat je een partieculieren auto gaat huren is het handig om te kijken naar de verzekeringen. Vaak heeft het huurportaal de verzekering geregeld en is de prijs hiervan inbegrepen in de huurprijs. Dit is echter niet bij elk huurportaal het geval. Vergelijk de verhuurbedrijven goed en vind de verhuurder die jouw het beste voorziet in behoefte.
Kan ik een chauffeur huren bij mijn cabrio?
Er zijn veel verschillende soorten cabrio’s te huur. Zo kun je moderne, sportieve modellen huren maar ook speciale cabrio’s voor bruiloften, oldtimers en luxe cabrio’s. Wil je een cabrio huren voor een bruiloft of gala? Dan is het in enkele gevallen mogelijk om een chauffeur te huren. Bij bruiloft cabrio’s en oldtimers heb je bijna altijd de mogelijkheid om een chauffeur te huren. Bij sommige cabrio verhuur is de chauffeur bij de prijs inbegrepen. Bekijk per verhuurder of de cabrio te huur is met een chauffeur.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Bij de meeste verhuurders is optijd annuleren kosteloos. Het annuleren dien je vaak 24 uur voor het ophalen van de auto te doen. Dit geldt niet voor elke verhuurder, dus we adviseren je om altijd even naar de annulerigsvoorwaarden te kijken.
Dien ik borg te betalen bij het huren van een cabrio?
Bij vrijwel alle verhuurders dien je borg te betalen. De hoogte van de borg hangt af van het type cabrio, de verhuurder en de hoogte van je eigen risico. De borg viarieert van circa €300 tot circa €1000. Bij een goedkopere cabrio betaal je minder borg dan bij een dure luxe cabrio. In een aantal gevallen is het mogelijk om de borg te verlagen door je te verzekeren via je eigen risico. Je betaalt dan een meerprijs per dag of week bovenop de reguliere huurprijs. De borg betaal je in veel gevallen op het moment dat de huurauto overhandigd wordt, in de meeste gevallen moet je dit doen door middel van een bankoverschrijving. Wanneer de cabrio volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je borg retour. Controleer de voorwaarden omtrent de borg altijd goed om verrassingen te voorkomen.
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een cabrio?
In principe mag iedereen met een rijbewijs B een cabrio huren. Echter hanteren veel verhuurbedrijven een minimum leeftijd. Deze minimum leeftijd ligt vaak tussen de 18 en 23 jaar. Bij het meredeel van de verhuurbedrijven moet de bestuurder minimaal 2 of 3 jaren in het bezit zijn van een rijbewijs. Als je een cabrio huurt bij een particulier dan kan de minimum leeftijd een stuk hoger liggen. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewiijs in bezit moet hebben. Staat de informatie niet vermeld op de website? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Kan ik ook een cabrio huren voor een bruiloft?
Ja, dit is mogelijk. In veel gevallen is het mogelijk om een cabrio te huren als huwelijksauto. In enkele gevallen heb je de mogelijkheid om een chauffeur te huren. Bij speciale bruiloft auto’s en oldtimers heb je bijna altijd de mogelijkheid om een chauffeur te huren. Of de chauffeur bij de prijs zit inbegrepen verschilt per verhuurder. Bekijk daarom goed welke verhuurder extra kosten rekent en welke niet.
Wat is de minimale huurperiode?
Voor cabrio’s is er vrijwel altijd een minimale huurperiode. De minimale huurperiode bedraagt in de meeste gevallen een halve of een hele dag, er zijn echter enkele bedrijven die hiervan afwijken. In de meeste gevallen is deze informatie eenvoudig te vinden op de website van de verhuurder.

Levering

Ik ga de cabrio ophalen, waar moet ik op letten?
Voordat je de auto gaat ophalen is het belangrijk dat je een aantal dingen niet vergeet mee te nemen. Neem bij het ophalen van de huurauto je rijbewijs mee en zorg dat je de eventuele borg kunt betalen. Informeer bij het verhuurbedrijf of je de borg contant of per pin moet betalen. Bij het ophalen van de cabriolet moet je op een paar dingen letten. We raden je aan om foto’s te maken van eventuele schade plekken bij de huurauto. Laat de schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Bij het inleveren van de cabrio kun je altijd terugvallen op het erkende schade formulier. Zo kun je eventuele onenigheden voorkomen.
Is het mogelijk om de huurauto na sluitingstijd in te leveren?
Vaak is het niet mogelijk om de cabrio na de sluitingstijd in te leveren. Ben je niet in de mogelijkheid om de auto tijdens de opningstijden in te leveren? Bekijk dan goed van te voren bij de verhuurbedrijven hoe je de cabrio kunt inleveren en of je de cabrio na sluitingstijd kunt retourneren. Staat de informatie niet vermeld op de website? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Is het mogelijk om de cabrio op locatie te laten bezorgen?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw gehuurde cabrio ook op locatie af te laten leveren, echter zijn hier vrijwel altijd kosten aan verbonden en sommige verhuurders leveren alleen in bepaalde regio's. Vaak wordt er een specifieke prijs per kilometer berekend voor de leveringskosten. Bekijk de bezorgkosten en voorwaarden op de website van de verhuurder, of neem telefonisch contact met hen op om te informeren.

Gebruik

Mag ik met de auto de grens over?
Bij vrijwel alle verhuurders is het toegestaan om met de auto naar het buitenland te rijden. We adviseren je wel om dit van te voren te checken, niet alle verhuurders staan toe dat je naar het buitenland rijdt.
Wie mag de gehuurde auto besturen?
Bij de meeste verhuurbedrijven is het geen probleem dat iemand anders de auto bestuurd. Echter dient de tweede bestuurder vaak wel van te voren zijn rijbewijs te laten zien aan de verhuurder. Dit heeft te maken met de verzekering van de cabrio. De huurder blijft wel ter alle tijden verantwoordelijk over de auto. Dit betekend dat eventuele boetes en/of schade verhaald word bij de huurder.
Kan ik de huurperiode nog verlengen?
Dit verschilt sterk per verhuurder. Vaak is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit op tijd doet. We adviseren je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder zodat je samen naar de mogelijkheden kunt kijken.
Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
Bij het huren van een cabrio krijg je vaak een aantal vrije kilometers. Vrije kilometers zijn kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Je betaalt bij de vrije kilometers alleen voor de benzine. Op het moment dat je meer rijdt dan het aantal vrije kilometers, dan betaal je een toeslag per kilometer. Wil je veel rijden? Zoek dan een verhuurbedrijf met veel vrije kilometers. Zo kun je veel vrije kilometers rijden zonder toeslag te betalen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 200 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,19 per kilometer. Je rijdt dan dus 100 vrije kilometers en 100 kilometer tegen een toeslag van €0,19 per kilometer. Je betaalt dan dus (100 x 0,19) €19,00.
Ik heb pech en/of schade, wat moet ik doen?
Bij schade of pech adviseren we je om direct contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder informeert je en biedt hulp. Wanneer je schade of pech hebt raden we je aan om direct foto's te maken van de schade en de situatie, zo kun je hier later op terug komen.