Kite huren

Top 4 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kite verhuur

Je kunt even heerlijk uitwaaien met een kite op het strand! Bij het huren van een kite heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kitesurfen, kiteles nemen of, als je nog niet gelijk het water op wilt gaan, gaan powerkiten op het strand. Om het je makkelijk te maken zetten wij de verhuurders van kites per plaats voor jou op een rij. Zo kun je gelijk zien wat het aanbod van kiteverhuurders is op jouw gewenste bestemming.

Waar je aan moet denken als je een kite huurt

Wil je een kite huren om te gaan kitesurfen, dan zijn hier bepaalde eisen voor. Kites worden namelijk niet zomaar aan iedereen verhuurd. Bij sommige verhuurders is het een vereiste om een officieel IKO-certificaat te hebben voordat je de spullen meekrijgt. Dit certificaat is een soort vaarbewijs voor kitesurfers en je kunt dit door middel van een cursus met kitesurflessen halen. Maar als je voor een leuk dagje uit het kitesurfen een keertje uit wil proberen, kan dit ook. Er worden namelijk verschillende kiteclinics bij verhuurbedrijven aangeboden. Dan kun je met groep een kiteles volgen zodat je de basis voor het kitesurfen snel onder de knie hebt.

Voor het kitesurfen moet je rekening houden met het huren van andere materialen naast de kite. Zo heb je voor het surfen een board nodig en kan het huren van een wetsuit soms ook handig zijn.

Samen kiten? Bespaar kosten!

Als je zelf wilt gaan kiten is het misschien een goed idee om dit samen met iemand te doen. Dan kun je elkaar helpen, samen spullen huren en in het laatste geval vaak geld besparen. Een privé-kiteles is daarnaast duurder dan een les met een kleine groep of tweetal. Ook is het vaak mogelijk om groepskorting op het gehuurde materiaal te krijgen als wilt gaan kitesurfen.

Gerelateerde categorieën