Akoestische gitaar huren

Top 2 verhuurbedrijven

Vrijblijvend tokkelen? Huur een akoestische gitaar

Een akoestische gitaar bespeel je met je vingers of met een plectrum en valt onder de categorie snaarinstrumenten. Wil je graag gitaar leren spelen, maar zie je op tegen de hoge kosten die dit met zich meebrengt? Dan kun je ervoor kiezen om simpelweg een gitaar te huren. Zo kun je geheel vrijblijvend muziek maken en is het niet erg als je er na een half jaartje geen zin meer in hebt. Ook als je eigen gitaar kapot is of je gitaarspelen alleen wil uitproberen is een tijdelijke gitaar ideaal. Op deze pagina vind je een overzicht van verhuurbedrijven van akoestische gitaren in de door jou gewenste omgeving. Ben je geïnteresseerd in alle gitaren? Kijk dan ook eens naar de elektrische gitaar en de basgitaar.

Klassiek of western

Akoestische gitaren komen in verschillende varianten. Zo heb je de klassieke gitaar, ook bekend als de Spaanse gitaar, en de westerngitaar. Beide zijn akoestisch. Waar de westerngitaar stalen snaren heeft, heeft de klassieke gitaar snaren van nylon. De snaren van de gitaar worden gewoonlijk als volgt gestemd: E A D G B E. Een handig ezelsbruggetje om dit te onthouden is: Een Aap Die Geen Bananen Eet. Verhuurbedrijven bieden vaak verschillende merken en modellen akoestische gitaren aan. Weet je niet zo goed welk merk en model het beste bij je past? Laat je hier dan over informeren door het verhuurbedrijf. Zoek je een gitaar voor je kind? Veel verhuurders hebben ook speciale modellen voor mensen of kinderen met kleinere handen. De akoestische gitaren worden inclusief hoes verhuurd. Een versterker is, in tegenstelling tot de elektrische gitaar, voor deze gitaren niet nodig.

Belangrijke huurinformatie

Ben je van plan om een akoestische gitaar te huren? Hou dan rekening met een eventuele minimale huurperiode. Zo kun je gitaren soms voor een dag huren, maar zijn er ook verhuurbedrijven die een minimale huurperiode van een maand of een half jaar hanteren. Besluit je na de afgesproken huurperiode de gitaar alsnog te kopen, dan zijn een aantal verhuurbedrijven bereid de huurkosten van de prijs van de gitaar af halen. Is aanschaf je uiteindelijke doel, dan kun je hier tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven dus op letten. Heb je een plectrum en een standaard voor je gitaar nodig? Vaak is dit gemakkelijk via de verhuurder te regelen.

Let op: Sommige verhuurbedrijven zullen om een borg vragen.