Wandelstok huren

Top 2 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Extra steun nodig bij het lopen? Huur een wandelstok

Als je niet zo goed (meer) ter been bent, is het huren van een wandelstok een handige uitkomst. Als je last hebt van duizeligheid of als je onzeker bent bij het lopen, dan kan het fijn zijn om een wandelstok met 3 of meer poten aan de onderkant te huren. Deze stok biedt meer steun, is licht in gewicht, en blijft staan als je hem ergens neerzet. Dit soort wandelstokken met meerdere poten is te huur met verschillend aantal poten, er zijn 3-pootwandelstokken en 4-pootwandelstokken.

De wandelstokken hebben allemaal een stevig en mooi gevormd handvat bovenin, zodat je de stok stevig kunt vasthouden. Op Huren.nl zie je de verschillende verhuurders op een rijtje.

Welke wandelstok huur je wanneer?

Een wandelstok met 4 poten biedt extraveel stevigheid en steun. Een nadeel kan wel zijn dat men tegen de poten aan kan lopen. Een wandelstok met drie poten heeft doorgaands een kleinere steunbasis, wat dus minder stabiliteit betekent, maar ook een kleinere kans op struikelen. Sommige verhuurders verhuren ook een wandelstok met een elleboogmanchet voor extra steun. Hierbij verdeel je de belasting over de pols en de elleboog. Let op: de meeste wandelstokken zijn te huur in een linkse en rechtse uitvoering: huur de juiste kant!

Gerelateerde categorieën