Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Hoogwerker huren in Tilburg

Verhuur van hoogwerkers in en nabij Tilburg

Stel dat je ramen wilt gaan wassen van de Universiteit van Tilburg. Of dat je in Oud-Noord of in het centrum van Tilburg een kozijn wilt gaan schilderen dat zich op een hogere etage bevindt. Misschien ga je wel een reclamebord verwisselen aan de A58 of aan de A261 en zoek je een telescoophoogwerker. Wat je ook gaat doen boven de grond, op Huren.nl vind je altijd een hoogwerker om te huren in Tilburg zelf en rondom deze stad om jouw klus veilig uit te kunnen voeren. Op een hoogwerker kun je niet alleen veilig werken, maar je ook vrij bewegen, zodat je jouw klus zo goed mogelijk kunt doen. Stel dat je een installatieklus hebt hoog boven grond in bijvoorbeeld Waalwijk, Moergestel of Udenhout dan kun je hier verhuurbedrijven vinden voor de verhuur van hoogwerkers. Misschien moet je wel in Kaatsheuvel zijn of in Goirle en wil je daar een aanhangerhoogwerker huren. Ook dan ben je bij Huren.nl op het goede adres om in de buurt een hoogwerker te huren.

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welk soort hoogwerkers kan ik huren?

  Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op jouw zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten hoogwerkers: de schaarlift, telescoophoogwerker, schaarhoogwerker, spinhoogwerker, knikarmhoogwerker en zelfs de autohoogwerker. Klik op het soort hoogwerker waar je naar op zoek bent en wij tonen je alle potentiële aanbieders bij jou in de buurt.

 • Welk soort hoogwerker heb ik nodig?

  Het soort hoogwerker dat je nodig hebt voor jouw klus is sterk afhankelijk van de afmeting en het terrein waarop jouw klus wordt uitgevoerd. Een schaarhoogwerker is bijvoorbeeld perfect op een bouwterrein waar minder ruimte beschikbaar is. Werk je voornamelijk op ruw terrein dan is een telescoophoogwerker een goede optie, eventueel met rupsbanden. Als je daarnaast veel obstakels tegenkomt kan een knikarmhoogwerker een betere optie zijn. In veel gevallen kan de verhuurder daarnaast advies geven over welke hoogwerker je het beste kunt gebruiken.

 • Kan ik ook een bestuurder inhuren?

  Het besturen van een hoogwerker vereist soms een specifieke expertise, sommige verhuurbedrijven bieden daarom ook de optie om een bestuurder voor de hoogwerker in te huren. Om te kijken of dit ook mogelijk is bij de door jou gekozen verhuurder adviseren we je om met hen contact op te nemen.

 • Waar moet ik op letten bij het huren van een hoogwerker?

  Of je nu een schaarhoogwerker of een knikarmhoogwerker wil huren, er zijn altijd enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Er is niet alleen een specifieke expertise nodig, in de meeste gevallen moet je ook denken aan bijvoorbeeld <a href="https://www.huren.nl/p10698/veiligheidsharnas">veiligheidsharnassen</a>. Het is bij veel verhuurders daarnaast nodig om een opleiding te volgen om de hoogwerker te mogen besturen, deze opleidingen kunnen vaak voor rond de €200 bij de verhuurder gevolgd worden.

 • Wat is de minimale huurperiode?

  De minimale huurperiode kan sterk verschillen per soort hoogwerker en verhuurbedrijf, een schaarlift kan bijvoorbeeld een kortere huurperiode hebben dan een knikarmhoogwerker. In de meeste gevallen is de minimale huurperiode echter 1 dag. Controleer bij het verhuurbedrijf wat hun minimale huurperiode is.

Levering

 • Kan de hoogwerker op locatie worden geleverd?

  Afhankelijk van de huurder is het ook mogelijk om de hoogwerker op locatie af te laten leveren, in sommige gevallen wordt dit zelfs gratis gedaan. Controleer bij de verhuurder wat de mogelijkheden zijn en wat de eventuele transportkosten bedragen.

 • Wordt eventuele accessoires ook meegeleverd?

  De meeste accessoires zoals bijvoorbeeld veiligheidsharnassen worden vaak niet standaard meegeleverd, echter is er wel vaak de mogelijkheid om deze mee te bestellen bij de verhuurder. Bekijk op de website van de verhuurder wat voor accessoires er gehuurd kunnen worden, of neem contact met hen op.

Gebruik

 • Kan de hoogwerker ook binnen worden gebruikt?

  Afhankelijk van de hoogte van het plafond en de grootte van de machine is het mogelijk om hoogwerkers ook binnen te gebruiken. In de meeste gevallen kun je voor klussen in een gebouw een schaarlift gebruiken, deze rijden in sommige gevallen ook op speciale banden waardoor de vloer minder snel beschadigd.

 • Hoe ga ik veilig om met een hoogwerker?

  Indien je gebruik maakt van een hoogwerker dan zijn er enkele veiligheidsmaatregelen die genomen kunnen worden. De eerste is het dragen van een harnas indien je op de hoogwerker werkt zodat je jezelf vast kunt maken. De tweede maatregel is om ervoor te zorgen dat de mensen die in de buurt van de hoogwerker werken ook veilig zijn door onder andere een veiligheidshelm te dragen indien er iets van de hoogwerker naar beneden valt. Het gebruik van een knikarmhoogwerker betekent ook dat een veiligheidsharnas verplicht is.

 • Hoe werkt een hoogwerker?

  Een hoogwerker bestaat uit een stevige bak waar werknemers in kunnen staan. Deze bak wordt met hulp van een hydraulische arm op en neer bewogen. Een hoogwerker zorgt er op deze manier voor dat er op grote hoogtes een stuk veiliger gewerkt kan worden dan met bijvoorbeeld een ladder en geeft meer flexibiliteit. Laat het verhuurbedrijf jou alles uitleggen of volg (eventueel bij hen) een cursus om een hoogwerker te bedienen. Zorg altijd dat je goed weet hoe een hoogwerker werkt voordat je met de machine gaat werken.

 • Wat is de maximale werkhoogte van mijn hoogwerker?

  Afhankelijk van het soort hoogwerker die je aan het huren bent kan de werkhoogte verschillen van minimaal 4,5 meter voor een verticaalhoogwerker tot wel 36 meter voor een spinhoogwerker. Controleer bij het verhuurbedrijf wat de maximale werkhoogte is van de hoogwerker die je wilt huren.

 • Wat is de maximale werklast van mijn hoogwerker?

  De maximale werklast is afhankelijk van het soort hoogwerker. Om een indicatie te geven kan de werklast voor een schaarlift variëren van 200kg tot 1000kg, voor een telescoophoogwerker varieert dit van ongeveer 200kg tot ongeveer 450kg. Controleer bij het verhuurbedrijf de exacte maximale werklast van de door jou gekozen hoogwerker.