Busje huren

Alles over het huren van het juiste busje

Zie je door de busjes het wagenpark niet meer? Geen nood. Huren.nl heeft alle busjes die er te huur zijn allemaal op een rijtje staan, en weet daarom als geen ander dat er een grote hoeveelheid verschillende busjes te huur is. Daarom hebben we deze hele pagina geweid aan het uitleggen en uiteenzetten van de verschillen en overeenkomsten tussen alle busjes die je maar kunt huren! Ondertussen mogen wij onszelf wel expert noemen van het huren van dingen, en we hebben vernomen dat het huren van busjes erg populair is. We hopen dan ook dat veel van jullie iets hebben aan deze uitleg!

Busje huren voor personen

Alle busjes op een stokje! Er zijn in totaal grofweg zes soorten personenbusjes die je kunt huren, waarvan vijf busjes gewoon te huur zijn met rijbewijs B! De laatste soort bus, de mini touringcar, heeft bijna altijd plek voor meer dan negen passagiers en mag dus niet met rijbewijs B gereden worden maar met het busrijbewijs: rijbewijs D. Wist je trouwens dat er sinds 2013 ook een rijbewijs D1 bestaat? Deze is speciaal voor personen die kleine bussen besturen voor maximaal 16 personen exclusief de bestuurder. En dan nu.. alle bussen verzamelen!

 • Personenbus zes personen: deze bus is door iedereen te besturen en rijdt eigenlijk gewoon als een normale auto, maar is bedoelt voor zes personen. Bovendien is er vaak ook nog genoeg laadruimte. Een busje als deze is ideaal om te huren om met een kleine groep een dagje uit te gaan.
 • Personenbus negen personen: echt een bus die vaak gehuurd wordt door een groep vrienden of familie die op vakantie gaat! Er is genoeg plek, én deze bus mag gewoon bestuurd worden met rijbewijs B. De regel is dat er maximaal acht personen in de bus kunnen, exclusief bestuurder ,om met rijbewijs B te mogen rijden. Een busje voor in totaal 9 personen is dus prima te besturen met je gewone rijbewijs.
 • Bestelbus met dubbele cabine: een dubbele cabine betekent dat je een zitgedeelte en een groot laadgedeelte hebt. Deze bus is dus eigenlijk het kindje van een personenbusje en een bestelwagen. Vaak passen er vier tot vijf personen in de bus, en heb je ook nog genoeg laadruimte voor een kleine verhuizing!
 • Rolstoelauto: eigenlijk een transportauto, maar dan niet voor vracht, maar voor iemand in een rolstoel! Meestal kun je met zijn vieren in een rolstoelauto: vier zonder, en één persoon met rolstoel!
 • Rolstoelbus: deze bus is ideaal voor uitjes met ouderen die niet meer goed ter been zijn en in een rolstoel zitten, en/of groepen waarvan sommigen een fysieke beperking hebben. Deze bussen zijn vaak zo om te bouwen, dat je een aantal gewone zitplaatsen houdt, en een aantal rolstoelplekken. Erg handig voor excursies en uitjes! Oorspronkelijk een bus voor negen personen, maar een rolstoel neemt altijd wat meer plek in, dus hoe meer rolstoelen, hoe minder reguliere zitplaatsen er zijn!
 • Minitouringcar: een touringcar, maar dan mini! Afhankelijk van de verhuurder en van het aantal zitplekken kun je hierin rijden met rijbewijs D1 (max 16 passagiers) of rijbewijs D.
   

Busje huren voor spullen

Hierboven zijn alle busjes voor passagiers besproken. Een voordeel van busjes is dat ze vaak ook veel laadruimte hebben, maar nooit zoveel als de busjes die te huur zijn, die speciaal bedoelt zijn voor het vervoeren van vracht, bijvoorbeeld voor een verhuizing of voor je werk. Hieronder komen ze allemaal langs:

 • Bestelauto: de veiligste keuze als je een kleine lading wilt vervoeren, en niet zeker bent over het rijden in een grote bestelbus, of als het gewoon niet nodig is om een grotere bus te huren. De ideale mix tussen auto en bestelwagen!
 • Bestelbus: de vaste gast bij verhuizingen van bijna alle studenten en klein wonenden!
 • Bestelbus met dubbele cabine: staat ook bij de personenbusjes, want ja: er passen zowel veel personen in áls veel vracht!
 • Bakwagen zonder laadklep: een bakwagen betekent dat het laadgedeelte niet helemaal geïntegreerd is met het busje zelf. Handige hiervan is dat de bak (het laadgedeelte dus) lekker groot en hoog is!
 • Bakwagen met laadklep: handig om te huren als je zware lading in de bakwagen wilt rijden. Een hydraulische laadklep gebruikt luchtdruk om de laadklep op en neer te bewegen en open en dicht te doen.
 • Koelwagen: tsja, sommige vrachtjes moeten nou eenmaal gekoeld vervoerd worden. Wist je dat er zelfs koelwagens bestaan die je kunt opdelen in verschillende units met elk een eigen (vries/)koeltemperatuur?

Hopelijk hebben we nu niet je hoofd laten duizelen van alle busjes-mogelijkheden, maar heb je alle busjes op een rijtje staan!