Viool huren

Top 4 verhuurbedrijven

Een snaarinstrument leren spelen? Huur een viool!

Een viool op de groei kopen is niet mogelijk. Wil jij of je kind toch graag viool spelen, dan is het huren van een viool de perfecte oplossing. Een viool is een instrument met vier snaren en is het kleinste instrument uit de vioolfamilie. Om de viool te bespelen gebruik je een strijkstok, maar je kunt ooklekker tokkelen met je vingers. Wil je graag een instrument leren spelen, maar weet je nog niet welke? Kijk dan eens tussen de overige muziekinstrumenten. Op deze pagina vind je verhuurbedrijven van violen in de door jou gewenste omgeving.

Verschillende violen

Violen komen in verschillende soorten en maten. Ben jij een beginner? Ga dan voor een goed beginnersinstrument. Ben je een ervaren violist met bijvoorbeeld een kapotte viool? Dan kun je uiteraard een viool voor gevorderden huren. Een viool wordt gewoonlijk tussen kin en schouder geklemd, terwijl je met je linkerhand de snaren afdrukt en met je rechterhand de snaren bespeelt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cello. De cello behoort ook tot de vioolfamilie, maar is een stuk groter. Daardoor leunt deze met een metalen staartpin op de grond. Ben je gek op vioolspelen en toe aan een nieuwe uitdaging? Naast ‘gewone’ violen bestaan er ook elektrische violen (zowel 5- als 8-snarig) en altviolen. Een altviool klinkt lager en donkerder dan de gewone viool, omdat de altviool geen hoge E snaar heeft. In plaats daarvan heeft de altviool een lage C snaar. Doordat de altviool groter is dan de gewone viool heeft hij een groter volume.

Voordat je gaat huren

Als je een viool huurt, krijg je vaak een strijkstok en een opbergkoffer mee. Vraag dit voor de zekerheid na bij het verhuurbedrijf. Je kunt dan gelijk informeren naar de huurperiode van de viool. Soms is het mogelijk om een viool voor een dag te huren, maar meestal hanteren verhuurbedrijven een minimale huurperiode van bijvoorbeeld een maand of een half jaar. Heb je al snel een groter formaat viool nodig? Sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om je viool om te ruilen zodra dit nodig is. Hou bij het huren van een viool altijd rekening met mogelijke borgkosten.

Tip: Gek op snaarinstrumenten? Wie weet is een gitaar dan ook wel iets voor jou!