Aanhanger huren in Amsterdam

Eenvoudig een aanhanger huren in Amsterdam

Het huren van een aanhanger in en rondom Amsterdam gaat zeer eenvoudig via Huren.nl. Er zijn veel verschillende soorten aanhangers te huur. Hierdoor is het soms lastig om een verhuurder te vinden die over de juiste aanhanger beschikt. Om het huurproces stukken makkelijker te maken hebben we hierboven alle soorten aanhangers verzameld. Bekijk de soort aanhangers, maak een keuze en vergelijk alle verhuurders. De aanhanger verhuurders zijn te vergelijken op de prijs, beoordelingen, service, algemene voorwaarde en afstand. Weet je niet zeker of je over het juiste rijbewijs bezit om de aanhanger te trekken? Bekijk dan hieronder welke aanhanger je mag trekken met jouw rijbewijs.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhanger?

Welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van de totale maximale massa van de aanhanger. De maximale massa van een aanhanger is het gewicht van de aanhanger + de belading. Vergeet niet naar het maximale trekgewicht van de auto te kijken. Het maximale trekgewicht is terug te vinden op het kentekenbewijs en in het instructieboekje van de auto. Bekijk hieronder welke aanhanger je mag trekken met jouw rijbewijs.

Aanhangers rijbewijs B

Beschik je alleen over het standaard rijbewijs B? Dan mag je met het rijbewijs:

  • Aanhangers met een maximale massa tot 750 kg trekken
  • Aanhangers trekken zwaarder dan 750 kg wanneer het totale gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kg komt

Aanhangers rijbewijs B+

Wanneer je over het rijbewijs B+ beschikt, dan mag je:

  • Vrijwel alle aanhangers trekken mits het totaalgewicht van de auto + de volle aanhanger niet boven de 4250 kg uitkomt

Aanhangers rijbewijs BE behaald voor 2013

Beschik je over het rijbewijs BE en heb je deze gehaald voor 19 januari 2013? Dan mag je:

  • Alle aanhangers trekken. Let wel op het maximale trekgewicht van je voertuig

Aanhangers rijbewijs BE behaald na 2013

Wanneer je het rijbewijs BE na 19 januari 2013 hebt behaald, dan mag je:

  • Aanhangers trekken met een maximum totaalgewicht van 3500 kg (aanhanger + inhoud)

Punten waarop je de verhuurders kunt vergelijken

Wanneer je een aanhanger gaat huren, dan is het verstandig om de verhuurders op een aantal punten te vergelijken. Een paar van deze belangrijke punten worden hieronder besproken.

Algemene voorwaarde

Naast dat je de verhuurders op de prijs, beoordelingen en afstand kunt vergelijken, kun je ook naar de algemene voorwaarde kijken. Neem de algemene voorwaarde door en voorkom verrassingen. In de algemene voorwaarde vind je zaken terug zoals:

De annuleringsvoorwaarde

Het rijden in het buitenland Voorwaarde omtrent het ophalen en terugbrengen van de aanhanger De minimale leeftijd De borg

Kijk naar de totaalprijs!

Vergelijk de verhuurders altijd op de totaalprijs. Het kan namelijk zijn dat de verhuurder staffelkorting rekent. Zo verlagen veel verhuurders hun dagprijs na een bepaalde periode. Dus wil je een aanhanger voor bijvoorbeeld een week huren? Vergelijk dan de verhuurders op de totaalprijs van een week.

Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met de door jou gekozen verhuurder. Bij vragen staan verhuurders je graag te woord. Een aanhanger huren in Amsterdam doe je makkelijk en snel via Huren.nl!