Okselkruk huren

Vergelijk 3 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Geen druk op uw polsen en handen, maar toch krukken? Huur de okselkruk

Als het huren van elleboogkrukken geen optie is, omdat de handen of polsen te zwak zijn of niet belast kunnen worden, dan is het huren van okselkrukken de ideale uitkomst. Deze krukken worden onder de armen bij de oksel geplaatst, zodat de persoon met zijn volledige gewicht kan steunen op de krukken. Okselkrukken zijn in hoogte afstelbaar.

Het is van belang voor een goed herstel en voor de houding dat de okselkrukken op de juiste hoogte wordt afgesteld: als je gewoon rechtop staat, dan moeten de krukken aansluiten onder de oksels. Houd er rekening mee dat verhuurbedrijven een minimale huurtermijn kunnen hanteren bij zorghulpmiddelen zoals okselkrukken. Deze minimale huurtermijn ligt vaak rond de drie weken. Huur slim, huur via Huren.nl.

Er zijn verschillende maten okselkrukken die je kunt huren

De okselkruk is in hoogte afstelbaar, dus welke maat kruk je huurt is afhankelijk van jouw lengte. Er zijn kleine, middelgrote en grote okselkrukken te huur. De kleinste okselkruk is meestal rond de 90 centimeter lang als hij zo klein mogelijk ingesteld staat. De grootste okselkruk is geschikt voor iemand van rond de 1 meter 90, met een maximale instelbare hoogte van 150 centimeter. Let op: okselkrukken zijn erg stevig, maar hebben wel een maximaal gebruikersgewicht. Dit ligt meestal tussen de 130 en 150 kilo. Houd hier rekening mee, en gebruik de okselkrukken die je huurt niet als speelgoed.

Gerelateerde categorieën